Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Fortællinger fra Kreta | 80

Fortællinger fra Kreta | 80

Lidt sent denne fredag med dagens fortælling, men det er nu såmen fordi jeg nogle gange kan blive så edder spændt rasende. Måske er det de ubevidste græske gener der træder frem, eller også er det bare fordi jeg har gået lidt for meget sammen med specielt kretensere.

Det der kan bringe mit sind i kog er når man på én og samme tid nedgør kretenserne ved at sætte dem i en bås, som nogle der ikke rigtig kan klare sig selv og samtidig bedyrer, at Kreta er det bedste sted i verden at feriere. Jo, jeg synes også selv at Kreta er det ubetingede bedste sted at feriere og i øvrigt opholde sig, men kretenserne er ikke fattige som nogle udtrykker det på diverse Facebook grupper. Nogle (primært Nordmænd og Svenskere) laver ligefrem indsamlinger til kretenserne med brugt tøj, konserves, og andet som de ikke selv kan bruge, Myseost fra Norge, Surströmming fra Sverige og hvad ved jeg. Det er i mine øjne fuldstændig malplaceret og vidner mere om folks manglende indsigt i det kretensiske folk. Kretensere er et utroligt selvstændigt og stolt folkefærd og de ikke kun vil klare sig selv, de kan også uden almisser og misforstået godhed fra turister, der måske er der en uge om året.

Senest har der være en række opslag om hvor synd det er for kretenserne med den Corona krise, der hærger over hele verdenen. Jo, vel er det synd, men de klarer det altså langt bedre på Kreta end så mange andre steder, for de kender til modgang og ved hvad der skal til for at komme ovenpå igen. Derfor sårer det faktisk ofte mere end det gavner, når man sikkert meget velmenende vil donere alt muligt til de ”fattige kretensere”, men fattige er de ikke. De er rigere end de fleste af os på alt det, der er mest værd her i livet, familie, sammenhold, ære, troværdighed og sådan kunne jeg blive ved. Kretenserne lever så at sige for at spise - de spiser ikke for at leve, og det de spiser er meget sundere end både Myseost og Surströmming og smager også bedre vil jeg personligt tilføje.

Normalt har Kreta sæsonhotellerne åbne i 6 måneder om året. I år bliver det højst sandsynligt til kun 3 måneder og derudover vil der fortsat være indrejseforbud fra flere lande, ligesom der vil være restriktioner om, at alle indrejsende skal have en Corona-pas, som bevis for at man er testet negativ for Corona virus. Det synes jeg ærligt talt er meget rimeligt, især i betragtning af det fåtal af smittede der er på Kreta. Men så bliver jeg igen rasende når de samme mennesker, som synes det er så synd for de ”fattige kretensere”, pludselig synes det er godt gjort, at de nu skal betale deres læge for et Corona-pas, for at være der i bare en uge.

Hvis det vitterlig er den holdning man har til kretensere, synes jeg det er bedre at man bliver hjemme i sit eget land og spiser Surstömming og Myseost hele sommeren igennem.

Min uforbeholdne undskyldning til dem der elsker disse nordiske specialiteter og en rigtig god weekend til jer alle.

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 81
Næste artikel Fortællinger fra Kreta | 79

Kommentarer

Pia Langsted - april 29, 2020

Tak for mange gode fredagsartikler.
Jeg ser frem til igen at besøge Kreta, Chania. Har desværre fået aflyst 14 dage i maj, men der venter en tur i oktober.
Og så har vi fået erstattet alt denne maj til maj 2021.
Vi kommer tilbage🌞😘

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt