Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Saganaki

Saganaki

Den perfekte græske opskrift for alle jer der elsker ost!

”Saganaki”, er en lækker græsk ret af ost som er dækket af en flot, skøn og tynd sprød skorpe. Denne traditionelle græske ret er navngivet efter den specielle pande, som den normal bliver lavet med, som hedder ”Sagani”, hvilket er en lille pande med to håndtag.

Saganaki er et fantastisk valg om det er som en hurtig ret til middag eller som hovedmåltid om aftenen!

Forberedelsestid: 5 minutter.
Tilberedningstid: 5 minutter.
Portioner: 4-6 personer.

Ingredienser:

  • 200 ml Græsk ekstra jomfruolivenolie.
  • 200g Dodoni Graviera.
  • 50g Mel.
  • 200 ml vand.
  • En lille smule salt.
  • 1 Tsk. Honning (Valgfrit).
  • Citronsaft fra 1 Citron (Valgfrit).

Tilberedning:

Denne traditionelle græske ret er ganske let at lave og er sådan set kun delt op i 4 skridt inden den er færdig og klar til at blive nydt på bordet:

  1. Start med at mixe melet med en lille smule salt i en skål.

  2. Opvarm en dyb pande sammen med olivenolien på høj temperatur.

  3. Forbered osten: Skær osten i 2 diagonale stykker og put dem i skålen med melet og saltet. Efter det skal du dyppe den i vandet. Gå igennem denne proces mindst en gang til, og kom derefter osten i melet en gang til.

    Tip: Vælg den rigtige slags ost for at lave retten mest optimalt! Osten der bliver brugt i Grækenland for at lave Saganaki er Graviera, Kefalograviera og Kefalotyri. Det er alle af medium hårdhed. Den cypriotiske ost Halloumi kan også blive brugt i Saganaki.

  4. Placer osten på den forvarmede pande og steg dem på hver side i cirka 2-3 minutter, indtil de har en gylden farve.

    Tip: Husk! Osten skal gerne være solid nok til at tage imod varmen og ikke smelte mens den bliver stegt.

Tilsæt honningen til osten før den bliver serveret, hvis du ønsker det, og tilsæt eventuelt dine yndlings græske krydderier!

Nyd din hjemmelavede Saganaki med et glas græsk ouzo eller raki!

Kali oreksi/ Velbekomme!

Forrige artikel Revani
Næste artikel Giouvetsi

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt