
Ovnbagte Squash
En ret som uden sammenligning hører den Græske sommer til, er de stegte squash.
“Kolokithakia” er det Græske ord man skal spørge om, for denne utroligt lækre, dog simple ret, som referer til de stegte squash.
Elenas del her med dig, en lidt sundere version af denne traditionelle Græske forret, nemmere og lave, samt lige så lækker at kunne tilbyde dine spisende!
Forberedelses tid: 10 min
Tilberedelses tid: 15 min
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
- Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie, til at smøre bradepanden (eller brug et stykke bagepapir)
- 50g brødkrummer
- 80g graviere ost, revet
- 1 teskefuld oregano
- 1 teskefuld timian
- 1 teskefuld salt
- ½ teskefuld peber
- 2 store æg, let rørte
- 60g mel
- 4 medium squash, skåret i runde skiver, 5mm i tykkelsen
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske forret, tager kun 6 trin at lave, og de er:
- Forvarm ovnen på 200 C, med blæseren sat på.
- Vask squash grundigt og skær dem ud i tynde runde skiver. Læg dem i et dørslag og salt dem.
Tip: Krydder dem godt på nu! Salten hjælper med at bringe mere smag ud, samt gøre dem endnu sprødere idet det absorberer vandet.
- I en stor skål tilføj brødkrummerne, graviera osten og urterne, og rør godt.
- I en anden skål tilføj æggene og i en tredje skål tilføj melet.
- Dyb squash i skålen med mel, derefter i den med æg, og til sidst i den med brødkrummeblandingen.
- Placer squash på bradepanden og bag dem i 15 minutter, indtil gyldne.
Efterfølgende kan du drysse lidt af dine yndlings Græske urter herover, og server denne Græske forret med lidt hjemmelavet tzatziki.
Nyd dem med et glas Græsk Ouzo eller en kold Mythos!
Kali oreksi/ Velbekomme!
Læg en kommentar