Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Sangria

Sangria

Den skønne, smukke, sommerlige drink Sangria er en nødvendighed at få mindst en gang, for de fleste der besøger Spanien!

Du kan vælge at drikke Sangria til frokost, måske efterfulgt af en god lur på stranden. Eller om aftenen som aperitif før eller til maden, måske også efter maden som en drikkelig dessert?

Lige meget hvornår du drikker den, er Sangria fantastisk forfriskende, velsmagende og så emmer den af ferie!

Hvad er Sangria?

Sangria findes i mange varianter og opskrifter, men én ting er der altid i en Sangria – masser af frisk frugt!

Navnet Sangria kommer af ordet Sangre, som betyder blod. Dette refererer til farven, da den helt klassiske Sangria laves på rødvin.

Den serveres typisk i en stor kande der bliver sat midt på bordet, og så hældes den op i vinglas eller høje drinksglas, og slubres med sugerør. Tilmed hører en lang ske, så man kan fiske de skønne stykker frugt op af glasset!

Historien om Sangriaen er der lidt uenighed om, men man har kogt det ned til to mulige historier:

I 1700 tallet var der et forbud mod at drikke alkohol i Spanien, så britiske sømænd besluttede sig for at maskere deres vin med honning, krydderier og frugt, så alkoholen ikke kunne duftes eller smages.

Eller, i 1800 tallet har bønderne fra Spanien og Portugal besluttet at bruge de råvarer de havde tilgængeligt, nemlig vin, appelsiner og æbler, og lavet en skøn drik af det! Dejligt forfriskende i sommervarmen, så gav det lidt ekstra energi til det hårde arbejde i marken.

Hvilken oprindelse det så er, er man ikke sikker på. Men en ting er sikker, Sangria blev opfundet i Spanien, og er en af Spaniens national drikke!

 

Hvordan laver man Sangria?

Den helt klassiske spanske opskrift på Sangria består af rødvin, brandy, sukker, appelsin juice og frugt. Sidenhen har Sangria spredt sig til det meste af verdenen, og af denne grund findes der utroligt mange varianter den dag i dag!

Det kan for eksempel være Sangria med hvidvin eller Rosé, Sangria med cava, Sangria med vodka, eller måske luksus udgaven med flere forskellige typer likører og alkoholer?

Nu om dage tilsættes der ofte også danskvand eller sodavand for brus, og forskellige krydderier som kanel, anis eller vanilje. Du kan også støde på Sangria med mynte, citronmelisse eller endda rosmarin eller basilikum!

Og selvfølgelig er alle typer frugt også velkommen! Sangria indbyder til at du sætter dit eget præg. De helt klassiske frugter der bruges, er appelsin, æble og fersken, men du kan tilsætte alt fra jordbær, kiwi, melon, ananas eller vindruer, ja alle frugter er faktisk tilladt!

 

Hvilken vin er bedst til Sangria?

Hvilken vin du bruger, er helt op til dig, så brug bare din yndlings vin. I tidernes morgen blev Rioja vine gerne brugt til Sangria, men du kan faktisk næsten bruge hvad som helst, fra fin vin til mindre fin vin. Hvis du skal gå efter noget, så vælg en vin der ikke er for syrlig og gerne med en lækker kraftig smag, som en Carbernet eller Merlot.

Af hvidvine er en Chardonnay helt fin, eller hvad du ellers lige har på køl. Af boblende sager er der jo et væld af udtryk du kan lege med alt efter hvilke bobler du bruger, så prøv dig frem og eksperimenter!

Som du måske kan fornemme, er rammerne slet ikke så stramme omkring Sangria. Det er også derfor Sangria ikke betegnes som en cocktail, selvom den måske kan minde om. Men den har ikke nogen decideret opskrift, og den er ikke skabt af en bartender. Derfor er det ikke en cocktail! Sangria er skabt i fællesskab af mange forskellige mennesker der nyder denne skønne drik, og det kommer til udtryk i de mange lækre varianter. Sangria er også populært i Peru, Uruguay, Ecuador og Venezuela, og her har de også deres egne fantastiske twists!

Når det nu er sagt, vil jeg alligevel vove mig ud i at give et eksempel på en opskrift. Så har du noget at gå ud fra, og du kan altid justere efter smag!

 

Sangria opskrift

 

Ingredienser:

 • En flaske rødvin (750 ml)
 • 100 ml Brandy, Cointreau eller andet likør/spiritus
 • 500 ml Fanta, Sprite eller appelsinjuice
 • 1 kanelstang
 • Et stort æble
 • En stor appelsin
 • En citron
 • To ferskner eller nektariner

 

Fremgangsmåde:

 • Alle frugterne skæres i mundrette bider. Frugterne puttes i en stor kande (ca. 1,5 l) sammen med kanelstangen og din valgte spiritus. Det hele røres rundt med en lang ske og stilles til at trække i 5-10 min.

 

 • Når frugterne har trukket, hældes rødvinen i, herefter sodavand eller juice og det hele omrøres en gang til. Din Sangria er nu næsten færdig!

Du kan sådan set godt drikke den nu, men den bliver bedst hvis den lige får løv at trække et par timer i køleskabet.

 

 • Når din Sangria har trukket, tager du den ud af køleskabet og putter isterninger i. SÅ har du den lækreste drikkeklare Sangria! Velbekomme og salud fra Elenas!

 

 Hvornår drikker man Sangria?

Savner du også smagen af ferie og Spanien derhjemme, er det oplagt at kaste sig ud i hjemmelavet Sangria!

Sangria er perfekt til at køle ned i sommervarmen, til grillmaden eller til tapas. Den er også skøn som hygge drink på terrassen, når man sidder længe ude i sommerens lune nætter!

Sangria er nemt at lave til mange mennesker, så den er også oplagt til sommerens udendørs fester! Du kan eventuelt lave din Sangria i en stor drinks dispenser med tap eller i en stor punch skål, så du og dine gæster kan sippe iskold Sangria dagen lang. Se DET er sommer!

Hvis du ikke ønsker selv at lave Sangria, har vi selvfølgelig også et par varianter drikkeklare, færdiglavede Sangria på flaske lige her på Elenas webshoppen!

Du kan enten bare drikke dem som enhver anden vin i vinglas, eller du kan hælde dem i en kande med isterninger og frugt. Så får du nemt den autentiske Sangria oplevelse derhjemme!

Hvad end din fremgangsmåde er, vil du helst sikkert nyde Spaniens fantastiske opfindelse, Sangria!

Salud y disfrute!

Forrige artikel Hvad er forskellen på Guanciale og Pancetta?
Næste artikel Shake It