
Dakos (Ntakos)
En traditionel vegetarisk forret fra øen Kreta, perfekt til at starte med, til den lille sult eller til en let middag. Hemmeligheden bag de perfekte ntakos er at benytte saftige, friske stilktomater.
Pyntes eller bades selvfølgelig i masser ekstra jomfru olivenolie af god kvalitet.
Portioner: 2-4 personer
Ingredienser:
4 stykker paximadia
2-3 store tomater
1 dl Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie, evt mere
200 g feta
4-12 sorte oliven salt
peber
oregano
kapers
Tilberedning:
- Skyl dine paximadia hurtigt under hanen og placer dem på det fad eller den tallerken du vil servere dine ntakos på.
- Skyl dine tomater, inden du groft river dem på et rivejern eller skærer dem i meget små stykker med en kniv.
- Hæld tomat stykkerne i en sigte og drys med salt.
- Lad dem stå lidt så det meste af væsken kan løbe fra.
- Når meget af væsken er løbet fra tomaterne, blander du tomater med halvdelen af olivenolien, salt, peber og smager til.
- I en skål smuldrer du din feta.
- Nu er det tid til at samle dine Ntakos.
- På dine paximadia placerer du en god mængde tomat, efterfulgt af osten. På toppen pynter du med oliven, tørret oregano eller friske urter og selv- følgelig en gavmild mængde ekstra jomfru olivenolie.
Kommentarer
Læg en kommentar