Stifado

Stifado

Gryderet med kød og perleløg

Stifado er en meget populær og smagfuld græsk sammenkogt ret med okse, kalv eller kanin. Hemmeligheden ligger i at lade retten simre og til sidst koge saucen ind. Blandingen af krydderier giver retten en himmelsk smag.

Portioner: 4 personer

Ingredienser:

800 g kød
1 kg perleløg/små løg (20-30 stk)
2 spsk rødvinseddike
1⁄2 dl cognac
2 dl rødvin
1 stor moden tomat
1 tsk tomat puré
1 laurbærblad
1⁄4 tsk allehånde
1⁄4 tsk muskatnød
1⁄4 tsk hvidløgpulver
1⁄4 tsk kanel
1⁄4 tsk oregano
salt
peber

Tilberedning:

  1. Forbered kødet ved at skære det i passende stykker og sautere det i por- tioner i lidt olie, indtil det er brunet på alle sider.
  2. Når alt kødet er stegt, sættes det til side.
  3. Gør dine perleløg klar og sauter dem i den samme olie, der blev brugt til at brune kødet. Sauter dem ved svag varme i små 10 minutter indtil løgene er blødgjort.
  4. Tilføj eddike, cognac og vin. Dæk til og lad det simre i nogle minutter.
  5. Hak tomaten og tilføj den sammen med kødet, tomatpuré og krydderierne. Tilføj vand til det dækker kødet, kog op og sænk varmen.
  6. Lad retten simre under låg i 1 11⁄2-2 timer, eller indtil kødet er mørt og saucen er reduceret. Kig til retten undervejs i tilfælde af at det er nødvendigt at tilføje mere vand. Den sidste halve time kan låget fjernes.
  7. Smag retten til med salt og peber og server.
  8. Serveres med pasta, ris, kogte kartofler eller kartoffelmos.

TIPDu kan evt. marinere kødet natten over eller mindst 6 timer.
Bland krydderierne med olivenolie, tilsæt kødet ,der er skåret i småstykker og lad det hvile. På den måde får kødet meget mere smag.

Forrige artikel Pita Gyros (Kylling)
Næste artikel Skordalia

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de er synlige

* Obligatorisk felt



Trustpilot