Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Moussaka

Moussaka

Moussaka”, refererer til den traditionelle Græske ret, med lag af lækker bagt kartoffel og aubergine, sammen med et saftigt lag af oksekød eller okse- og svinekød, naturligvis toppet op med et cremet lag bechamel sauce. Denne ret er anset for en lille, dog lækker synd. 

Forberedelses tid : 45 min (cirka)

Tilberedelses tid: 90 min

Portioner : 9 stykker (normalt størrelse fad)

Ingredienser: 

For oksekødet: 

 • 500 g hakket oksekød (kan også være halvt/halvt hakket oksekød og svinekød)
 • 1 stort løg, fint hakket 
 • 1 fed hvidløg, fint hakket
 • 2-3 laurbærblade
 • ½  teskefuld sød paprika
 • 2 drys sukker
 • 1-2 teskefulde af Moussaka Mix
 • en dåse hakkede tomater
 • 4-5 spiseskefulde af Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie

For bechamel saucen:

 • 100 g smør
 • 100 g mel
 • 1 liter mælk
 • 1-2 æggeblommer
 • et drys revet muskatnød
 • 100 g revet ost 

Tilberedning:

Denne traditionelle Græske ret har kun 6 trin til at blive lavet, og disse er:

 1. Forvarm ovnen på 180 grader. 

 2. Forbered dine kartofler og aubergine: Traditionelt er både kartoflerne og auberginen stegt af i olie først. Trods dette, for en lettere alternativ, hæld lidt olivenolie over dine skiveskårede kartofler og aubergine, krydder med salt og peber, samt oregano for ekstra smag. Bag dem på en bradepande i 40 minutter på 180 grader. 

  Tip: Nogle auberginer kan være lidt bitre, så det er vigtigt at forberede dem ordenligt for at fjerne deres bitterhed. Før de bages, skær dem i skive, rengør dem grundigt med vand, giv dem lidt salt og lad dem stå i en halv times tid i et dørslag. Denne metode gør dem mere søde og uden nogen bitterhed! 

 3. Forbered kødet, mens grøntsagerne er i ovnen: Tilføj olivenolie til en gryd, og svits løgene i omkring 1 minut. Tilføj hvidlig og svits indtil blødt. Tilføj herefter kødet sammen med Moussaka Mixen og fortsæt med at stege. Derefter tilføj de resterende urter lad det simre med de hakkede tomater indtil gennemvarmet (omkring 25 min.). Til sidst, fjern laurbærbladene fra kødsaucen. 

  Tip: Tilføj lidt ekstra salt hvis ønsket. Moussakaen har brug for at være godt krydret!
  Tip: Tilføj 2 grydeske fulde af din bechamel sauce, efter denne er lavet, til din kødsauce, dette vil transformere retten til noget helt unikt! 

 4. Forbered din bechamel sauce: Start med at smelt smøren på medium varme. Derefter fjern gryden fra plusset og tilføj alt melen. Rør indtil alt smøren er absorberet ind i melen. Placer dernæst gryden på plusset igen, og tilføj mælken lidt efter lidt, og hver gang du tilføjer lad det absorbere helt. Fortsæt med at tilføje mælken indtil du har brugt det hele. Fjern igen fra varmen og tilføj osten samt lidt muskatnød. Rør grundigt sammen. Til sidst tilføj de 1-2 æggeblommer og rør så blommerne bliver helt inkorporeret i saucen.

  Tip: Rør konstant mens du tilføjer mælken. Varmer man fortsat bechamel saucen svagt, mens man rører sikrer man ikke at brænde på i bunden. 

 5. Nu til at samle for Moussakaen: Start med at lægge et lag kartofler i bunden af fadet, og dernæst spred et lag aubergine over kartoflerne. Med en stor grydeske, hæld kødsaucen over auberginerne og fordel jævnt. Dernæst placer endnu et lag kartofler over kødet. Hvis du har for lidt kartofler eller aubergine, får du det bare til at passe så godt som, har du for mange, lad dem overlappe lidt. Til sidst, med en stor grydeske tilføj din bechamel sauce og fordel jævnt, vær sikker på at hele moussakaen er dækket. Drys henover med noget revet ost. For moussakaen tilberedes vil osten smelte og blive lækker gyldent!

  Tip: Husk at få tilføjet 2 grydeske fulde bechamel til din kødsauce først.

 6. Bag Moussakaen på 180 grader i 90 minutter.

  Tip: Lad den gerne trække en halv time før servering.  

Server denne lækre ret med en skøn Græsk salat og din yndlings Mythos øl! 


Del dine kommentarer og tanker omkring denne opskrift nedenfor, og stil gerne spørgsmål hvis du har.


Kali oreksi / Velbekomme ! 

Forrige artikel Pastitsio
Næste artikel Gemista "Yemista"

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt