Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 61

Fortællinger fra Kreta | 61

Det er blevet torsdag aften og jeg har sat mig ved computeren, for at skrive min fortælling til i morgen. Det sker en gang imellem, at jeg ikke lige får den skrevet så den kan komme på siden her fredag formiddag, men så kommer jeg også gerne til at høre for det. Er det ikke fra Victor, der som bekendt ikke kun er min søn, men også min chef, ja så skal jeg nok høre det fra nogle af jer læsere, der tilsyneladende har fået en helt fast rutine med at læse mine fortællinger fredag formiddag.

Nå, men i dag når jeg det nok, så jeg ikke får nogle bemærkninger om at jeg er lidt sent på den denne gang. Det har nu ellers holdt hårdt hele denne uge, for vi har skullet få hele logistikken til at falde på plads med de mange ton appelsiner vi har på vej hjem, og det er ikke ligefrem den letteste sag i verden. Men det er lykkedes, og netop nu mens jeg sidder her og skriver, er den store kølevogn fra Freja blevet læsset og chaufføren kan så småt begynde at sætte kursen mod nord, så han kan være hos os i Hem forhåbentlig på torsdag. Så har vi lige halvanden døgns tid til at kontrollere alle appelsinerne og avocadoerne og være klar til at kunderne myldrer ind allerede lørdag morgen den 7/12 for at hente deres forudbestilte varer.

Det er samme forestilling hvert eneste år, når vi skal have appelsiner hjem og jeg tror ikke der har været ét år, hvor der ikke har været uforudsete udfordringer. I år var det vejret der simpelthen var for godt til at vi kunne plukke appelsinerne, der skulle have noget mere vand og da der så kom den fornødne regn, var det et jordskælv i havet, mindre en 50 km vest for Kissamos, samt et par andre jordskælv ved Albanien der gav usikkerhed, om transporten skulle gå op gennem Italien eller den lidt længere køretur østover. Heldigvis har vi et særdeles erfarent speditionsfirma til at klare vores transporter, så vi ikke skal bekymre os så meget om den slags og heldigvis har de lige så meget erfaring eller nok mere end vi har, med at arbejde med grækere og kender dem på godt og skidt, for der sker ofte noget uforudset, som der skal tages stilling til her og nu, og det kan de. 

Så når jeg går i seng i aften er det med skøn lettelse over, at det igen er lykkedes at plukke de friske appelsiner, sortere og pakke dem, for så at fragte dem den første strækning fra Kreta til Athen, og dernæst at læsse dem på kølevognen til Danmark. Det er også med en lettelse fordi jeg ved hvor mange ordrer der ligger fra kunder der bare gerne vil have fat i disse skønne appelsiner fra første høst, fuldstændig ligesom os selv. Men de skal nok komme frem i tide, så alle kan gå julen i møde med lækre søde saftige appelsiner fra Kreta, det tror jeg godt jeg tør love. Nu hviler hele ansvaret bare på en af chaufførerne fra Freja, der skal sidde i førerhuset på lastbilen og køre den sikkert op gennem Europa de sidste godt 3000 km.

Nu glæder vi os selvfølgelig til at appelsinerne lander i Hem i god behold, men vi glæder os også til at se chaufførens begejstring, når vi som det allerførste når han kommer, besigtiger læsset og tager de første appelsiner fra og giver ham. Det er som så meget andet også gået hen og blevet en tradition, for han har skullet sidde alle disse kilometer og holde sig i skindet, vel vidende at han kører rundt med et læst af de lækreste juleappelsiner, så det skal naturligvis belønnes. Hvis det er en af de græske chauffører der kommer, er det specielt morsomt, for når de ser de græske flag foran forretningen og derefter kommer ind på vores lager, begejstres de altid af de udbud af græske varer der står, men det er vel også meget forståeligt. Nogle af dem siger ligefrem, at det er ligesom at komme hjem, lige bortset fra vejret der i Danmark på denne årstid ligger tæt på frysepunktet, mens det på Kreta stadig er 22-23 grader og flot sol.

Ja, jeg ved godt hvor jeg helst selv ville være lige nu :-)

Skulle du nu få lyst til at smage disse pragtfulde appelsiner, kan jeg kun anbefale at du kommer en tur til Hem lørdag den 7/12, hvor vi holder vores årlige ”Appelsindag”, og selvom du ikke har forudbestilt, har vi sikret os at have mange kasser i overskud, så der formentlig skulle være nok til alle.

God advent – håber vi ses den 7/12.

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 62
Næste artikel Fortællinger fra Kreta | 60

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt