Du kan faktisk lave den lækreste hjemmelavede oliventapenade på cirka 10 minutter! Server den med nogle stykker ristet brød, et par gode kiks eller brug den som ingrediens i madlavning. Der er super mange muligheder for anvendelse, og nettet er fyldt med inspiration!
Dette er en grundopskrift, så du må hellere end gerne erstatte, tilføje eller ændre i det for at få din oliventapenade lige som du ønsker den!
Det kunne for eksempel være at tilføje soltørrede tomater, artiskokker fra glas, grillede og syltede peberfrugter eller måske lidt frisk chili?
Du kan også justere konsistensen efter smag og behag, det kan være du gerne vil have din oliventapenade lidt grovere, eller den skal være helt ensartet og homogen.
Hvad end du vælger at gøre, vil du helt sikkert ikke blive skuffet over denne skønne oliventapenade!
Ingredienser:
100g stenfri sorte oliven
½ dl god ekstra jomfru olivenolie
Saft fra en halv citron
1-2 fed hvidløg
1 spsk. kapers (kan udelades)
1 håndfuld af din yndlings friske krydderurt (persille, timian, salvie mm.)
Salt og peber
Alt du skal bruge er en blender eller minihakker og en ske eller dejskraber til at skrabe kanterne. Og selvfølgelig en skål til at anrette din fantastiske hjemmelavede oliventapenade!
Hvis du ikke spiser hele oliventapenaden på en gang, kan den opbevares på køl i en lufttæt beholder en uges tid. Men vi vil næsten garantere at den er spist inden da!
Fremgangsmåde:
Nu har du simpelthen lavet din egen skønne, hjemmelavede oliventapenade! Server den i en fin lille skål, et lille fad eller på en tallerken omringet af kiks til at dyppe i.
Din hjemmelavede oliventapenade er perfekt til tapasbordet, den hurtige pastaret, i en sandwich eller som tilbehør til kød og grønt. Faktisk lige hvad du har lyst til!
Som du kan se er det bestemt ikke en videnskab at lave oliventapenade, men alligevel vil det helt sikkert være noget der imponerer gæster og familie. Og så smager det bare bedst når man har lavet det selv!
Del gerne hvad du har tilføjet til din tapenade hernede i kommentarerne. Vi elsker at høre om opfindsomhed og skønne smagskombinationer!
De varmeste madhilsner,
Maria fra Elenas!
]]>Paella er en af de retter der kan virke ret svære at lave, men i realiteten er det faktisk super nemt! Du skal blot have lidt tid og en god portion tålmodighed, så er din egen hjemmelavede spanske Paella nemt i hus!
Paella findes i et par forskellige udgaver, og kommer oprindeligt fra byen Valencia i Andalusien. Her laver man en version med kød og grønne bønner, og typisk er det en form for hvidt kød som for eksempel kanin, kylling eller svinekød.
Andre steder i Spanien ynder man gerne at lave en Paella de marisco eller Paella mixta, som er henholdsvis kun med skaldyr eller et mix af kød og skaldyr. Du kan endda også lave vegetarisk Paella!
I denne opskrift vil vi lære dig at lave en Paella de marisco, da det er min personlige favorit! Udover det er præsentationen til sidst virkelig smuk, med de flotte hele rejer og de dybblå skaller fra blåmuslingerne. Velbekomme!
Til denne opskrift skal du bruge en Paella pande. Her kan vi anbefale vores fine Paella kit du finder på vores hjemmeside, da den indeholder det meste du skal bruge for at komme i gang!
Her får du nemlig både den helt rigtige paella pande, en portion Bomba ris, 3 breve krydderiblanding samt en lille olivenolie til at stege i. Det eneste du mangler, er fisken og fonden!
Du kan vælge selv at lave en fiskefond på rejeskallerne, eller du kan købe den færdige Paella fond fra Don Simon, som også findes i vores store spanske sortiment på webshoppen!
Det er vigtigt at bruge Bomba ris eller andre typer tilsvarende runde ris som for eksempel Risotto ris (typisk de italienske Arborio ris), da du ellers ikke vil opnå den rigtige konsistens til sidst. Langkornede ris som for eksempel Jasmin eller Basmati ris fungerer ikke, da de vil klistre sammen, og så er de alt for aromatiske og derfor vil de give en forkert smag i slutresultatet.
Hvis du allerede har en Paella pande, finder du selvfølgelig også poser med Bomba ris, olivenolie og krydderiblandinger for sig på vores webshop!
Til sidst drysses retten med hakket persille, og serveres med rigelige mængder citronbåde. Og gerne en iskold øl eller god spansk hvidvin til. Salud!
Som du måske kan fornemme, er Paella slet ikke så svært at lave, og du vil helt sikkert imponere din familie eller gæster med denne himmelske ret!
Du kan også vælge at lave din Paella udendørs på grillen om sommeren, dette giver endnu mere fantastisk, autentisk smag til din Paella!
Sørg blot for at den Paella pande du bruger er egnet til grillen. Som kompliment til din lækre grillede Paella kan det stærkt anbefales at servere en stor kande iskold, hjemmelavet Sangria!
I Spanien spises Paella ofte til de store søndags familie frokoster, og nu er du også godt klædt på til at afholde din egen.
Buen provecho y saludos de Elenas!
Brug kvalitetsingredienser som Bomba ris, safran og ekstra jomfruolivenolie og følg traditionelle paella-tilberedningsmetoder for den autentiske smag.
Der er flere regionale varianter af paella i Spanien, herunder Valencias traditionelle paella med kanin og grønne bønner, paella med skaldyr fra kystområder og meget mere, der tilpasser sig lokale råvarer og traditioner.
Paella er en spansk risret, kendt for sin unikke smag og tekstur, der ofte indeholder ingredienser som safran, kylling, skaldyr eller grøntsager.
Start med at stege ris i en paella-pande med safran og bouillon, tilsæt derefter ingredienser som kylling eller skaldyr og lad det simre, indtil risen er kogt og danner en socarrat (sprød bund).
]]>Denne opskrift kombinerer de to klassiske ingredienser i en skøn frikadelle med hvidløg og krydderurter! De fungerer super godt sammen med et fad danske flødekartofler om vinteren som alternativ til de almindelige danske frikadeller. De kan også serveres om sommeren med en lækker, frisk græsk salat og en god kartoffelsalat til! Dette er ikke en traditionel græsk opskrift, men det er en måde at få de skønne græske smage ind på de danske middagsborde. Vi ønsker blot at inspirere dig til at få mere græsk ind i din hverdag, det er der ingen der bliver kede af!
Disse græsk inspirerede frikadeller kan også laves med hakket oksekød, men lammekød er at foretrække for at ramme den helt rigtige smag. Kali orexi!
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Ps. Det er tilladt at hapse en hånddelle 😊
De varmeste græske madhilsner, Maria fra Elenas.dk
]]>En klassiker er den skønne spinat tærte med god kvalitets feta! Den kan både nydes varm direkte fra ovnen, men er også skøn kold i for eksempel madpakken.
Den bikses relativt hurtigt sammen hvis du køber fillodej på frost, men du kan selvfølgelig også kaste dig ud i hjemmelavet fillodej! Denne opskrift baseres på færdig, købt fillodej.
Du kan selvfølgelig også fylde dejen med alverdens anden lækker fyld, men ellers følge samme fremgangsmåde. Denne opskrift er relativ simpel i sine ingredienser, derfor bliver tærten altid bedst hvis du vælger ingredienser i god kvalitet, så de virkelig får lov at skinne igennem!
Forslag til alternativt fyld kunne være kogte kartofler, rosmarin og feta, soltørrede tomater, oliven… ja, alt hvad dit græsk elskende hjerte begærer!
Denne opskrift rækker til ca. 4 personer.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
De varmeste græske madhilsner fra Maria, Elenas.dk
]]>Opskriften bygger på den klassiske græske salat, men med pasta og ekstra dressing tilsat. Du kan vælge at bruge fuldkornspasta for en endnu sundere og mættende ret!
I opskriften bruges der naturligvis lækre kalamata oliven, smagfuld feta, friske tomater, rødløg og rigeligt god kvalitets olivenolie! Dette er en nem ret at bikse sammen på under en halv time, som både kan passe til hverdag og fest. Kali orexi fra Elenas!
Opskriften rækker til 4-6 personer.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
De varmeste madhilsner, Maria fra Elenas.dk
]]>I denne opskrift bruges der store hvide bønner kaldet Gigantes, som betyder giganter. Bønnerne er nemlig en del større end dem du muligvis kender, og de har en skøn, blød tekstur indeni. Tørrede bønner giver den bedste smag og konsistens, men hvis du vil skære ned på tilberedningstiden, kan du også bruge kogte bønner på dåse så som butter beans eller lima bønner. Dog er de autentiske, tørrede gigant bønner helt klart tiden værd!
Plaki refererer til retter tilberedt i lækker græsk tomatsauce, og disse bønner svømmer i det! Afslut gerne retten med smuldret feta på toppen og masser af skønne, friske krydderurter. Retten bruges som tilbehør, en så kaldt side dish, men kan også stå for sig selv som en lækker, lun vegetarisk frokost. Server dem for eksempel med et fladbrød og en stor skål cremet tzatziki til!
Kali orexi fra Elenas!
Denne opskrift rækker som tilbehør til 4-6 personer.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
De varmeste græske madhilsner, Maria fra Elenas.dk
]]>Kikærter er super sunde grundet deres høje indhold af vitaminer og mineraler. De er en god vegetarisk proteinkilde, og så er de tilmed sprængfyldt med kostfibre! Udover det så indeholder de Cholin, som hjælper din hjerne og nervesystem til at fungere optimalt. De indeholder også jern, folinsyre, magnesium og kalium.
Der er masser af gode grunde til at få kikærter ind i hverdagen, og denne suppe er en super nem og velsmagende måde at gøre det på! Hvis det skal gå hurtigt på en hverdagsaften, kan du tilmed bruge kikærter på dåse for hurtigere tilberedningstid, samt du ikke behøver at bløde dem op i vand natten over. Men har du tiden til det, vil tørrede græske kikærter helt klart give den bedste smag. Kali orexi!
Denne opskrift rækker til 4-6 personer.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Velbekomme fra Elenas!
De varmeste græske madhilsner, Maria fra Elenas.dk
]]>Hvis ikke, så er du altså gået glip af noget!
Frappe er en klassiker i Grækenland, hvor de lokale gerne nyder den et sted i solen sammen med venner og familie. Den kan fremstilles både sort, sød eller med mælk, så der er til enhver smag!
Tilberedningen er simpel, og du kan blive videoguidet step-by-step af Victor fra Elenas på vores Youtube kanal lige her.
Hvis du er mere til skriftlig instruktion, så læs med herunder!
Ingredienserne er få, og de kan alle købes på vores på vores hjemmeside.
Alt efter ønske og smagsløg kan den laves som en ”Sketos” (sort kaffe), ”Metrios” som er mellem sød, eller den helt søde ”Glykos” version som vil glæde enhver sukkergris.
Tilføjer du NOYNOY koncentreret mælk vil du have lavet en ”Me gala”, som betyder ”med mælk”.
Sidst, men ikke mindst kan du lave en koffeinfri version med NESCAFE Frappe koffeinfri instant kaffe. Dette er hermed din undskyldning for at slubre den lækre cremede kaffe på alle tidspunkter af døgnet!
Ingredienser:
NESCAFE Frappe
Sukker
NOYNOY Koncentreret mælk
Koldt vand
Isterninger
Tilberedning:
Dette er en meget simpel snackbar til at stille den lille sult, som traditionelt beskrives som en pasteli, der blot betyder en sesam og honning bar.
Portioner: 8-16 stk.
Ingredienser:
140 g sesam
140 g honning
50 g sukker
1 skal fra citron, revet
nips salt
10 g pistacianødder
Tilberedning:
Kali oreksi / Velbekomme!
Der er intet mere græsk for turister end en pita gyros i farten til den lille sult. Det er jo egentlig en simpel ret bestående af pitabrød med fyld af de lækreste kød, tzatziki, pommes frites, tomat og løg. Den græske udgav af pita, åbnes ikke som vi i Danmark kender pitabrød, i stedet, lægger de blot fyldet ovenpå brødet og folder det sammen. Når du laver en pita gyros så vil jeg anbefale dig at bruge lidt ekstra energi på kødet, bare én gang, for at prøve det.
Er du mere til den hurtige løsning, så er det et udemærket alternativ at købe kebab eller kyllingestykker fra frost.
Portioner: 8-10 personer
Ingredienser:
GYROS
1-11⁄2 kg kylling
3-4 dl græsk yoghurt
1 spsk citronsaft + skal
2-4 spsk olivenolie
1⁄2 tsk peber
1⁄2 tsk hvidløgspulver, eller 2 fed 1 tsk chiliflager
11⁄2 tsk salt
11⁄2 tsk paprika
11⁄2 tsk koriander
11⁄2 tsk spidskommen
1 spsk tørrede urter eller timian 2-4 træspyd
1 løg/kartoffel/citron, stor
PITA
25 g gær
41⁄2 dl vand
2 tsk honning
1 tsk eddike
1 tsk salt
1 tsk allround krydderi
350g hvedemel
2 spsk olivenolie
Tilbedredning:
GYROS
PITA (+ TIP)
Gryderet med kød og perleløg
Stifado er en meget populær og smagfuld græsk sammenkogt ret med okse, kalv eller kanin. Hemmeligheden ligger i at lade retten simre og til sidst koge saucen ind. Blandingen af krydderier giver retten en himmelsk smag.
Portioner: 4 personer
Ingredienser:
800 g kød
1 kg perleløg/små løg (20-30 stk)
2 spsk rødvinseddike
1⁄2 dl cognac
2 dl rødvin
1 stor moden tomat
1 tsk tomat puré
1 laurbærblad
1⁄4 tsk allehånde
1⁄4 tsk muskatnød
1⁄4 tsk hvidløgpulver
1⁄4 tsk kanel
1⁄4 tsk oregano
salt
peber
Tilberedning:
TIP: Du kan evt. marinere kødet natten over eller mindst 6 timer.
Bland krydderierne med olivenolie, tilsæt kødet ,der er skåret i småstykker og lad det hvile. På den måde får kødet meget mere smag.
En klassisk Græsk dip med en kraftig smag af hvidløg er Skordalia, eller oversat kartoffel og hvidløgsdip.
Kartoffelmos som dip, ja hvorfor ikke. Denne kartoffeldip smager kraftigt af hvidløg og er lækker cremet. Det virker som Grækenlands bud på hvidløgsmayonaise, bare på en alternativ og vegansk måde.
Portioner: 2 personer
Ingredienser:
400 g kartoffel
2 fed hvidløg
1 tsk eddike, rødvin/æblecider 1⁄2-1 tsk salt
1⁄2 revet citronskal
20 kværn peber
2-3 spsk Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie
1 spsk citronsaft
persille til pynt
Tilberedning:
Serveres til fisk eller som snack med brød eller grønt.
En traditionel vegetarisk forret fra øen Kreta, perfekt til at starte med, til den lille sult eller til en let middag. Hemmeligheden bag de perfekte ntakos er at benytte saftige, friske stilktomater.
Pyntes eller bades selvfølgelig i masser ekstra jomfru olivenolie af god kvalitet.
Portioner: 2-4 personer
Ingredienser:
4 stykker paximadia
2-3 store tomater
1 dl Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie, evt mere
200 g feta
4-12 sorte oliven salt
peber
oregano
kapers
Tilberedning:
"Kotosoupa" på græsk refererer til traditionel kyllingesuppe lavet normalt med en rig "avgolemono" sauce (æg-citronsauce) og ris.
Supper er kendt i enhver kultur rundt om i verden, men avgolemonosauce er det, der adskiller denne græske kyllingesuppe fra de andre. En skål kyllingesuppe med en silkeblød avgolemonosauce er et eksempel på den perfekte komfortmad.
Ligesom Giagias ("giagia" = bedstemor) hjemmelavet mad!
Forberedelsestid: 15 min
Tilberedningstid: 90 minutter (ca.)
Portioner: 4-6 portioner
Ingredienser:
Til suppen:
*kun kyllingebryst kunne også bruges i den opskrift med resultatet lige så lækkert som på den anden måde.
Til avgolemonoen sauce:
Til servering:
Tilberedning:
Denne traditionelle græske suppe tager kun 4 trin for at lave den, og disse er:
Server denne traditionelle suppe med en skive Dodoni fetaost og drys den passende af med fetaostblanding på toppen!
Kali oreksi! / Velbekomme !
]]>"Kleftiko", refererer til den rustikke traditionelle græske ret med langsomt tilberedt lam (eller andet kød) i bagepapir. Saftigt og mørt lam med lækre kartofler, denne ret er ideel til søndagens familiemiddage!
"Kleftiko'' betyder bogstaveligt talt lam "stjålet". Denne ret har taget sit navn fra "Klephts" (tyvene), der kan oversættes "i Klephts stil". Klepterne har boet i bjergene og kæmpet mod det osmanniske rige. Så klephterne, der ikke havde deres egne flokke, ville stjæle lam eller geder og tilberede kødet i skjulte underjordiske ovne for at forsegle smag og lugte og undgå at blive fanget!
Denne ret kan findes med grøntsager såsom løg og røde peber, men den autentiske opskrift inkluderer dem ikke.
Forberedelsestid: 10 min
Tilberedningstid: 2 + ½ time (ca.)
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
*den autentiske opskrift inkluderer ikke kartofler eller ost
Tilberedning:
Denne traditionelle græske ret tager kun 6 trin for at lave den, og disse er:
Server denne rustikke traditionelle ret med en autentisk græsk salat og et koldt glas af din yndlings græske øl!
Kali oreksi/ Velbekomme!
]]>Elenas deler endnu en lækker ret med dig, som græske flygtninge bragte efter Smyrna-katastrofen i 1922.
"Imam", refererer til de traditionelle græske auberginer fyldt med en lækker tomatsauce. Denne ret falder også ind under kategorien "Ladera", hvilket betyder græske retter tilberedt med olivenolie, sammen med Gemista og mange andre lækre græske retter.
Der er en interessant myte bag denne traditionelle græske ret. Det fulde navn på den er "imam bayildi", hvilket tyder på, at den stammer fra det tyrkiske sprog, som bogstaveligt betyder "imamen er besvimet"! Der er tre versioner af myten: imamen besvimede af chokket, da han fandt ud af den ekstremt store mængde olivenolie, der er nødvendig for, at denne ret kan tilberedes, også taget de relevante omkostninger i betragtning. Den anden myte fortæller, at imamen besvimede, fordi den ret var utrolig lækker. Den tredje fortæller os historien om en glubsk imam, der spiste denne ret så hurtigt, at han besvimede!
Uanset hvad der er myten bag den opskrift, er én ting sikker: smagen af denne ret ligger i dens enkelhed og vil forbløffe dig!
Denne ret kan også findes med hakket oksekød.
Forberedelsestid: 50 min (ca.)
Tilberedningstid: 45 min (ca.)
Portioner: 4-6 portioner
Ingredienser:
Til auberginerne:
Til fyldet/tomatsauce:
Til serveringen:
Tilberedning:
Denne traditionelle græske ret tager kun 5 trin for at lave den, og disse er:
Server denne lækre græske ret med fetaosten på toppen eller ved siden og lidt ekstra persille. Alternativt kan du tilberede en velsmagende yoghurtsauce ved hjælp af en traditionel græsk yoghurt og din foretrukne græske urt!
Kali oreksi / Velbekomme!
]]>“Soutzoukakia”, refererer til de traditionelle Græske kødboller i en lækker tomatsauce. Denne ret var introduceret til det Græske køkken i starten af det 20. århundrede og har sin oprindelse fra byen Smirni eller Ismir, som det kaldes i moderne tider, i det vestlige Anatolia, Tyrkiet hvor Grækerne plejede at leve. Af denne grund kaldes det også for “smyrneika”.
Hvad som gør denne traditionelle Græske ret speciel er de ekstra aromaer fra spidskommen! Udover dette differencerer den sig fra de typiske Græske kødboller da der ikke er løg eller æg i blandingen, i følge traditionen.
Smyrna ligger ved Tyrkiets Ægæisk kyst, plejede at være en af de rigeste byer af det Ottomaniske Rige, kendt som "Orientens perle", og var vært for en af de største befolkninger af grækere og armeniere. Under den græsk-tyrkiske krig fra 1919 til 1922 bosatte græske væbnede styrker sig i Smyrna den 15. maj 1919. Da den tyrkiske hær genvandt kontrollen over byen den 9. september 1922, blev der tændt en ild som fortsatte med at brænde i flere dage (som vist på billedet herunder). Et stort antal grækere og armeniere blev dræbt, mens mange Smyrna -borgere blev tvunget til at opgive deres hjem og måtte gå om bord på græske og internationale skibe, hvilket førte dem til sikkerhed. September 1922 er et af de mørkeste øjeblikke i den græske historie, men flygtninge fra Lilleasien har bragt deres unikke kultur og køkken, der starter med dagens lækre opskrift.
En traditionel Græsk ret som er det perfekte valg til en familie middag!
Forberedelses tid: 10 min
Tilberedningstid: 20 min (cirka)
Portioner: 4-6 portions
Ingredienser:
For soutzoukakia:
For tomatsaucen:
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske ret tager kun 5 trin at lave og de er:
Server denne smagfulde Græske ret med nogle mosede kartofler, pommes frites eller basmati ris, og en traditionel Græsk salat!
Husk at del dine billeder af denne ret med os!
Kali oreksi/ Velbekomme!
]]>Dolmadakia passer fantastisk sammen med yoghurt, da det giver en skøn smag af friskhed. Så, for denne uges gratis græske opskrift, har os hos Elenas valgt at der medfører en lækker græsk yoghurt sauce til!
Dolmadakia er også en kendt ret i både Tyrkiet, Syrien og Libanon.
Denne ret kan også laves med hakket oksekød sammen med risene.
Forberedelsestid: 30 minutter (Uden tilberedelsestiden).
Tilberedningstid: 20-30 minutter.
Portioner: 6-8 personer (Cirka 60 stykker dolmadakia).
Ingredienser:
For selve dolmadakia’en:
For yoghurt saucen:
Tilberedning:
Denne traditionelle opskrift tager kun 6 skridt at gennemfører, og de foregår sådan her:
Tip: Prøv at smag risene til, og eventuelt give dem lidt mere, hvis du ønsker det.
Server nu din hjemmelavede dolmadakia sammen med lidt ekstra citronsaft på toppen og yoghurten ved siden af. Sidst, men ikke mindst, dine yndlingskrydderier!
Kali oreksi/Velbekomme!
]]>“Kolokithakia” er det Græske ord man skal spørge om, for denne utroligt lækre, dog simple ret, som referer til de stegte squash.
Elenas del her med dig, en lidt sundere version af denne traditionelle Græske forret, nemmere og lave, samt lige så lækker at kunne tilbyde dine spisende!
Forberedelses tid: 10 min
Tilberedelses tid: 15 min
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske forret, tager kun 6 trin at lave, og de er:
Efterfølgende kan du drysse lidt af dine yndlings Græske urter herover, og server denne Græske forret med lidt hjemmelavet tzatziki.
Nyd dem med et glas Græsk Ouzo eller en kold Mythos!
Kali oreksi/ Velbekomme!
]]>“Revani”, refererer til den smagfulde Græske semolina kage, lavet med sirup. Denne opskrift kommer fra Veria, en by på det græske fastland, som er den bedste destination til den autentiske “revani”.
Denne dessert er blevet tilpasset til mange Middelhavs og Mellemøstlige kulturer, heriblandt Tyrkiet, Ægyptien, Israel, Jordan og i det Arabiske køkken, for at nævne nogle få. Det bliver kalt for “basbousa” på Arabisk og “shamali” på Armensk.
I det Græske køkken, revani er en af de mest udbredte desserter, både i restauranter og i hjemmet. Det serveres typisk med en skefuld vanilje is ved siden!
Forberedelsestid: 15 min
Tiberednings tid: 45 min
Portioner: 6-8 portioner (udgangspunkt i en dyb bradepande på 40X30cm)
Ingredienser:
For siruppen:
* glas = vandglas (220ml)
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske kage tager kun 7 trin at lave som er:
Vent indtil din hjemmelavede revani er kølet af - hvis du kan modstå fristelsen! Server et generøst stykke af din Græske dessert med lidt vanilje is.
Kali oreksi/ Velbekomme!
]]>”Saganaki”, er en lækker græsk ret af ost som er dækket af en flot, skøn og tynd sprød skorpe. Denne traditionelle græske ret er navngivet efter den specielle pande, som den normal bliver lavet med, som hedder ”Sagani”, hvilket er en lille pande med to håndtag.
Saganaki er et fantastisk valg om det er som en hurtig ret til middag eller som hovedmåltid om aftenen!
Forberedelsestid: 5 minutter.
Tilberedningstid: 5 minutter.
Portioner: 4-6 personer.
Ingredienser:
Tilberedning:
Denne traditionelle græske ret er ganske let at lave og er sådan set kun delt op i 4 skridt inden den er færdig og klar til at blive nydt på bordet:
Tilsæt honningen til osten før den bliver serveret, hvis du ønsker det, og tilsæt eventuelt dine yndlings græske krydderier!
Nyd din hjemmelavede Saganaki med et glas græsk ouzo eller raki!
Kali oreksi/ Velbekomme!
]]>“Giouvetsi”, refererer til den traditionelle Græske ret lavet med oksekød, orzo pasta (“kritharaki” eller “manestra” på græsk) og en lækkert tomat sauce.
Et perfekt valg for en søndagsret for hele familien!
Denne Græske ret kan også blive lavet med kylling eller lam.
Forberedelsestid: 15 min
Tilberedningstid: 140 min (cirka)
Portioner: 5-6 portioner (normal størrelse fad)
Ingredienser:
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske ret tager kun 7 trin til at blive lavet og de er:
Server med noget Dodoni feta ost på toppen og en hjemmelavet Græsk tzatziki!
Kali oreksi/ Velbekomme!
]]>Ingen middag er komplet uden en græsk salat!
Forberedelsestid: 10 min
Portioner : 4 personer
Ingredienser:
Tilberedning
Forbered din Græske salat indenfor få minutter med disse enkle trin:
Server din friske Græske salat med Græsk pitabrød og et glas koldt Mythos øl!
Kali oreksi/ Velbekomme!
]]>Denne dip er næsten altid serveret sammen med Græsk souvlaki eller gyros.
Forberedelsestid: 15 min
Portioner : 4 personer
Ingredienser:
Tilberedning:
Følg disse enkle 5 trin til at lave din helt egen traditionelle Græske dip, og forbløf dine gæster:
Før servering, tilføj 2-3 Græske oliven på toppen af tzatzikien og drys nogle dråber olivenolie henover. Herefter nyd din hjemmelavet tzatziki, f.eks. med lidt Græsk pita brød!
Kali oreksi / Nyd din hjemmelavet tzatziki!
]]>Ligesom Moussakaen tæller denne ret også lidt en synd at spise, dog en lækker en af slagsen!
Forberedelsestid: 40 min (cirka)
Tilberedningstid: 60 min
Portioner : 9 stykker (normal størrelse fad)
Ingredienser:
Til pastaen:
Til kødet:
Til bechamel saucen:
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske ret har kun 6 trin til at blive lavet, og disse er:
Før servering, drys lidt feta ost ud over sammen med lidt persille (begge inkluderet i ingredienslisten). Denne lækre ret går rigtig godt med en glas kold Mythos øl !
Del dine kommentarer og tanker omkring denne opskrift nedenfor, og stil gerne spørgsmål hvis du har.
Kali oreksi / Velbekomme !
]]>Forberedelses tid : 45 min (cirka)
Tilberedelses tid: 90 min
Portioner : 9 stykker (normalt størrelse fad)
Ingredienser:
For oksekødet:
For bechamel saucen:
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske ret har kun 6 trin til at blive lavet, og disse er:
Server denne lækre ret med en skøn Græsk salat og din yndlings Mythos øl!
Del dine kommentarer og tanker omkring denne opskrift nedenfor, og stil gerne spørgsmål hvis du har.
Kali oreksi / Velbekomme !
]]>“Yemista eller Gemista”, refererer til de farverige peberfrugter og tomater fyldt med ris. Denne traditionelle Græske ret går ind under kategorien ‘’Ladera’’, som betyder en græsk ret tilberedt med olivenolie.
Denne ret kan også blive fundet med hakket oksekød i stedet for ris.
Forberedelses tid: 45 min
Tilberedelses tid: 100 min
Portioner: 12 stykker (4-6 personer)
Ingredienser:
Tilberednings proces:
Denne traditionelle Græske ret har kun 8 trin for at blive lave tog de er:
Server denne lækre ret med en skive feta ’’Dodoni’’ og din yndlings ’’Mythos’’ øl!
Del endeligt dine kommentarer og tanker omkring denne opskrift, eller ethvert spørgsmål du skulle have.
Kali oreksi / Nyd dit måltid !
]]>