Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 29

Fortællinger fra Kreta | 29

Selvom Spanien stadig indtager førstepladsen som danskernes foretrukne ferieland, ligger Grækenland nu solidt på en fjerdeplads kun overgået af Tyskland og Italien. Danskerne er simpelthen blevet mere og mere vilde med den uimodståelige græske gæstfrihed, den pragtfulde græske mad, de langstrakte hvide sandstrande og det næsten altid fantastiske sommervejr.

Taler man om sommerferiens egentlige rejsemål, og altså ikke lande, ligger Spanien med Mallorca fortsat på førstepladsen, men på andenpladsen finder man Kreta, som årligt besøges af 300-350.000 danskere, så den er god nok; danskerne elsker både Kreta og alle de andre græske feriedestinationer.

Og når man så lige har været ude på terrassen i det gode vejr og opdaget at min store, men enlige vinstok, netop har sat de første skud af, og det nu kun er et spørgsmål om en måneds tid, før terrassen igen er fuldt overdækket med de vindrueplantens blade, kommer jeg helt automatisk til at tænke på nogle af de skønne steder på Kreta hvor jeg ynder at sidde og spise med vindrueklaserne hængende ned over bordet. Jeg har gennem nogle år forsøgt at skabe den samme stemning herhjemme på terrassen, og det er faktisk gået over al forventning. Den enlige plante bærer omkring 100 store klaser af de skønneste søde og stenfrie vindruer – langt mere end vi selv kan nå og konsumere. Men så er det jo godt at man også kan glæde andre med dem, men det er nu ikke det samme at sidde på sin egen terrasse, selvom den både er dekoreret med de karakteristiske blå møbler og med diverse dekorationsgenstande fra Kreta. Der er nu en anden stemning og atmosfære, når man sidder i korte bukser og let kortærmet skjorte en sommeraften på terrassen på Kreta.

Siden min kone og jeg startede Elenas for snart 7 år siden, har vi forsøgt at få en masse af de lækre græske produkter til Danmark så alle, også dem der ikke selv tager til Grækenland, kan få glæde af dem og det er stadig et næsten uudtømmeligt skatkammer. I dag er det som bekendt vores søn Victor, der styrer forretningen og det har kun givet endnu flere muligheder. For det er klart, at han og hans generation ikke nødvendigvis har helt samme præferencer til hvad der er godt og måske knap så godt. Smag og behag er jo forskellig - og det er kun godt det samme. Indtil videre har det betydet at vi i Elenas kun har fået endnu flere forskellige og spændende vare på hylderne, som både appellerer til den yngre og den ældre generation. Jeg kan da også godt afsløre, at der her i sommer kommer et ny og helt fantastisk produkt på markedet indenfor drikkevarer, som jeg tror alle vil blive henrykte over. Jeg vil selvfølgelig ikke sige hvad det er, for jeg har fået mundkurv på, men hvis du/I kommer forbi vores forretning lørdag den 20. april hvor vi igen holder ”Græsk Påske” med grillstegt lam, smagsprøver og alle mulige vanvittige tilbud, kan det tænkes at du/I får mulighed for at smage som de allerførste herhjemme.

Nå, men nu kan jeg glæde mig over at Elenas, med Victor ved roret, er i trygge hænder og at jeg om godt et par uger er på vej til Kreta, for at tage imod vores første hold gæster dernede i Elenas Grupperejser.

Håber I alle får en rigtig dejlig weekend.

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt