Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Fortællinger fra Kreta | 5

Fortællinger fra Kreta | 5

Jeg ved ikke med jer andre der læser dette men jeg har det sådan, at hver gang jeg kommer hjem fra Kreta så længes jeg efter at komme derned igen.

Det er ikke kun maden, stemningen, varmen, gæstfriheden og hvad man ellers kan fremhæve, men det er bare det at komme tilbage - det er jo ligesom mit andet hjem. Taler man med andre om deres ferievaner, er det ofte sådan, at de synes det eneste rigtige ved at feriere, er at opleve nye steder, se nye ting og få nye indtryk. Jamen, det synes jeg da også at jeg selv gør, selvom jeg altid havner samme sted, nemlig på Kreta. For Kreta er lidt ligesom en uudtømmelig ø hvad muligheder angår og man kan altid opleve noget nyt, hvis det er det man søger.

Førhen var jeg nok også af samme opfattelse, altså at man skulle prøve at tage forskellige steder hen, men det var inden jeg selv fandt ud af, at Kreta har alt det som jeg gerne vil. Min bror havde for vane at tage samme sted hen når han skulle på ferie og jeg husker, at jeg selv spurgte ham, om ikke det var kedeligt altid at tage til samme lille by i Spanien, hvor han havde fundet sit andet hjem. Men det mente han ikke, og der gik flere år før jeg selv indså, at det også var den form for ferie jeg selv holdt og stadig holder mest af, dog på Kreta i stedet for Spanien. Men på den anden side, så er der jo også mange der har sommerhus og tager dertil gang på gang, eller de har en campingvogn og triller af sted til samme campingplads og samme standplads igen og igen. Konklusionen er nok bare, at vi er forskellige og det skal der selvfølgelig også være plads til.

Men når man så sidder her en dejlig lun oktoberdag og ser solen skinne fra en skyfri himmel, trækker det godt nok i én igen, for at komme ”hjem” til Kreta. Det er bare så ærgerligt, at stort set alle rejseselskaber og flyruter til Kreta med direkte afgange fra Danmark stopper flyvningerne om ganske få uger, hvilket gør det noget mere besværligt og dyrt at komme derned henover vinteren. 

Mon ikke der er mange der gerne ville ned og opleve olivenhøsten i november, måske holde jul på Kreta og bare nyde tilværelsen og en uges tid væk fra den danske vinter, eller er jeg den eneste dansker der vil det? 

Vidste du at der kun er 2-3 graders forskel på vintervejret på Kreta og Gran Canaria og at badevandet i november ligger på omkring 21 grader på Kreta og i december, 18-19 grader og 16-18 grader i januar og februar. Altså samme temperatur som badevandet i Danmark er gennemsnitlig i de varmeste måneder juli og august? Så hvorfor pokker er der ikke nogle der har taget sig sammen til at arrangere vinterrejser til Kreta med direkte flyvninger fra Danmark?

Lad mig høre hvad DU synes. Skriv en kommentar i feltet for neden hvis du også kunne tænke dig at tage en tur til Kreta om vinteren og uddyb det meget gerne. Det kunne jo tænkes, at vi så kunne lægge pres på nogle luftfartsselskaber og få etableret en fast forbindelse. For hoteller er der nok at vælge mellem hele vinteren igennem og de er meget villige til at lave nogle fordelagtige aftaler i den periode.

Nøøj, hvor er jeg spændt på at høre hvad I synes J

Ha’ en rigtig dejlig mild oktoberdag og husk at nyd hvert sekund.

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Kommentarer

Pia langsted - august 8, 2019

Hej.
Læser igen fortællinger fra Kreta.
Min mand og jeg et hvert år på Kreta, Chania, i maj, og taler hver gang om hvordan der er om vinteren.
Når vi taler med de lokale, siger de at der er lidt tomt, at meget er lukket. Men vi vil stadig gerne prøve at opleve det.
Mvh Pia

Henrik Krogh - oktober 16, 2018

Jo, Kreta om vinteren ville vist være ganske skønt.
Vi var på Porto Santo sidste jul, og det var heller ikke ringe. Men badevandet er vist lidt varmere omkring Kreta.. 😊

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt