Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 55

Fortællinger fra Kreta | 55

For 6 år siden fik jeg den lidt småskøre idé at tage nogle græske juleappelsiner hjem fra Kreta og sælge i vores butik. Det var lidt spændende at se hvordan kunderne i butikken ville tage imod de kretensiske appelsiner og hvordan det ville forløbe med selve transporten, for der er trods alt over 3000 km fra Kreta til Hem, men det gik helt som det skulle. Appelsinerne landede med en af de store kølevogne fra TransCargo, som den danske transportør hed på det tidspunkt, men da vi ikke havde nogen gaffeltruck, læssede vi kasserne af med hånden.

Det var en idé der fik bevågenhed fra den lokale presse, som var flinke til at skrive om ”rejsen” af de græske juleappelsiner til Hem, og jeg var virkelig glad da vi lige rundede 250 kg i ordre og bestilte 500 kg hjem, så der også var lidt og sælge af til dem der ikke havde bestilt. Tanken dengang var at starte en tilbagevendende begivenhed hvor vi her i Hem hvor vi bor og har forretning, kunne give vores kunder smagsoplevelsen af den meget søde og saftige juleappelsiner, men vi anede ikke om det ville blive en succes og hvor lang tid de helt nyplukkede appelsiner kunne holde. De viste sig at de kunne holde helt frem til januar og sågar februar måned, hvis de bare blev opbevaret tørt og køligt, og de ville stadig beholde samme saft og sødme.

Året efter gentog vi succesen og tog lidt flere appelsiner hjem og sådan er det fortsat gennem de sidste nu 6 år. I mellemtiden har vi heldigvis fået gaffeltruck til aflæsning, for i dag får vi flere forudbestillinger pr. dag end vi gjorde på halvanden måned til at starte med, så det er rigtig mange appelsiner vi henter hjem, så hele familien med børn og svigerbørn, er i gang med pakning og udlevering af appelsiner og avocadoer, som vi også har nu, når vi holder den årligt tilbagevendende appelsindag i Hem den første lørdag i december og det er efterhånden gået hen og blevet et stort tilløbsstykke.

Men hvad er det lige der gør, at de græske juleappelsiner er noget ganske særligt? – Jo, ifølge en test foretaget af Berlingske Tidende, finder man de bedste appelsiner på Cypern og Kreta, fordi de her har det bedste klima til specielt de eftertragtede juleappelsiner. Desto mere sol desto mere sødme, ligesom med andre frugter, er vel den forenklede forklaring.

Der findes selvfølgelig også særdeles fortræffelige appelsiner fra mange andre lande, men der er nu noget særligt over appelsinerne fra Kreta, synes jeg. De både dufter og smager som når man kører en tur gennem en af appelsinplantagerne dernede og måske lige kommer til at stjæle en enkelt appelsin fra et af de indbydende appelsintræer. Men i skarp kontrast til vores danske mentalitet, vil en appelsinbonde ikke blive vred hvis man ikke kan modstå fristelsen, men mere stolt, og så kan det hele pludselig tage en helt anden drejning. Se denne lille video og oplev den grænseløse græske gæstfrihed og måske bliver du også inspireret til at smage de uimodståelige juleappelsiner.   

Se videoen på Youtube her.  

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 56
Næste artikel Fortællinger fra Kreta | 54

Kommentarer

Karen Jensen - november 7, 2019

hej hej – hva koster det mon at tilsendt 8 kg til Nykøbing Falster?
hilsen

Claus Priess Sørensen - oktober 22, 2019

Hej Michael!
Hvor er der ærgerligt, at vi ikke blev opdaget, da Connie var på rov😁😋.

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt