Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 21

Fortællinger fra Kreta | 21

I flere tusinde år har man på både Kreta og i resten af Grækenland, haft forskellige salver, fremstillet af naturens egne produkter, som fast ingrediens i familiens ”førstehjælpskasse”. Det er der intet hokus pokus i, men som et gammelt dansk ordsprog siger, lærer nøden nøgen kvinde at spinde, som i al sin enkelthed har den betydning, at hvis man i tilstrækkelig høj grad ønsker at løse et bestemt problem, skal man nok også finde en måde at gøre det på. Ja, man skulle næsten tro at det udtryk stammer fra græsk, men det gør det ikke. For er der noget grækerne er gode til, så er det at finde løsninger uanset hvor uortodokse de end måtte være, selv i et ellers ortodoks land.

Jeg lærte som barn, at der altid er en vej. Det er bare ikke altid den ligger lige for, og man derfor nogle gange er nødt til at gå en lille omvej for at finde den. Det samme har jeg forsøgt at lære mine børn. For at finde en løsning på et hvilket som helst problem, må man nødvendigvis have viljen til at gøre og troen på at det kan lade sig gøre, og ikke bare give op. Det selvsamme ser man gang på gang når man bevæger sig rundt i det græske. Grækerne byggede Akropolis i Athen – et bygningsværk, man den dag i dag stadig ikke forstår, hvordan man har kunnet bygge.

Der var en af mine græske bekendte der en gang sagde til mig: ”Så længe det modsatte ikke er bevist, så kan ALT lade sig gøre” og det kan der være noget om.

Lidt på samme måde er det med nogle af de græske salver, som man har fremstillet i tusinder af år. Der er ikke belæg for, rent sagligt, at sige hvordan og hvorfor de virker, men de virker.

Fra vi startede Elenas i 2012, har vi haft ”Den originale Kreta Salve” på hylderne. Det er en tusind år gammel opskrift baseret på bivoks, som mange græske læger anbefaler til mange forskelligartede hudproblemer. Jeg fik at vide, at netop den salve var god mod psoriasis, men det er lidt svært at kunne konstatere, hvis man ikke selv lider af den sygdom. Til gengæld er der flere og flere der kommer igen og igen og køber netop ”Den originale Kreta Salve” fordi de lider af Psoriasis, og samstemmende siger at det afhjælper mange af deres problemer. Men Kreta Salven, som den populært kaldes, har også andre healende effekter. Jeg var for et par år siden rundt med vores græske samarbejdspartner Doris, for at tage nogle billeder til vores hjemmeside. Undervejs fik jeg revet mig alvorligt på benet fordi jeg gik lidt for tæt på nogle store buske med syle skarpe torne. Det blødte helt vildt fra den rift på 10-12 cm som jeg havde fået, og selvfølgelig havde vi hverken forbinding eller plaster med i bilen. Men Doris havde helt tilfældigt noget Kreta Salve med i bilen, som hun resolut hentede og smurte direkte på det åbne sår. ”Virker det også som plaster” spurgte jeg. ”Det virker hvis du tror på det” sagde hun tørt og uanfægtet, og begyndte at gøre klar til næste fotooptagelse. Efter få minutter standsede blødningen og jeg kunne fortsætte hvor jeg slap. ”Det virker” sagde jeg med en vis forundring i stemmen. ”Jamen, skal vi så ikke bare se at få taget de billeder” svarede hun med en hovedrysten og antydning af, at jeg ikke troede helt på det. Men det gør jeg nu.

Ha’ en rigtig dejlig weekend

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt