Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot

Tapas

Tapas er en traditionel og essentiel del af den spanske kultur, og du kan ikke gå igennem en eneste by i Spanien uden at støde på mindst én tapas bar! Tapas spises typisk til frokost, inden siestaen eller som kompagnon til en øl eller et godt glas vin.

  • Original pris 18,00 DKK - Original pris 18,00 DKK
    Original pris
    18,00 DKK
    18,00 DKK - 18,00 DKK
    Nuværende pris 18,00 DKK

    Mahou IPA dåse 330ml

    På lager!

    Mahou IPA fra Spanien er en bryg, der kombinerer tradition og nytænkning for at skabe en unik smagsoplevelse. Med en harmonisk balance mellem malt...

    Se fulde detaljer
    Original pris 18,00 DKK - Original pris 18,00 DKK
    Original pris
    18,00 DKK
    18,00 DKK - 18,00 DKK
    Nuværende pris 18,00 DKK
  • Original pris 55,00 DKK - Original pris 55,00 DKK
    Original pris
    55,00 DKK
    55,00 DKK - 55,00 DKK
    Nuværende pris 55,00 DKK

    Ortiz Sardiner 140g

    Kun få tilbage på lager!

    Produktet har endnu ikke en produkttekst, for mere information omkring dette produkt venligst kontakt os på elenas@elenas.dk

    Original pris 55,00 DKK - Original pris 55,00 DKK
    Original pris
    55,00 DKK
    55,00 DKK - 55,00 DKK
    Nuværende pris 55,00 DKK
  • Original pris 55,00 DKK - Original pris 55,00 DKK
    Original pris
    55,00 DKK
    55,00 DKK - 55,00 DKK
    Nuværende pris 55,00 DKK

    Ortiz Hvidtun 112g

    Kun få tilbage på lager!

    Produktet har endnu ikke en produkttekst, for mere information omkring dette produkt venligst kontakt os på elenas@elenas.dk

    Original pris 55,00 DKK - Original pris 55,00 DKK
    Original pris
    55,00 DKK
    55,00 DKK - 55,00 DKK
    Nuværende pris 55,00 DKK
  • Original pris 75,00 DKK - Original pris 75,00 DKK
    Original pris
    75,00 DKK
    75,00 DKK - 75,00 DKK
    Nuværende pris 75,00 DKK

    Ortiz Ventresca 110g

    På lager!

    Produktet har endnu ikke en produkttekst, for mere information omkring dette produkt venligst kontakt os på elenas@elenas.dk

    Original pris 75,00 DKK - Original pris 75,00 DKK
    Original pris
    75,00 DKK
    75,00 DKK - 75,00 DKK
    Nuværende pris 75,00 DKK
  • Original pris 49,00 DKK - Original pris 49,00 DKK
    Original pris
    49,00 DKK
    49,00 DKK - 49,00 DKK
    Nuværende pris 49,00 DKK

    Ortiz Hvidtun 92g

    Kun få tilbage på lager!

    Produktet har endnu ikke en produkttekst, for mere information omkring dette produkt venligst kontakt os på elenas@elenas.dk

    Original pris 49,00 DKK - Original pris 49,00 DKK
    Original pris
    49,00 DKK
    49,00 DKK - 49,00 DKK
    Nuværende pris 49,00 DKK

For mange danskere er tapas lig med en kold anretning af diverse charcuteri produkter som iberico skinke, pølser som chorizo eller fuet, oliven og oste, men tapas er så meget mere end det!

Tapas er små kulinariske vidundere i form af mindre anretninger af enten kold eller varm mad, og de serveres typisk i de klassiske brune lerfade. Tapas anses som en uformel spise, som gerne deles med familie og venner.

Tapas idéer:

De fleste tapas er nemme at lave, og der findes et utal af opskrifter fra forskellige regioner i Spanien! Herunder kan du se et lille udpluk af populære tapas retter du nemt kan lave derhjemme:

Ensalada rusa:

En tapas du ser de fleste steder, er ensalada rusa, som direkte oversættes til russisk salat. Dette er en kold tapas som kan minde lidt om den danske kartoffelsalat, da hovedingredienserne er kartoffel, mayonaise, tun og æg. Den er super nem at lave og kan holde sig i køleskabet et par dage!

Albondigas en salsa de almendras:

Denne tapas serveres varm og oversættes til kødboller i mandel sovs. Denne tapas smager intet mindre end himmelsk! Kødbollerne laves lidt ligesom de runde, italienske kødboller i spaghetti, da der bruges rasp eller tørt brød væddet op i mælk i stedet for hvedemel, som i for eksempel danske frikadeller. Sovsen laves ved at svitse mandler, hvidløg og persille på en pande, og derefter blende det sammen med olivenolie, hvidvin, tørt brød og safran. Sovsen varmes op i en lille kasserolle og de stegte kødboller tilsættes. Mums!

Albondigas en tomate:

Ligesom de ovenfor nævnte kødboller laves disse kødboller lidt ligesom de italienske, og denne udgave oversættes til kødboller i tomat. Tomatsaucen er super smagfuld med masser og hvidløg og hvidvin! Denne tapas serveres også varm, og er en nem ret at kaste sig ud i for en nybegynder i tapas køkkenet!

Almejas:

Disse muslinger er en meget udbredt spise i Spanien, Almejas er super delikate små muslinger med flotte skaller og mild smag. Almejas er svære at finde i Danmark, men du kan være heldig at finde dem hos fiskehandleren, hvor de går under navnet hjertemuslinger. De kan godt være lidt krydrede i prisen, men de er klart det værd hvis du skal imponere dine gæster med en bid af Spanien! De spises gerne i pastaretter, paella eller for sig selv som en tapas, selvfølgelig med rigeligt hvidløg, persille, hvidvin og olivenolie! Et godt stykke brød er nødvendigt, så man kan dyppe det i den skønne suppe der efterlades på tallerkenen. Waow et måltid!

Mejillones:

Også kendt som blåmuslinger, er skønne, ovale muslinger med smukt orange kød! Faktisk er det hunnerne af blåmuslingerne, som har den dybe orangerøde farve, hvor hannerne ofte er mere cremefarvede i det. De smager begge lige himmelsk!

I Spanien serveres blåmuslinger ofte som tapas i tomatsovs, hvidvinsdampede eller i en syrlig, eddikeholdig dressing kaldet escabeche! Du kan også støde på mejillones tigre, som er blåmuslinger lavet som en croqueta, (en anden spansk tapas der beskrives herunder), hvor muslingen tages ud af skallen, hakkes og blandes med en tyk bechamel sovs, puttes tilbage i skallen, paneres og friteres. Velbekomme!

Croquetas:

Croquetas er en klassisk spansk tapas, som er små aflange hapsere af paneret, tyk bechamelsovs tilsat forskellige ingredienser. Typisk finder du croquetas de jamón, som er med spansk skinke, croquetas de atun som er med tun, eller croquetas de pollo som er med kylling. Men de kan findes i et væld af varianter! De er super nemme at lave og er elsket af både børn og voksne. Mange tror fejlagtigt at spanske croquetas er fyldt med kartoffelmos grundet konsistensen og ligheden med franske kartoffel kroketter, men de spanske croquetas er simpelthen baseret på en meget tyk bechamel som efter nedkøling er formbar og nem at rulle i æg og rasp.

Gambas al pil pil:

Bestiller du gambas al pil pil, vil du få et boblende varmt lerfad fyldt med lækre små rejer i rigelige mængder olivenolie, chili og hvidløg. Mums! Denne ret er nem at lave derhjemme, og hvis man kan lide krydret mad, er denne tapas helt sikkert et hit! Husk at servere et stykke godt brød til, for du vil helt sikkert få lyst til at få så meget af den smagfulde olie med op af fadet som muligt!

Boquerones en vinagre:

Denne tapas består af små fileterede fisk i en lækker eddike marinade, som gør fiskens kød super mørt. De små fileter smelter næsten på tungen! Eddiken gør retten super frisk, og den indeholder selvfølgelig også masser af god olivenolie, som binder smagene sammen. Det er en kold tapas, og du får dem typisk serveret på en tallerken med et par tandstikker, som du bruger til at spise dem med. Haps!

Selvfølgelig indgår spanske pølser, skinker og oliven også i tapas, men disse eksempler er til for at vise dig at tapas er meget, meget mere end det! Flere eksempler kan du finde her.

Hvad er ægte tapas?

Tapas varierer meget efter hvilken del af landet du befinder dig i. Fælles for de fleste tapas barer er at de er hyggelige, lidt mørke og har gerne den klassiske tapas montre på bardisken, hvor du kan se dagens tapas udvalg.

Tapas er små retter som enten kan være kolde eller varme, og som typisk serveres i de ikoniske spanske lerfade eller på små tallerkener. Normalt sidder man nogle stykker ved et bord og deles om et par tapas, gerne 2-5 tapas pr. person, afhængigt af hvor sulten man er. En god anbefaling er at starte med et par stykker, og bestil flere hen ad vejen hvis det er nødvendigt. Det er nemlig helt normalt at blive hængende på tapas baren et par timer, hapse lidt af det hele og drikke en kold øl eller to.  Spanierne spiser typisk deres tapas til frokost sammen med venner og familie, eller den nærmeste fremmede i baren man kan sludre med. Tapas er en uformel og hyggelig tradition, der kan serveres både til hverdag og fest.

Tapas kan fås i alle prisklasser i Spanien, fra den billigste, mest autentiske tapas nede på hjørnet til tapas i Gourmet klasse. Her får du typisk nogle lidt mere moderne udgaver af tapas, men mindst lige så velsmagende!

Buen provecho fra Elenas!