Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Fortællinger fra Kreta | 75

Fortællinger fra Kreta | 75

Igen fredag og igen tid til en fortælling og tro mig det, det bliver i dag en kort en af slagsen.

Danmark er ligesom store dele af den øvrige verden LUKKET – sådan helt bogstaveligt. Det vi troede var usandsynligt og noget der kun kunne ske i science fiction film og ellers hører til på bogreolen under fiktion, er med ét kommet endog meget tæt på. Det er blevet vores hverdag i hvert fald de næste par uger. Noget vi skal forholde os til hvad enten vi synes om det eller ej. 

Torsdag morgen, da jeg talte med min gode ven Manthos på Kreta, var der en smittet på Kreta. I dag fredag morgen var der to smittede, og nu i skrivende stund, fredag kl. 11:00 er der tre smittede. Ligesom i Danmark er stort set alt lukket ned på Kreta. Skoler, daginstitutioner, universiteter, den offentlige sektor, forsamlinger osv. holder lukket de næste 2 uger og alle opfordres til at holde sig hjemme indtil faren er drevet over. Hvornår det bliver, er nok umuligt at gisne om både på Kreta og herhjemme, for selvom antallet af smittede på Kreta er langt mindre end i Danmark er det min personlige opfattelse, at der lige nu ikke er mange steder i verden man kan føle sig helt sikker. Verdenen er af lave og vi kæmper mod en virus vi ikke har erfaring med og tilstrækkeligt kendskab til.

Vi tror vi som mennesker er så er oplyste og vidende. Vi tror vi kan styre og kontrollere alt. Vi tror vi er de mest veludviklede individer på denne klode, vi tror, vi tror, vi tror. Men når alt kommer til alt ved vi ikke ret meget og derfor kommer det som et chok for os, når det uventede, det vi troende var usandsynligt, lige pludselig er en del af vores hverdag, som vi bliver tvunget til at forholde os til.

Men som et græsk ordsprog siger: ”Alting forandrer sig, men ingen ting forgår” og ja, så kommer vi også ud af den nuværende situation, klogere end vi kom ind i den, og som et andet ordsprog siger: ”Efter regn kommer sol”.

Lad os alle passe på hinanden, udvise forståelse og tage hensyn, så skal det nok også blive sol igen på både Kreta og her i Danmark.

Ha’ en god weekend       

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 76
Næste artikel Fortællinger fra Kreta | 74

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt