Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 65

Fortællinger fra Kreta | 65

Velkommen til et helt nyt år….

På en eller anden mærkelig måde synes jeg det altid er lidt vemodigt at tage afsked med et gammelt og brugt år der nytårsaften, for så sekundet efter at tage hul på et helt nyt og ubrugt år. Det er en blanding af følelser der både rækker bagud og samtidig rækker frem. Vi ved hvad vi forlader men vi aner intet om hvad det nye år vil bringe.

Det er måske også af den grund mange af os giver os selv nogle nytårsforsæt, fordi det er sådan en passende skæringsdag for at ændre på noget man gerne vil ændre på, og der er næsten ingen grænser for hvad et nytårsforsæt kan være. Men de fleste er nu ret enkle og i regelen meget fornuftige. Det kan f.eks. være: jeg vil tabe mig x antal kilo indenfor et år, jeg vil stoppe med at ryge, jeg vil huske at give min kone blomster hver den første i måneden, jeg droppe alle former for spiritus og kun drikke vand hele året. Jeg spurgte en gang en bekendt på Kreta om det ikke blev sværere og sværere altid at finde nytårsforsæt frem? Men nej det var meget nemt sagde han. Man skulle bare tage de samme som året før og hvis man havde flere, kunne man jo altid ændre lidt på rækkefølgen. Det har han egentlig ret i, for er det ikke tit sådan, at når klokken nærmer sig midnat den 31. december, kommer ens nytårsforsæt på bordet. Mit nytårsforsæt er at jeg vil tabe mig x antal kilo, siger man, hvorefter man straks, når klokken har slået 12, tager et ekstra stykke kransekage, bare lige for at have lidt sødt til champagnen, hvorefter man går udenfor og tager en smøg og kigger på nytårsfyrværkeriet, mens man glemmer alt om at det nu er den 1. i måneden og man faktisk også havde et forsæt om at give sin kone en buket blomster. Man tager sig et ekstra glas af den liflige champagne og napper også et enkelt stykke kransekage mere på vej ind igen. I princippet er det nye år ikke mere end en halv times tid gammel og man har man allerede brudt 3 af det løfter man har givet sig selv. Det eneste forsæt der ikke er brudt endnu er blomsterne til konen. Med lidt held kommer man i tanker om det i løbet af nytårsdags eftermiddag, og farer forvirret rundt for at finde en blomsterbutik der har åben, for så i bedste fald at ende på den nærmeste tankstation, hive et bundt halvvisne kviste op af en vase, lige købe en pakke smøger (nu man er der alligevel) og så finde ud af at de har ”vej selv slik” på tilbud - en fristelse der er svær at komme udenom. Hvis man er rigtig uheldig render man også ind i naboen, der ligesom en selv, er nede for at hente blomster til konen, og så er der ingen anden udvej end selvfølgelig at hilse hinanden godt nytår med en kold fra kassen.

Hvad kan man lære af det? – Ikke noget som helst andet end at det er sjældent, at nytårsforsæt holder ret længe. De fleste holder statistisk set i bedste fald kun et par uger ind i det nye år.

”Forsæt” er ifølge den danske ordbog en beslutning om at handle eller leve på en bestemt måde evt. mere moralsk eller sundere. Det er med andre ord sådan en slags hensigtserklæring man laver med sig selv, og den er i som sådan ikke meget værd.

Jeg har for længst droppet de der nytårsforsæt, for jeg hører helt klart til dem der alligevel ikke kan overholde dem. Om det er fordi jeg har rygrad som en kop kakaomælk ved jeg ikke, men det skal jo ikke tage gnisten fra andre. Derfor har jeg i år lavet mig selv et nytårsforsæt som jeg i den grad satser på at overholde til fulde. Mit nytårsforsæt er, at jeg vil til Kreta i år!!!. Det skulle der være en rigtig god chance for at overholde, for allerede i påsken tager jeg af sted på første tur, bliver der nogle uger for så også at tage et par måneder derned i sommeren og efteråret og da turene allerede er planlagte er jeg rimelig sikker på, at jeg på den måde kan være med til at ændre lidt på statistikken over overholdte nytårsforsæt. Og det ER faktisk er rigtigt nytårsforsæt, for det er både sundt for krop og sjæl og godt for helbredet.

Hvis du vil med så tag et smut forbi elenasrejser.dk og find den tur der passer dig.

Vi ses måske på Kreta

”Kalo mina”

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 66
Næste artikel Fortællinger fra Kreta | 64

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt