
Tzatziki
Så blev det endelig “Tzatziki” tid! Denne traditionelle Græske dip, refererer helt enkelt til den græske yoghurt blandet med agurk, hvidløg og urter.
Denne dip er næsten altid serveret sammen med Græsk souvlaki eller gyros.
Forberedelsestid: 15 min
Portioner : 4 personer
Ingredienser:
- 300g Græsk yoghurt “Dodoni”
- 1 agurk (typisk uden kernerne)
- en knivspids groft salt
- 3 spiseskefulde eddike
- 2 spiseskefulde Græsk Ekstra Jomfru Olivenolie
- 1 spiseskefulde Tzatziki Mix
- 2-3 Græsk olive til dekoration
Tilberedning:
Følg disse enkle 5 trin til at lave din helt egen traditionelle Græske dip, og forbløf dine gæster:
- Vask agurken grundigt og riv på et rivejern, med det grove skær.
- Lad vandet løbe fra agurken og lad det dræne ud i et dørslag eller si. Tilføj salt og sæt det til side mens væsken render ud.
-
Forbered yoghurten ved at blande det med Tzatziki mixen og olivenolie.
-
Bland agurken ned i yoghurten og tilføj eddiken. Bland indtil det er helt rørt sammen og cremet.
Tip: Tilføj ekstra hvidløg, hvis nødvendigt.
- Sæt på køl indtil det skal bruges.
Før servering, tilføj 2-3 Græske oliven på toppen af tzatzikien og drys nogle dråber olivenolie henover. Herefter nyd din hjemmelavet tzatziki, f.eks. med lidt Græsk pita brød!
Kali oreksi / Nyd din hjemmelavet tzatziki!
Kommentarer
Læg en kommentar