Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+

Elenas Påsketur 2023

Med Elenas til Påskefrokost & meget andet på Kreta!

Så er tiden igen moden til, at vi så småt kan starte vores rejser op igen og den første tur bliver den meget eftertragtede Påsketur fra den 15/4-23 til 22/4-23.

Som da vi tidligere (før coronaen) arrangerede rejser, er der tale om grupperejser hvor man kan deltage på alle de arrangerede udflugter hvis man vil kvit og frit.

Der er imidlertid kun én charterafgang til Kreta fra Danmark, der lige rammer tidspunktet for at opleve den fantastiske Græske Påske. For nogle er det heldigt og for andre knap så heldigt, for denne tur arrangeres kun fra København, uanset hvad, er det en tur de fleste ikke vil gå glip af.

Som Teknisk rejsearrangør står Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830, til hvem der omstilles ved bestilling af rejse. 

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

 

...Rejsen er udsolgt, skriv dig op til at få besked om næste rejse...

Hvad følger med:

 • Fly (Novair) fra København 15/4-23 kl. 07:20, håndbagage + 1 stk. indtjekket bagage (20 kg) pr. rejsende
 • Direkte transport til/fra hotel fra lufthavn
 • Indkvartering i dobbeltværelser på det 3-stjernede Hotel Atrion, Agia Marina (se video af hotellet her)
 • Stor morgenbuffet og middagsbuffet alle dage
 • Traditionel græsk påskefrokost med bl.a. helstegt lam (inkl. drikkevarer)
 • 3 x overdådige frokoster (inkl. drikkevarer)
 • 1 x festmiddag (inkl. drikkevarer)
 • Udflugts ture til:                       
  Midnatsmesse og Påske fejring i Agia Marina gamle kirke
  Den antikke by Aptera
  Margarites Village (byen der er kendt for sin keramik)
  Agia Triada Klostret (med tilhørende vinsmagning)
  Bjergtur til Drakona
  Chania gamle by med rig mulighed for shopping

Derudover er der indlagt 2½ dags ”fridage” hvor man kan slappe af ved poolen, tage ud på egen hånd eller måske bare nyde det med en god bog i skyggen af de store palmetræer der omkranser hotellet.

Lørdag efter middagsbuffeten går turen hjem igen efter en uge fyldt med oplevelser, gode indtryk og måske nye bekendtskaber.

Som på udturen flyver vi hjem igen med Novair og lander i Københvan 23/4-23 kl. 02:15

På hele turen er det Elenas stifter og grundlægger, Michael Halle, der er vært og guide, så du/I er i sikre hænder 24/7.
Michael har gennem et utal af rejser og længere ophold på Kreta, en stor viden om livet før og nu på den skønne ø og kender gud og hver mand på specielt den vestlige side af Kreta, som turen går til.

Næsten ALT er opgraderet

Med baggrund i de mange positive tilbagemeldinger vi fik på vores tidligere grupperejser, har vi justeret og tilpasset turen, så der er god tid til det hele og så du/I kan få den bedst tænkelige ferie.

Næsten alt er samtidig blevet opgraderet, så vi nu bor på et komfortabelt 3 stjernet hotel, benytter 4 stjernet VIP bus til vores udflugter, har flere frokoster med og har plads flere deltagere. Vi forventer at være op imod 20-25 gæster med på denne tur. Rent faktisk skal du/I kun selv sørge for frokost 3 dage – resten er inkluderet i prisen. Og prisen ja, det er det eneste der ikke er opgraderet. Den er stort set uforandret i forhold til tidligere. 

Praktiske oplysninger

Nederst under praktiske oplysninger finder du et direkte link til vores medarrangør Apollo Rejser, der står for selve bookingen. Det sikrer at du/I selvfølgelig så også sikret gennem Rejsegarantifonden. Tryk på linket "Bestil rejse her" nederst på siden.

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Der tages forbehold for at aflyse turen og dermed refundere det fuldt indbetalte beløb, hvis turen ikke kan gennemføres på grund af manglende tilmelding, force majeure eller anden udefra indtruffen omstændighed. Eventuel aflysning grundet manglende tilmelding vil ske senest 60 dage før afrejse hvorefter turen ikke vil aflyses af denne grund. Omvendt vil rejsende også få besked tidligere, så snart minimums antal deltagere er opnået og rejsen gennemføres som planlagt og ikke vil blive aflyst grundet manglende tilmelding.

Vi gør opmærksom på at rejsende følger alle eventuelle Corona restriktioner, hvilket vil blive meddelt i direkte mail til alle rejsende.

Mødetid ved afrejse er senest 2 timer inden afgang.

Turen dag for dag

Lørdag

Ved ankomst til Kreta vil du/I blive tildelt værelser og have mulighed for at pakke ud og lige få et lille og sikkert tiltrængt hvil, inden vi i løbet af eftermiddagen så småt starter op med velkomst- og informationsmøde, hvorefter der venter en stor middagsbuffet på hotellet.

Sidst på aftenen går vi samlet til Agia Marinas gamle kirke, hvor vi deltager i Midnatsmessen og den Græsk Ortodokse påskedags fejring, med alle dens snørklede ritualer og traditioner.

Efter turen går vi hjem igen til hotellet for en god nats søvn, så vi er klar til den store påskefrokost søndag.

Søndag

Vi starter dagen med et solidt morgenmåltid i hyggelige samvær og bruger ellers formiddagen som vi hver især ønsker. Det kan være man lige vil proviantere lidt til at have på værelset, vil se omgivelserne, eller bare slappe af og nyde tilværelsen.

Hen på eftermiddagen går vi samlet til Arhondiko, der er en lille meget traditionel taverna, hvor ejeren Christos har forberedt den klassiske påskefrokost med blandt andet helstegt lam på spyd, der allerede tidligt på dagen er sat på grillen og har snurret i flere timer.

Efter den gigantiske påskefrokost er der lige lidt tid til at slå mave og måske hvile inden der igen inden middagsbuffeten måske frister dem der ikke har fået nok til frokosten.

Mandag

Efter vores faste morgenbuffet, bliver vi hentet i vores VIP bus, der først tager os til Agia Triada klostret på Akrotiri der blev opført i det 17. århundrede. Her skal vi se det fantastiske kloster indefra og afslutte med en vinsmagning i klostrets kælder mellem kæmpe egefade fyldt med vin, inden vi begiver os videre lidt op i bjergene hvor vi skal opleve noget af det mest autentiske indenfor den græske madkultur. I Drakona skal vi nemlig have frokost hos Dounias, hvor ordene ”fra jord til bord” i den grad kommer til sin rette. Alt laves fra bunden af helt friske økologisk dyrkede råvarer og det kød der serveres, er fra fritgående dyrehold fra Dounias egne arealer i det bjergrige men også frodige område der ligger lige op til tavernaen, hvor lerpotterne udendørs simrer over åben ild, mens duften af de mest velsmagende retter breder sig og pirrer ens smagsløg.

At spise hos Dounias er ikke bare mad – det er en oplevelse man aldrig glemmer.

Er man stadig sulten efter denne tur, er der selvfølgelig buffeten på hotellet, til at afslutte dagen.

Tirsdag

Den første dag uden noget egentligt program andet end der som alle andre dage, er stor morgenbuffet på hotellet. Ellers er dagen fri til at nyde tilværelsen og slappe af, gå ture, tage til en af de nærliggende byer eller hvad man nu lyster. Der er også her der er mulighed for at se eller gense nogle af de andre skønne steder der findes på det vestlige Kreta.

Der vil efter forudgående aftale i begrænset omfang kunne arrangeres mindre guidede ture hvis det ønskes mod særskilt betaling, eller der vil kunne arrangeres leje af bil eller scooter til at komme rundt på egen hånd.

Aftenen rundes af med middagsbuffet på hotellet for dem der ønsker det. 

Onsdag

Efter den fælles morgenbuffet, hentes vi igen af vores VIP bus, der kører os til den antikke by Aptera, 15 km øst for Chania, der med sin betagende placering 200 meter over Souda bugtens indsejling siden 1400 år f.Kr. med åbent udsyn over hele Souda bugten, har kunnet beskytte mod fjenders indtrængen. Når man går rundt i ruinerne og på de smalle stenbelagte veje og stier, får man let tankerne tilbage til oldtiden og det liv der var. En tidsalder og et sted, der på mange måder forbløffer med både dets arkitektur og komfort.

Aptera menes af trække tråde helt tilbage til den Minoiske periode, altså samtidig med Knossos, så efter at have besøgt Aptere, er det meget naturligt at fortsætte til Margarites, der i folkemunde er den keramiske by. Her ligger de små keramikforretninger og værksteder side om side og vidner om, at den græske keramik siden oldtiden, har været og stadig er noget af det mest anvendte køkkengrej og dekoration. I Margarites vil der være mulighed for at shoppe noget af det skønne keramik og tage det med sig, så det kan pryde i hjemme hos en selv og bringe minder frem om en fantastisk dag i oldtidens fodspor.

Efter endt sightseeing, shopping og måske en lille forfriskning går turen videre til Kampi, hvor vi med udsigt til Diktamus Gorge skal have frokost hos Stachy. Det er et af de mest traditionelle indendørs helårs spisesteder, med kedelige lysarmaturer i loftet, sparsom indretning og dekoration, men med en guddommelig mad helt traditionel som den altid har været. Det er også stadig mor selv der står i køkkenet og gerne viser frem hvad hun har i gryderne og ovnen, så tænderne for alvor kan løbe i vand. Som andre frokoster på Påske Turen, er det Elenas der er vært med alt betalt.  

Efter en begivenhedsrig dag med mange både kulturelle og kulinariske indtryk vender vi atter tilbage til vores base (Atrikon) hvor dem der kunne trænge til lidt sen aftensmad, kan boltre sig ved buffeten eller måske bare nyde en drink i poolbaren. 

Torsdag

Som sædvanlig starter dagen ved morgenbordet, men det er op til hver især hvornår man vil have morgenmad, for torsdagen er stort set fri til at gøre lige hvad man vil. Den eneste bagkant for fridagen er, at vi alle samles om aftenen til festmiddag, som holdes på Romeos Taverna.

Skulle nogle ønske det, vil der om torsdagen i lighed med tirsdagen være mulighed for mindre individuelle ture med eller uden guide. 

Fredag

Når vi alle har fået morgenmad og er klar, kører bussen os til Chania, hvor vi skal på rundtur i den gamle by med alle dens unikke steder, arkitektoniske forskellighed, på vandretur gennem det tyrkiske og byzantinske kvarter, se på seværdigheder, den flotte Trimatiri Katedral, gennem lædergaden med alle den boder, have mulighed for shopping og måske nyde en frappe eller græsk kaffe på en fortovscafe, inden vi samles til frokost hos To Xani ved Synagoen, hvor vi bliver forkælet med adskillige lækre retter fra det kretensiske køkken og gamle egentlige Chania delikatesser. To Xani rangerer som et af de absolut bedste spisesteder i Chania.

Herefter går turen igen tilbage til hotellet efter endnu en dag med en på opleveren.

Da vi ikke vil have at vores gæster går sultne i seng, er der selvfølgelig igen middagsbuffet på hotellet, hvis det efterhånden er muligt at klemme en bid mere ned.

Ellers er aftenen tiltænkt afslappende fælles hygge for dem der har lyst. 

Lørdag

Ovenpå en uge med flere aktiviteter og en masse indtryk og oplevelser, er der formentlig mange der gerne vil nyde den sidste dag i solen og bare slappe af, indtil turen igen går til København.

Vi skal være ude af vores værelser i løbet af formiddagen, men da vi først skal rejse om aftenen, vil der blive arrangeret værelser til opbevaring, omklædning og bad.

Inden vi forlader Atrion for denne gang, vil der afslutningsvis være middagsbuffet inden vores VIP bus igen henter os for at køre os til Chania lufthavn.

Hvad koster det?

Prisen for denne tur er fra 9.995,-
Bestiller du frem til og med august 2022, er prisen i stedet er 9.495,- (spar 500,-)
(Prisen er pr. person ved 2 personer i samme værelse på samme booking)

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Teknisk rejsearrangør: Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830.

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

 

...Rejsen er udsolgt, skriv dig op til at få besked om næste rejse...

  

 

Inspirations billeder fra tidligere ture

...Klik på et billede for at forstørre...