Skordalia

Skordalia

En klassisk Græsk dip med en kraftig smag af hvidløg er Skordalia, eller oversat kartoffel og hvidløgsdip.

Kartoffelmos som dip, ja hvorfor ikke. Denne kartoffeldip smager kraftigt af hvidløg og er lækker cremet. Det virker som Grækenlands bud på hvidløgsmayonaise, bare på en alternativ og vegansk måde.

Portioner: 2 personer

Ingredienser:

400 g kartoffel
2 fed hvidløg
1 tsk eddike, rødvin/æblecider 1⁄2-1 tsk salt
1⁄2 revet citronskal
20 kværn peber
2-3 spsk Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie
1 spsk citronsaft

persille til pynt

Tilberedning:

  1. Skræl kartoflerne, læg dem i en gryde og dæk dem med koldt vand.

  2. Bring vandet i kog og sænk temperaturen. Lad dem simre i en halv times tid, til de er møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet, ca. 1⁄2 dl.

  3. I en minihakker, foodprocessor eller en skål tilføjer du det kogende vand fra kartoflerne sammen med hvidløg, eddike, salt og citronskal.

  4. Blend indtil hvidløget er helt blendet og tilføj kartoflerne. Blend videre mens du tilføjer olivenolien lidt ad gangen og til sidst smager dippen til med citron, salt og peber.

  5. Vil du have dippen tyndere, kan du tilføje lidt mælk.

    Tip: Når du laver denne kartoffeldip, er det vigtigt, at kartoflerne er varme. Hvis kartoflerne er kolde, vil det være svært at få blendet dippen helt cre- met uden klumper.

Serveres til fisk eller som snack med brød eller grønt.

 

Forrige artikel Stifado
Næste artikel Dakos (Ntakos)

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de er synlige

* Obligatorisk felt



Trustpilot