Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Fortællinger fra Kreta | 8

Fortællinger fra Kreta | 8

I dag har jeg tænkt, at I skulle have en lille fortælling om, hvordan mit første sådan rigtige forretnings møde på Kreta gik.

Jeg havde længe gået med en idé om at importere noget af den vidunderlige olivenolie der produceres på Kreta og sælge det i Danmark, men var på det tidspunkt ikke helt klar over hvem jeg skulle gå til. Jeg blev så rådet til at kontakte en gut ved navn Manolis, der efter sigende skulle have noget af det ypperste indenfor olivenolie. Ham prøvede jeg så at ringe til nogle gange, men mit græske var lige så dårligt som hans engelske, så det var lidt op ad bakke. Det lykkedes dog til sidst at få etableret et møde ved hjælp fra en fælles bekendt og vi aftalte at mødes på en Taverna og få en bid brød sammen. Mødet blev aftalt til kl. 20:00.

På min sædvanlige danske facon, mødte jeg op et kvarters tid før, for at være sikker på ikke at komme for sent. Klokken nærmede sig 20:00 og tjeneren kom hen og spurgte hvad jeg ville have at drikke eller spise. Jeg ville gerne være klar i hovedet til mødet og vidste også at vi formentlig skulle have et glas vin, et par Raki eller en øl til maden, så jeg bestilte en sodavand. Omkring 20:30 var flasken med den altid læskende Gerani Lemon tom, og sad som man gør når man bliver lidt rastløs, og drejede det tomme glas rundt og rundt.

Klokken blev 21:00 og sulten trængte sig så småt på. Helt ærligt, han kunne da også godt være kommet nu tænkte jeg, men slog det hen med at det nok bare var trafikken der havde forsinket ham. 21:30 var der stadig ikke spor af ham, så efter tjeneren flere gange havde skelet til mit bord, valgte jeg at bestille en kande vin og lidt mad, som i øvrigt smagte fortrinligt. Flere gange tænkte jeg at det måske var mig der havde taget fejl af tavernaerne, datoen eller tidspunktet, men jeg var nu ret sikker på, at det både var det rigtige sted, den rigtige dato og rigtige tidspunkt.

Nå, men jeg fik spist, drukket noget af min vin og fik også den obligatoriske lille dessert og Raki efter maden og faldt i snak med nogle andre gæster. Lidt før kl. 23:00 kom tjeneren hen til mig og sagde at Manolis (ham jeg skulle mødes med) lige havde ringet og sagt at han alligevel ikke kunne komme i dag, men at vi jo så bare kunne mødes en anden dag. Problemet var bare, at dagen efter skulle jeg tilbage til Danmark. Nogle uger senere lavede vi igen en aftale om at mødes over en middag, men stort set det samme gentog sig. Vi skulle igen mødes kl. 20:00 men Manolis troppede først op omkring 23:30 og havde dårligt tid til at hilse på mig, fordi der var så mange andre han kendte i Tavernaen, som han lige skulle hilse på først. Lidt naivt ventede jeg troligt, for jeg vidste han havde noget af det bedste olie man kan få på Kreta, og han havde lovet at tage en prøve med, som jeg skulle have med til Danmark og få analyseret.

Endelig kom han over og satte sig og vi fik snakket lidt løst og fast. ”Jeg er spændt på at smage din oliven olie og få den med til Danmark og få analyseret” sagde jeg. ”Nå, oliven olien – den har jeg glemt, men den kan du da bare få en anden dag. Men jeg kan godt garantere dig, at det er den bedste olie der findes” svarede han. 

Selvfølgelig er det langt fra alle grækere der er sådan, men når man nu har handlet med grækere i over 6 år som vi har i Elenas, må man også erkende, at det med aftaler og tidspunkter, ikke lige er det de går allermest op i. Til gengæld går de rigtig meget op i, at man skal nyde livet og nuet hvert eneste sekund, og ikke være slave af at kigge på uret eller mobiltelefonen konstant, men være til stede der hvor man nu en gang er, med dem man nu en gang er sammen med. Måske man skulle tænke på det, næste gang man griber i lommen efter telefonen, for blot at se om der er nogle nye notifikationer på Facebook man er gået glip af, siden man sidst så på telefonen for 5 minutter siden.  Og oliven olien…..Ja den ER helt fantastisk, så det var værd at vente på dengang for snart mange år siden.

καλό μήνα / kaló mína / god måned

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt