Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 20

Fortællinger fra Kreta | 20

Vidste du at et af de mest benyttede karnevalskostumer til mænd er munkedragten? Mon det er fordi mange mænd går med et hemmeligt ønske om en gang at se, hvad det egentlig går ud på at være munk, eller bare fordi det er en behagelig klædningsdragt. Der er sådan lidt mystik i det, når man ikke kender til det, og skal jeg være ærlig, så har tanken om munkelivet da strejfet mig et par gange, bare for nysgerrighedens skyld.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har været på Kreta og heller ikke tal på hvor mange gange jeg har været på besøg i et kloster. Men jeg har tallet på hvor mange gange jeg har opholdt mig en hel dag, eller overnattet i et kloster, og kommet helt tæt på de munke der har deres daglige færd i klostrene, for det er et stort rundt 0. Det har jeg sat mig for at ændre på, og jeg tænker at der måske er andre, der er ligeså nysgerrige som jeg. Derfor er jeg rigtig glad for at kunne invitere digmed på en tur til Kreta, som KUN er for mænd og altså handler om hvad der sker bag klosterets lukkede døre. Som sagt har jeg ikke selv prøvet dette før, så det er lige så nyt for mig, som det måske er for dig, men jeg ved, at der er rigtig mange gode historier, der gemmer sig bag de lukkede døre og jeg ved også, at døren som munken åbner på billedet, er døren til Agia Triada Klostret vinkælder, som vi selvfølgelig skal besøge. Men vi skal også besøge andre klostre på denne ”Klostertur” og vi skal udfordres med ”bare” at være os selv og snakke sammen om stort og småt.

I 2011 besøgte jeg Gouverneto Klostret, der er nabo til Agia Triada. Her stod en munk udenfor og luede ukrudt bag et hegn og jeg forsøgte så godt jeg kunne, at komme i kontakt med ham, men det gav ikke meget resultat til at starte med. Da jeg ikke lagde an til at forlade stedet, men bare blev stående og kiggede på klostret udefra, stillede han pludselig riven fra sig og kom hen og spurgte om mit ærinde på fuldstændig flydende engelsk. Jeg fortalte, at jeg kom fra Danmark, bare var nysgerrig og gerne ville se klostret. Det var åbenbart kodeordet til at han kom ud til mig, hilste pænt og snakkede i et væk om bygningerne og munkenes igangværende restaurering af det gamle kloster, og viste mig med stolthed rundt i klosterhaven. Senere stødte stedets Abbed (den øverste i klostret) til, og fortalte om hvorfor stedet på det tidspunkt var lukket for offentligheden, og hvorfor man ikke var begejstret for at have turister rendende ned ad bjerget gennem slugten og op igen, og stjæle deres sjældne krydderurter, som han sagde.

Vi skal ikke stjæle krydderurter, men vi skal både en tur ned af bjerget og op igen ad den sti som munkene for hundreder af år siden anlagde i kløften, så de kunne forbinde det forladte Katholiko kloster med Gourveneto og selv komme ned til havet for at fiske og få nogle af deres fornødenheder bragt af søvejen.

Hvis det lyder som noget for dig med sådan en tur, kan du hente flere oplysninger ved at klikke her og så vil jeg da håbe, at jeg ikke er den eneste der skal afsted på Klosterturen til Kreta.

Kaló Savvatokýriako kai kaló mína (God Weekend og God Måned)

Fortællinger fra Kreta

Topbilledet venligst udlånt af Gregory Kontos
Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Kommentarer

Helle Birgit Hansen - februar 3, 2019

Agia Triada klostret er et af de smukkeste, hver jeg er på Kreta ja så må jeg lige forbi. Bare det at gå rundt og se stederne, tingene og ikke at forglemme kirken giver mig en ro uden lige og jeg føler mig opløftet bagefter. Og nej jeg er ikke troende.
Jeg handler så olie i butikken samt andre ting og støtter på den måde Deres smukke arbejde med restaureringen af ikoner o.a.
Jeg kan varmt anbefale at se stedet
Mvh Helle

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt