Tzatziki

Tzatziki

Så blev det endelig “Tzatziki” tid! Denne traditionelle Græske dip, refererer helt enkelt til den græske yoghurt blandet med agurk, hvidløg og urter. 

Denne dip er næsten altid serveret sammen med Græsk souvlaki eller gyros. 

Forberedelsestid: 15 min 

Portioner : 4 personer 

Ingredienser: 

Tilberedning:

Følg disse enkle 5 trin til at lave din helt egen traditionelle Græske dip, og forbløf dine gæster: 

  1. Vask agurken grundigt og riv på et rivejern, med det grove skær.

  2. Lad vandet løbe fra agurken og lad det dræne ud i et dørslag eller si. Tilføj salt og sæt det til side mens væsken render ud. 

  3. Forbered yoghurten ved at blande det med Tzatziki mixen og olivenolie.

  4. Bland agurken ned i yoghurten og tilføj eddiken. Bland indtil det er helt rørt sammen og cremet.

    Tip: Tilføj ekstra hvidløg, hvis nødvendigt.

  5. Sæt på køl indtil det skal bruges.    

Før servering, tilføj 2-3 Græske oliven på toppen af tzatzikien og drys nogle dråber olivenolie henover. Herefter nyd din hjemmelavet tzatziki, f.eks. med lidt Græsk pita brød!

Kali oreksi / Nyd din hjemmelavet tzatziki!

Forrige artikel Græsk salat
Næste artikel Pastitsio

Kommentarer

Hanne - september 2, 2021
Denne opskrift brugte jeg før 2003. Så var vi på Poros, hvor en græsk mutti lærte mig Grækenlands bedste tzaziki. 2 agurker rives groft, 1/2 spsk salt blandes i. Trækker og vrides for vand. 1 dl olivenolie, 5 fed hvidløg, en lille håndfuld dild, 1 spsk eddike. 1 spsk. Dijon sennep blendes og blandes i 1 kg græsk youghurt. Så tilsættes agurkerne og så er Grækenlands bedste tzaziki klar. Her er til 14 dage. kalí órexi

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de er synlige

* Obligatorisk felt



Trustpilot