Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Fortællinger fra Kreta | 59

Fortællinger fra Kreta | 59

Der er i grunden ikke meget specielt græsk eller kretensisk over min fortælling i dag, men så alligevel lidt. For lige nu mens jeg skriver den, er det et behageligt afbræk i hverdagen, der gennem de sidste uger har stået på planlægning, fakturering og andet papirarbejde i forbindelse med de flere ton søde og saftige juleappelsiner, der venter lige omhjørnet på at blive plukket, pakket i kasser og sendt til Danmark til vores årlige ”Appelsindag” den 7. december.

Det er hvert år spændende at se hvor vi havner og hvor mange kasser appelsiner der skal gå gennem vores lille forretning i Hem på ”Appelsindagen”. Erfaringsmæssigt kommer der rigtig mange mennesker i butikken den dag. Det har der gjort hvert eneste år og jeg tror faktisk vi topper i år med antallet af kunder og gæster der valfarter til Hem fra det meste af Jylland og sågar Fyn, for at hente deres juleappelsiner. Det er med årene gået hen og blevet en tradition for mange, at starte julen den første lørdag i december med at besøge Elenas i Hem og få de friske juleappelsiner fra Kreta med sig hjem. 

De sidste 2-3 år har folk stået i kø foran butikken lang tid inden vi slår dørene op kl. 10:00 og hele familien Halle med børn, svigerbørn og i år også vores ældste barnebarn, er klar til at tage imod det store ryk ind, og for os er det også gået hen og blevet en dejlig start på julen.

Alt imens jeg sidder og skriver flyver tankerne tilbage til Kreta og jeg har det personligt sådan, at når tankerne er på Kreta, får jeg sådan en ubændig lyst til straks at tage tilbage til den skønne ø. Men det må vente lidt endnu, for vores første tur derned med Elenas Rejser er først lige efter vores danske påske. Der skal jeg nemlig derned igen med et hold gæster og fejre den græske påske. Derefter går det så slag i slag med flere ture gennem hele året indtil den igen står på planlægning af juleappelsiner i 2020 og alt hvad det fører med sig.

På de ture jeg har haft fornøjelsen af at være rejseleder her i 2019, er der flere der har spurgt, om vi ikke kunne lave en ”Single-tur” derned. Det har vi taget til efterretning, så hvis du er single er der i efteråret 2020 en oplagt mulighed for at komme til Kreta sammen med andre singler og garanteret få en uforglemmelig ferieoplevelse. Om du lige møder din soulmate på sådan en tur, er der ingen garanti for og det er slet ikke det der er lagt op til, men det er helt sikkert, at du vil møde andre som har den samme passion for det græske eller Kreta især, som du sikkert selv har. Men selvom du er single er der naturligvis også plads til dig på alle vores andre ture og der er rigtig meget at glæde sig til på de ture vi har nu har lagt op på vores hjemmeside. Det eneste du skal være særlig opmærksom på ved at tage med Elenas Grupperejser og mig til Kreta er, at det kan være stærkt vanedannende, så inden du ved af det, sidder du også hjemme en grå og kold novemberdag og drømmer dig tilbage til Kreta.

Vi ses måske på Kreta

Ha’ en skøn weekend.

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 60
Næste artikel Fortællinger fra Kreta | 58

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt