Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Dolmadakia med Yoghurt Sauce

Dolmadakia med Yoghurt Sauce

”Dolmadakia”, refererer til de ikoniske vinblade fyldt med ris og som kan blive serveret som en aperitif eller som hovedret. En lækker, men lidt tidskrævende ret grundet selve processen.

Dolmadakia passer fantastisk sammen med yoghurt, da det giver en skøn smag af friskhed. Så, for denne uges gratis græske opskrift, har os hos Elenas valgt at der medfører en lækker græsk yoghurt sauce til!
Dolmadakia er også en kendt ret i både Tyrkiet, Syrien og Libanon.

Denne ret kan også laves med hakket oksekød sammen med risene.

Forberedelsestid: 30 minutter (Uden tilberedelsestiden).
Tilberedningstid: 20-30 minutter.
Portioner: 6-8 personer (Cirka 60 stykker dolmadakia).

Ingredienser:
For selve dolmadakia’en:

For yoghurt saucen:

Tilberedning:

Denne traditionelle opskrift tager kun 6 skridt at gennemfører, og de foregår sådan her:

 1. Forbered vinbladene: Dræn glasset, og fjern forsigtigt bladrullen. Adskil bladene (pas på ikke at rive dem), skyl dem med koldt vand og lad dem dræne i en sil.
  Tip: Hvis du ønsker at bruge friske vinblade (ømme blade egner sig kun til denne opskrift), blancheres de i 2-3 sekunder i kogende saltet vand og lægges i en skål med koldt vand. Når alle bladene er færdige, lad dem dræne i en sil. Fjern eventuelle stilke eller hårde årer.
 2. Forbered fyldet: På en gryde ved medium til høj varme tilsættes både løgene sammen med halvdelen af ​​olivenolien (125 ml) og sauteres i 2 minutter, indtil de er bløde. Skyl risene, dræn dem godt, og kom dem i gryden. Svits løgene og olivenolien i 2 minutter mere. Hæld derefter vandet, omrør og lad det simre i cirka 5 minutter, indtil risen opsuger vandet. Fjern fra varmen, når den er klar, og lad den hvile i mindst 10 minutter. Til sidst tilsættes alle krydderurterne og blandes godt.
 3. Spred 4-5 vinblade og lidt citronsaft i bunden af en 22cm høj gryde.
  Tip: Brug alle ødelagte vinblade denne gang.
 4. Saml dolmadakia’en: Tag et vinblad i håndfladen eller på en arbejdsflade (venesiden opad og dampen peger mod dig) og tilsæt 1 spsk fyldet i midten. Fold de to kortsider over risene, rul derefter op og stikk ind i siderne for at lave et lille bundt. Gentag, indtil alt fyld og/eller drueblade er opbrugt, og læg hver bundtsøm ned i gryden.
  Husk at være tålmodig! Det tager tid, men det er det hele værd!
  Tip: Gem nogle af dine hjemmelavede dolmadakia til fremtidig brug! Saml din dolmadakia efter processen og opbevar dem i fryseren. Sørg for at beholde nogle ekstra vinblade (revet eller brudt) til bunden af ​​gryden. Når du ønsker det, skal du tilberede dem i henhold til følgende instruktioner (ingen afrimning er nødvendig).
 5. Tilberedningsproces: Tilsæt den resterende olivenolie og citronsaften over dolmadakiaen. Læg derefter en lille tallerken over de fyldte vinblade for at afveje dem, så de ikke falder fra hinanden under tilberedningen. Dæk til med vand (ekstra fra opskriften) og kog op; reducer varmen og lad det simre i 20-30 minutter. Når den er klar, fjernes den fra varmen og lad dem afkøle i gryden.

Tip: Prøv at smag risene til, og eventuelt give dem lidt mere, hvis du ønsker det.

 1. Forbered yoghurten ved at piske alle ingredienserne sammen i en skål. Smag efter og tilsæt eventuelt salt, pepper og citronsaft til hen ad vejen.

Server nu din hjemmelavede dolmadakia sammen med lidt ekstra citronsaft på toppen og yoghurten ved siden af. Sidst, men ikke mindst, dine yndlingskrydderier!

Kali oreksi/Velbekomme!

Forrige artikel Soutzoukakia
Næste artikel Ovnbagte Squash

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt