Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Imam

Imam

Den velsmagende tur til Lilleasien fortsætter også i denne uge!

Elenas deler endnu en lækker ret med dig, som græske flygtninge bragte efter Smyrna-katastrofen i 1922.

"Imam", refererer til de traditionelle græske auberginer fyldt med en lækker tomatsauce. Denne ret falder også ind under kategorien "Ladera", hvilket betyder græske retter tilberedt med olivenolie, sammen med Gemista og mange andre lækre græske retter.

Der er en interessant myte bag denne traditionelle græske ret. Det fulde navn på den er "imam bayildi", hvilket tyder på, at den stammer fra det tyrkiske sprog, som bogstaveligt betyder "imamen er besvimet"! Der er tre versioner af myten: imamen besvimede af chokket, da han fandt ud af den ekstremt store mængde olivenolie, der er nødvendig for, at denne ret kan tilberedes, også taget de relevante omkostninger i betragtning. Den anden myte fortæller, at imamen besvimede, fordi den ret var utrolig lækker. Den tredje fortæller os historien om en glubsk imam, der spiste denne ret så hurtigt, at han besvimede!

Uanset hvad der er myten bag den opskrift, er én ting sikker: smagen af ​​denne ret ligger i dens enkelhed og vil forbløffe dig!

Denne ret kan også findes med hakket oksekød.

Forberedelsestid: 50 min (ca.)
Tilberedningstid: 45 min (ca.)
Portioner: 4-6 portioner

Ingredienser:
Til auberginerne:

Til fyldet/tomatsauce:

Til serveringen:

 • 200g fetaost
 • en knivspids persille

Tilberedning:

Denne traditionelle græske ret tager kun 5 trin for at lave den, og disse er:

 1. Forbered auberginerne: skær auberginerne i to stykker og skær dem på tværs (kødet). Krydr dem og læg dem i et dørslag i cirka en halv time.

 2. Forvarm ovnen til 180 C.

 3. Tilbered tomatsaucen mens du venter: Tilsæt olivenolie og løg på en pande ved middel varme og svits indtil de er bløde. Rør hvidløg i og svits i 1-2 minutter mere. Tilsæt sukker, salt og peber. Sauter ved svag varme i 15-20 minutter, indtil løgene er karamelliserede. Tilsæt tomatpureen, de hakkede tomater og resten af ​​krydderurterne. Rør sammen og lad det simre i 5 minutter.

 4. Efter en halv time vaskes auberginerne med rigeligt vand og dryppes af på lidt køkkenpapir. Giv dem nu salt og peber samt olivenolie. Læg auberginerne med skallen opad i en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med timian og bag dem i 40 minutter, indtil de er bløde.

  Tip: Dette valg er ideelt, hvis du ønsker at bruge den sunde metode, men den traditionelle opskrift inkluderer stegning af auberginerne på en pande.

 5. Saml din imam: Læg auberginerne i bunden af ​​en bradepande (med skindet nedad) og tryk ned på kødet med en ske, så du kan få plads nok til at tilføje fyldet. Hæld fyldet på toppen af ​​hvert stykke aubergine og hæld olivenolie på. Bages i 15-20 minutter.

  Tip: Drys fetaosten herover og bag til den er gylden, hvis du foretrækker det. Den originale opskrift inkluderer ikke ost.

Server denne lækre græske ret med fetaosten på toppen eller ved siden og lidt ekstra persille. Alternativt kan du tilberede en velsmagende yoghurtsauce ved hjælp af en traditionel græsk yoghurt og din foretrukne græske urt!

Kali oreksi / Velbekomme!

Forrige artikel Lam Kleftiko med kartofler
Næste artikel Soutzoukakia

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt