Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Græsk Inspirerede Lammefrikadeller med Feta

Græsk Inspirerede Lammefrikadeller med Feta

Lam og feta er typiske ingredienser i det græske køkken – og de er utroligt gode sammen!

Denne opskrift kombinerer de to klassiske ingredienser i en skøn frikadelle med hvidløg og krydderurter! De fungerer super godt sammen med et fad danske flødekartofler om vinteren som alternativ til de almindelige danske frikadeller. De kan også serveres om sommeren med en lækker, frisk græsk salat og en god kartoffelsalat til! Dette er ikke en traditionel græsk opskrift, men det er en måde at få de skønne græske smage ind på de danske middagsborde. Vi ønsker blot at inspirere dig til at få mere græsk ind i din hverdag, det er der ingen der bliver kede af!

Disse græsk inspirerede frikadeller kan også laves med hakket oksekød, men lammekød er at foretrække for at ramme den helt rigtige smag. Kali orexi!

Ingredienser:

 • 400g hakket lammekød (eller oksekød)
 • En blok lækker fetaost
 • Tørret timian, rosmarin eller oregano (hvad man lige har i skabet)
 • 2 æg
 • En spsk. hvedemel
 • 2-3 store fed hvidløg (her skal der ikke spares!)
 • Salt og peber
 • Olivenolie til stegning (for eksempel denne fra GAEA)
 • En tsk. smør for smag

Fremgangsmåde:

 1. I en skål blandes kødet sammen med æggene, krydderurterne, melet samt salt og peber efter smag. Hvidløgene presses også heri, og fetaen smuldres i med fingrene i små stykker. De skal ikke være så små at de forsvinder, men heller ikke så store at de falder ud af frikadellerne.

 2. Farsen æltes godt med hænderne så smagene bliver godt inkorporeret og det hele bliver sammenhængende og formbart.

 3. På en stor pande varmes en rigelig mængde olivenolie godt op. Det er derfor vigtigt at bruge en olivenolie beregnet til madlavning, da den ellers kan begynde at smage harskt.

 4. Med en spiseske formes små, smukke, gerne lidt ovale frikadeller i håndfladen og placeres enkeltvis i den varme olie. Brug så stor en pande så muligt, da det er vigtigt der er luft omkring hver frikadelle. På denne måde opnås den bedste stegeskorpe, som er den der giver den skønne stegte smag!

 5. Når alt farsen ligger som fine frikadeller på panden, tilføres smørret og de skønne små smagsbomber vendes efterhånden som de er klar.

 6. Når frikadellerne er færdige serveres de på en tallerken med det ønskede tilbehør, brug meget gerne tzatziki i stedet for sovs. Velbekomme!

Ps. Det er tilladt at hapse en hånddelle 😊

De varmeste græske madhilsner, Maria fra Elenas.dk

Forrige artikel Paella de Marisco
Næste artikel Spanakopita Spinat Tærte med Fillodej

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt