
Pastitsio
“Pastitsio”, refererer til den Græske version af pasta med hakket oksekød! Denne traditionelle Græske ret, har et dybt lag af pasta, et lækkert lag af oksekød og er toppet op med en silkeblød bechamel sauce.
Ligesom Moussakaen tæller denne ret også lidt en synd at spise, dog en lækker en af slagsen!
Forberedelsestid: 40 min (cirka)
Tilberedningstid: 60 min
Portioner : 9 stykker (normal størrelse fad)
Ingredienser:
Til pastaen:
- Macaroni Misko No 2
- 200g Feta ost “Dodoni”
- 2 spiseskefulde Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie
- 2 spiseskefulde Pummaro flåede tomater
- et drys af din yndlings krydderier (oregano, timian, f.eks.)!
Til kødet:
- 4-5 spiseskefulde Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie
- 1 stort løg, fint hakket
- 2 knivspidse sukker
- 1 fed hvidløg, fint hakket
- 500g hakket oksekød ( kan også være halvt og halvt oksekød og svinekød)
- 100ml rødvin
- ½ teskefuld sød paprika
- 1 teskefuld oregano
- 1 spiseskefuld persille
- ½ teskefuld kanel (valgfrit)
- en dåse hakkede tomater
- salt og peber
Til bechamel saucen:
- 100 g smør
- 100 g mel
- 1 liter mælk
- 1-2 æggeblommer
- et drys revet muskatnød
- 100 g revet ost
Tilberedning:
Denne traditionelle Græske ret har kun 6 trin til at blive lavet, og disse er:
- Forbered kødet: Tilføj olivenolien til en gryde og svits løgene med sukkeret for næsten et minut over høj varme. Tilføj hvidløget og svits indtil det bliver blødt. Hernæst tilføj kødet, og med en grydeske eller gaffel bryd det op i stykker og lad det brune af i 4-5 minutter. Herefter kan der tilføjes lidt ekstra olivenolie, hvis nødvendigt, og ellers tilføj vinen og lad alkoholen fordampe. Tilføj nu salt, peber, og resten af krydderierne, de flåede tomater og lad det simre i cirka 25 min.
Tip: Tilføj ekstra salt hvis nødvendigt.
Tip: Tip: Tilføj 2 grydeske fulde af din bechamel sauce, efter denne er lavet, til din kødsauce, dette vil hjælpe med at holde kødet sammen.
- Forvarm ovnen til 180 C.
-
Forbedred pastaen: Tilføj pastaen til en gryde fyldt med saltet vand, og lad det koge, dog 2 minutter mindre end hvad der står beskrevet på instruktionen på pakken. Dette sørger for at den bliver al dente, da den også vil bage videre i ovnen. Smør et fad med olivenolie og tomat sauce. Når pastaen er klar, hæld vandet fra og spred pastaen i fadet. Smulre herefter fetaen udover pastaen, krydder hvis nødvendigt, og sæt ellers til siden.
-
Forbered din bechamel sauce: Start med at smelt smøren på medium varme. Derefter fjern gryden fra plusset og tilføj alt melen. Rør indtil alt smøren er absorberet ind i melen. Placer dernæst gryden på plusset igen, og tilføj mælken lidt efter lidt, og hver gang du tilføjer lad det absorbere helt. Fortsæt med at tilføje mælken indtil du har brugt det hele. Fjern igen fra varmen og tilføj osten samt lidt muskatnød. Rør grundigt sammen. Til sidst tilføj de 1-2 æggeblommer og rør så blommerne bliver helt inkorporeret i saucen.
Tip: Rør konstant mens du tilføjer mælken. Varmer man fortsat bechamel saucen svagt, mens man rører sikrer man ikke at brænde på i bunden.
-
Samling af din Pastitsio: Start med at tage dit fad frem hvor du har forberedt pastaen, dette er første lag klar! Med en grydeske eller stor ske, hæld kødet over pastaen og spred ud jævnt. Til sidst, på samme måde tilføj resten af bechamel saucen og fordel jævnt.
Tip: Husk at få tilføjet 2 grydeske fulde bechamel til din kødsauce først.
-
Bag din Pastitsio ved 180 C i 60 minutter, eller indtil bechamel saucen er blevet brun.
Tip: Lad den gerne trække en halv time før servering.
Før servering, drys lidt feta ost ud over sammen med lidt persille (begge inkluderet i ingredienslisten). Denne lækre ret går rigtig godt med en glas kold Mythos øl !
Del dine kommentarer og tanker omkring denne opskrift nedenfor, og stil gerne spørgsmål hvis du har.
Kali oreksi / Velbekomme !

Kommentarer
Læg en kommentar