Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 16

Fortællinger fra Kreta | 16

καλό νέο έτος(Godt Nytår)

Der er altid noget spændende ved at tage hul på et helt nyt år. Det er ligesom at starte et helt nyt kapitel i en bog og godt nok have visse forventninger til hvad det nye kapitel vil bringe, men samtidig ikke kende indholdet overhovedet.

Nytåret er også tiden til at gøre status over året der gik og kigge frem og være åbne overfor de muligheder det nye år kan bringe. De færreste danskere kan nok ikke frasige sig, gerne at ville fortælle hvis der er passeret noget virkelig godt i ens liv, man måske har fået en ny stor betydningsfuld stilling, man har vundet den store gevinst i Lotto, ens børn har bestået en eller anden eksamen med et overtal af 12-taller, er blevet gift eller fundet den store kærlighed, eller hvad som helst. Vores sædvanlige danske mentalitet er typisk, at vi godt kan lide at delagtiggøre andre i den slags. Vi deler det gerne på de sociale medier og forventer at vores venner, som vi i store træk kun kender gennem Facebook, Instagram, Snapchat og hvad de ellers hedder ”liker” disse opslag. Den græske mentalitet er typisk meget forskellig, selvom de også bruger de sociale medier. De opslag der kommer fra stort set alle de grækere jeg kender, går meget mere på noget helt jordnært. F.eks. et lille videoklip af havet og vandet, og en fisk der har bidt på krogen med en tekst der blot siger: ”Sikken en dejlig dag. Solen skinner, himlen er blå, havet er blåt og så har jeg det godt”

Vi danskere er også ret gode til at dvæle ved fortiden. Den kategori hører jeg vist også selv til en gang imellem. Men de knap så gode ting der måske er sket gennem året, er vi sjældent stolte af at dele på de sociale medier. De kommer i stedet ud som sure opstød, kritik eller som nogle kalder det, erfaring….hmm…

Men hvorfor i grunden dvæle ved fortiden, hvad enten det er noget positivt eller negativt, for hvad fører det til? – En klog græker sagde: ” Der findes kun én tid – fortiden er gået og fremtiden har ikke været her endnu. Den tid der ligger mellem fortiden og fremtiden hedder nutiden. Det er den der er her lige nu og her, og derfor er den så vigtig at bruge bedst muligt”

Nå, men nu har jeg vist været rigelig filosofisk for i dag, så nu vil jeg bare ønske jer alle er skønt og helt fantastisk nytår og opfordre jer til at leve i nuet. Ikke i går, ikke i morgen, men i dag.

Skulle I alligevel tænke jer lidt længere frem end til lige i dag, kan jeg fortælle, at vi i Elenas Grupperejser har et lille arrangement med overskriften: ”Turen går til Kreta”

Søndag den 20. januar 2019 fra 13:00 til 16:00

hvor vi byder på lidt græsk stemning, lidt godt til ganen og hvor I kan høre om vores grupperejser i 2019.

Håber at se jer og hvem ved – måske vi også skal ses på Kreta en gang i løbet af 2019.

Fortællinger fra Kreta Michael Halle

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt