Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Giouvetsi

Giouvetsi

Elenas deler med dig endnu en lækker Græsk opskrift!

Giouvetsi”, refererer til den traditionelle Græske ret lavet med oksekød, orzo pasta (“kritharaki” eller “manestra” på græsk) og en lækkert tomat sauce. 

Et perfekt valg for en søndagsret for hele familien! 

Denne Græske ret kan også blive lavet med kylling eller lam. 

Forberedelsestid: 15 min 
Tilberedningstid: 140 min (cirka)
Portioner: 5-6 portioner (normal størrelse fad)

Ingredienser: 

Tilberedning:

Denne traditionelle Græske ret tager kun 7 trin til at blive lavet og de er:

  1. Start med at brune kødet af i en varm gryde med olivenolie, cirka 5 min. på hver side. Krydder kødet med salt og peber. 

  2. Fortsæt ved at tilsætte løgene og svits indtil de bliver karamelliseret. Tilføj gulerrødderne, rør og svits i 2 minutter. Til sidst, tilføj hvidløg og rør det hele sammen.

  3. Hæld rødvinen i og lad alkoholen fordampe. 

  4. Tilføj de hakkede tomater, sukker, alle krydderierne og rør grundigt. Tilføj nok vand (ikke det som der står i opskriften, det skal bruges senere) så du lige dækker kødet. Lad det simre i halvanden time, eller indtil kødet er mørt og tilberedt. I ny og næ rør i det og tilføj ekstra vand hvis saucen er ved at blive tør.

    Tip: Giouvetsi har brug for at være godt krydret, tilføj derfor gerne en god del salt og peber hvis nødvendigt.
    Tip: Allehånde giver en karakteristisk smag af traditionel giouvetsi, men husk at man ikke kan spise denne krydderi! Vil ikke gøre skade på dig, smager bare ikke godt!

  5. I mellemtiden, varm en anden pande, tilføj olivenolie samt orzo’en og lad det svitse i 3-4 minutter indtil det begynder at blive gyldent.

    Tip: Dette ekstra trin gør at din orzo pasta bliver lidt fastere i det når du tilbereder det sammen med saucen.
    Tip: Du kan springe dette trin over hvis du foretrækker en lidt mere ‘overkogt’ orzo.

  6. Forvarm din ovn på 180 C. 

  7. Så snart kødet er klar, hæld pastaen op i et fad sammen med kødet/saucen og rør sammen. Tilføj vandet fra opskriften og tilbered i cirka 45 minutter. 

    Tip: Rør i fadet halvvejs for at orzoen ikke sætter sig fast i bunden. Tilføj ekstra vand hvis nødvendigt.

Server med noget Dodoni feta ost på toppen og en hjemmelavet Græsk tzatziki

Kali oreksi/ Velbekomme!

Forrige artikel Saganaki
Næste artikel Græsk salat

Kommentarer

Ketty Lauritsen - oktober 25, 2021
min livret i det græske også kleftico

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt