Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Tsikoudia / Tsipouro

Tsikoudia / Tsipouro

Billedet vil for de fleste give mere mening end navnet, for i daglig tale går Tsikoudia eller Tsipouro under navnet Raki, og er noget de fleste har stiftet bekendtskab med hvis de har været en tur til Kreta, eller har bekendte som har været på den smukke ø. Her bliver Raki lokalt kaldt Tsikoudia, hvor Tsipouro navnet er brugt af den resterende del af Grækenland.

Den græske brændevin på sine typiske 40% vol. (kan komme op på 65%!) bliver destilleret på vindruer af rest-produktionen af vin, som vil være med til at give den dens let frugtige noter.

Navnet Raki stammer fra det Mellemøsten, og navnet er meget udbredt i Grækenland grundet Turkiets tidligere indtrængen i landet.
Her fandt tyrkerne ud af, at deres egen brændevin ved navn Raki, lignede meget den Kretensiske Tsikoudia, som var derfor begyndte at kalde den for Raki i stedet - dog er den tyrkiske version af Raki forsat en brændevin, blot tilsat anis, som er derfor der nogen gange kan skabes tvivl om at Ouzo er Raki og omvendt, hvis man har været i Tyrkiet og efterfølgende rejser til Grækenland.

Se vores udvalg af Tsikoudia og Tsipouro her

Forrige artikel Ouzo
Næste artikel En Guide til Græsk Spiritus

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt