Fejring af Jomfru Maria i Grækenland | Fortællinger fra Elenas — Elenas | Smagen af Grækenland
Jomfru Maria Fejringen

Jomfru Maria Fejringen

Hvert år fejrer Grækerne Jomfru Maria-dagen (‘’Panagia” på Græsk) på en meget entusiastisk, men også religiøs måde.

“Dekapentavgoustos”, som dagen refererer til på Græsk (betyder helt enkelt “15. August”), er en Græsk National Helligdag og en kæmpe dag for den Græsk Ortodokse Kirke, ligesom Påske og Jul.

På den 15. August fejrer man navne som Maria, Mary, Panayiotis, Panayiota, Parthena og Despoina.

Grækerne fejrer denne helligdag ved at forberede dem selv med en fasteperiode på 14 dage i alt, som begynder den 1. August. I denne periode er det ikke tilladt at spise enhver form for kød eller fisk, mejeri produkter eller æg. I denne periode er der også kirkelige tjenester, udover lokale festligheder til at skabe underholdning samt for at fejre Jomfru Maria.

En af de mest berømte og lækre måltider at servere i takt med denne fasteperiode, er den Græske ’Gemista’, som beskriver de farverige peberfrugter og tomater fyldt med ris. Denne traditionelle Græske ret, falder ind under kategorien af “Ladera”, som betyder en ret tilberedt med olivenolie. Så vær sikker på at du bruger en god Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie!

Elenas ønsker dig “Kalo Dekapentavgousto” / “Glædelig 15. August”  !

Er du blevet sulten efter Gemista, så se vores opskrift her.

Forrige artikel Fortælling om Santorini
Næste artikel Fortællingen om Agia Triada

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de er synlige

* Obligatorisk felt



Trustpilot