Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Gemista "Yemista"

Gemista "Yemista"

“Yemista eller Gemista”

“Yemista eller Gemista”, refererer til de farverige peberfrugter og tomater fyldt med ris. Denne traditionelle Græske ret går ind under kategorien ‘’Ladera’’, som betyder en græsk ret tilberedt med olivenolie.

Denne ret kan også blive fundet med hakket oksekød i stedet for ris. 


Forberedelses tid: 45 min

Tilberedelses tid: 100 min

Portioner: 12 stykker (4-6 personer)

 

Ingredienser: 

 • 6 store og saftige tomater
 • 6 farverige peberfrugter
 • 5-6 kartofler
 • 2 medium løg, fint hakket
 • 2 fed hvidløg, fint hakket
 • 350 g Karolina ris
 • en dåse hakkede tomater
 • 400 ml vand
 • 2 spiseskefulde mynte
 • 1 spiseskefulde persille
 • 1 teskefuld tomat puré
 • en knivspids kanel (valgfrit)
 • halv teskefuld sukker
 • halv teskefuld sød paprika
 • salt og peber
 • 4 spiseskefulde Græsk ekstra jomfru olivenolie

Tilberednings proces:

Denne traditionelle Græske ret har kun 8 trin for at blive lave tog de er:

 1. Forvarm din ovn på 180 C.

 2. Grundigt rengør dine grøntsager.

 3. Forbered tomaterne: skær toppen af dem og fjern kødet med en ske. Behold kødet i en skål, da dette vil blive din base for tomatsovsen for din Gemista. Prøv at lade tomaterne være så tynde som muligt, så det kun er en lille smule af ”kødet”. Bare pas på ikke at prikke hul gennem skindet! Behold toppen af tomaten på (”Kapakia” på græsk) for at dække resten af tomaten. Placer dem på en stor bageplade.

 4. Forbered dine peberfrugter: Skær toppen af dine peberfrugter (½ - 1 cm fra centrum) og fjern kernerne og det hvide indeni. Behold toppen af peberfrugten. Placer dem på en bageplade.
 1. Forbered dine kartofler: Gør skindet rent og skær dine kartofter i 4 lige store skiver. Placer dem i en skål med vand, lige akkurat nok til at dække dem, indtil vi skal bruge dem senere.

 2. Forbered fyldet til din Gemista: Tilsæt olivenolien i en gryde og svits løgene i mindre end et minut. Tilsæt hvidløgene og svits det indtil det er blødt. Tilsæt risene, salt, peber og fortsæt med at svitse indtil det bliver gennemsigtigt (cirka 3-4 minutter). Hæld tomatsauce, tomat pure og de hakkede tomater sammen med sukkeret og tilsæt noget vand. Kog det i omkring 15 minutter og fjern så gryden fra pladen med det samme væsken er ved at være absorberet. Tilsæt her alle krydderierne og lidt ekstra salt, hvis du føler det nødvendigt.

 3. Saml Gemista’en: Fyld det indvendige i de tomme grøntsager med en ske, men kun ¾ af hver grøntsag, fordi risen vil blive større når den bliver tilberedt i ovnen. Placer kartoflerne, skæret i skiver, mellem grøntsagerne. Tilsæt noget salt, peber og eventuelt lidt ekstra mynte. Tilsæt en smule ekstra jomfru olivenolie. Husk at denne ret tilhører ”Ladera” kategorien, hvilket betyder at den laves med olivenolie! Placer de afskåret toppe af grøntsagerne på grøntsagerne og tilsæt 1-2 glas vand. Tilsæt enhver ekstra fyld til fadet for at gøre kartoflerne endnu mere lækre!

 4. Dæk Gemista’en med staniol og bag den på 180C i 100 minutter. Halvvejs gennem bagningen, fjern staniolen og fortsæt bagningen indtil det får en skøn farve.

Server denne lækre ret med en skive feta ’’Dodoni’’ og din yndlings ’’Mythos’’ øl!

Del endeligt dine kommentarer og tanker omkring denne opskrift, eller ethvert spørgsmål du skulle have.

Kali oreksi / Nyd dit måltid ! 

Forrige artikel Moussaka

Kommentarer

Olivera Jovanovic - august 17, 2021

Hej
Jeg vil gerne have opskrift på en ret vi lige har spist på Sydlig Rhodos. Retten hedder: Klefiker (sådan har jeg hørt udtalelsen). Det smagt fantastisk og jeg kunne godt tænke mig at lave det til familien og venner .

På forhånd tak
Med venlig hilsen
Olivera Jovanovic

Ulla - august 17, 2021
Tak for opskrift. Min yndlingsspise når jeg besøger Grækenland/ Kreta. Fik dem sidst på havnen i Chania. De smagte fantastisk. Var i jeres butik i juli. Købte bla. Mythos Radler. Oj de er gode😋..
Ulla - august 23, 2021
Tak for opskrift. Min yndlingsspise når jeg besøger Grækenland/ Kreta. Fik dem sidst på havnen i Chania. De smagte fantastisk. Var i jeres butik i juli. Købte bla. Mythos Radler. Oj de er gode😋..

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt