Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 60

Fortællinger fra Kreta | 60

Hvad med en gang Zorba til julefrokosten? 

Inden længe skydes årets største julefrokostdag i gang, og over det ganske land samler virksomheder og firmaer, private såvel som offentlige, deres personaler til den årlige julefrokost. For de flestes vedkommende er festtemaet, om end ikke ligefrem fastlagt så meget klassisk dansk. Vi danskere elsker traditioner, og hvorfor dog finde på nye, når de gamle til fulde lever op til vores forventninger. Hvad skulle vi også lige stille op med det røde juleslips med grønt juletræ på der spiller ”Glade Jul” når man trykker på det, den selvlysende butterfly der altid falder ned i den ene side, måske fordi klipsen er ”made in China”, for ikke at tale om den klassiske blå nissehue fra Tuborg, med hvide snefnug og en blinkende rød bordtennisbold som kvast, og selvfølgelig rensdyrgeviret til at sætte på hovedet, hvis ikke alle disse ting kunne blive taget frem denne ene gang om året til firmajulefrokosten. Jo jo – er der noget vi danskere er gode til, så er det at holde julefrokoster og de fleste af os elsker det.

Nogle gange går det dog lidt over gevind når Bent fra lageret charmeres af Yrsa fra bogholderiet, når hun lufter sin nyanskaffede røde julekjole. Men den slags sker åbenbart, for som det siges, går forstanden ud i takt med at øllerne og snapsene går ind. Der hører sig øl og snaps til en ”rigtig firma julefrokost” og det skal jeg da slet ikke prøve at lave om på (jeg kan faktisk godt selv lide begge dele). 

Men hvad med at udfordre gæsterne med en gang Zorba, bare sådan til en forandring. Når man er turist i Grækenland er Zorba dansen et fast indslag når der holdes græsk aften og det er egentlig ikke så svært. Man skal bare huske hvilket ben der skal bagom det andet, når man danset rundt i rundkreds. Men desto hurtigere det musikken går, desto sværere bliver det at finde ud af hvilket ben man nu skal tage og om det skal bagom eller foran det andet. Det til trods for at man stort set gør det på samme måde hele dansen igennem. Men det er et utrolig festligt indslag i enhver fest, hvor selv de mest durkdrevne kommer til kort, og det endda uden på nogen måde at være beruset.

Går det helt vildt for sig, kan man udvide repertoiret med ilddans og tallerkendans, men det er nok ikke anbefalelsesværdigt, specielt ikke hvis festen holdes ude.

Hvad enten du skal til den ene eller anden julefrokost, så skriv i kommentarfeltet hvor du skal holde julefrokost eller frokoster henne.

Jeg kan starte med at sige at jeg selv skal til et par stykker. I morgen har vi julefrokost i Elenas og den står traditionen tro, på et overdådigt julebord med alskens gode sager, og derefter skal vi til koncert og høre en masse god musik. Næste lørdag skal jeg til endnu en julefrokost med min kone og hendes arbejdsplads på A Hereford Beefstouw, så der tænker jeg der er andet end flæskesteg og and, selvom det nu også smager dejligt.

God julefrokost til jer der skal det og lad nu bilen stå hjemme, så ved I også hvor den er :-)

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 61
Næste artikel Fortællinger fra Kreta | 59

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt