Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 500,- | Bestil på hverdage inden 15:00 afsendt samme dag!
Bestil på hverdage inden 15:00 afsendt samme dag!
Pasteli

Pasteli

Dette er en meget simpel snackbar til at stille den lille sult, som traditionelt beskrives som en pasteli, der blot betyder en sesam og honning bar. 

Portioner: 8-16 stk.

Ingredienser:

140 g sesam
140 g honning
50 g sukker
1 skal fra citron, revet
nips salt
10 g pistacianødder

Tilberedning:

  1. Til at lave og støbe disse sesam og honning barer har jeg anvendt en 2 liters rugbrødsform på ca. 10 x 30 cm.
  2. Du kan også vælge at benytte en anden form, for det spiller ingen rolle om barerne er kvadratiskte eller aflange.
  3. Beklæd formen med bagepapir smurt med lidt olie.
  4. Jeg skærer altid bagepapiret i strimler, der passer hhv. på den ene og an- den led, så de ligger som et kryds i formen. På den måde får jeg ikke dumme hjørner med for meget bagepapir.
  5. Rist dine sesamfrø og sæt dem til side.
  6. Sukker smeltes uden at røre i det og honning tilsættes sammen med det revet citronskal og et lille nips salt.
  7. Smør evt. din dejskraber med olie, på den måde undgår du at sukker- blandingen klistrer fast til dejskraberen.
  8. Sesamfrøene blandes i sukkerblandingen, og det blandes godt sammen. Hæld massen i formen, pynt med hakkede pistacienødder og lad massen i formen køle på køkkenbordet.
  9. Når massen har sat sig, inden den bliver for hård, skærer du passende stykker, inden du lader dem køle helt.
  10. Opbevares i lufttæt beholder

 

Kali oreksi / Velbekomme!

Forrige artikel Græsk Frappe
Næste artikel Pita Gyros (Kylling)

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt