Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!

Elenas Sensommertur 2024

Med Michael og "Kreta Senior Ture" på Sensommertur til Kreta! 

OBS.. Vi har kun 20 pladser i alt og halvdelen er allerede bestilt, så vil du også med, så bestil hellere i dag end i morgen men der endnu er pladser.

Da det efter mange overvejelser er besluttet at stoppe Elenas' WEB-shop efter 12 år som førende danske udbyder at primært græske varer overgår Elenas rejseaktiviteter til "Kreta Senior Ture" pr. 1, juli 2024.

Det gør ingen forskel for dem der allerede har bestilt billetter til "Sensommerturen" og heller ikke for dem der bestiller nu.

Det er samme tur, samme rejseleder, samme hotel, samme udflugter, samme tekniske rejsearrangør (Apollo) og samme pris, så det er kun navnet der ændres til "Kreta Senior Ture".

Turen er rykket lidt frem i forhold til sidste år, med stadig med afgange fra 3 danske lufthavne.

Sensommerturen har afgange fra Aalborg, Billund og København fra 7/9-24 med hjemkomst 14/9-24.

I lighed med vores andre rejser, er der indlagt spændende udflugter, og vi tør godt love, at selvom man tidligere har været på en af vores rejser til Kreta, vil man også på Sensommerturen med garanti opleve noget nyt. Så uanset om du tidligere har været med på en af vores rejser, er Sensommerturen afgjort noget for dig, hvis du ligesom os, elsker det græske.

Find den afgang der passer dig ved af trykke på ”Bestil rejse her” og book din rejse før den også bliver udsolgt.

Har du spørgsmål af nogen art. så ringe gerne direkte til Rejseleder Michael Halle på 40840280 eller send en mail til: kreta@mail.dk

 

Hvad følger med:

 • Fly fra København, Billund eller Aalborg, inkluderet håndbagage + 1 stk. indtjekket bagage (15 kg) pr. rejsende
 • Direkte transport til/fra hotel fra lufthavn
 • Indkvartering i dobbeltværelser på det 3-stjernede Hotel Atrion, Agia Marina (se video af hotellet her)
 • Stor morgenbuffet og middagsbuffet alle dage
 • Frokoster med drikkevarer ifm. udflugterne.
 • 1 x festmiddag (inkl. drikkevarer)
 • Udflugts ture indeholdt i rejsen:                       
  Madlavningskursus i Chania med traditionelle kretensiske retter.
  Bjergtur i komfortable 4-hjuls trækkere helt ud på det vestligste Kreta hvor en udsøgt frokost venter os på Milia Mountain Resort.
  Bytur til Chania med rundvisning, shopping og afsluttende frokost (inkluderet).

Derudover er der indlagte ”fridage” hvor man kan slappe af ved poolen, tage ud på egen hånd eller måske bare nyde det med en god bog i skyggen af de store palmetræer der omkranser hotellet.

Der tages forbehold for flytning af dage for udflugter og ændringer i programmet som følge af vejrlig eller anden uforudset omstændighed. 

Lørdag går turen hjem igen efter en uge fyldt med oplevelser, gode indtryk og mange nye bekendtskaber.

På hele turen er det "Elenas stifter og grundlægger, Michael Halle, der er vært og guide, så du/I er i sikre hænder 24/7.
Michael har gennem et utal af rejser og længere ophold på Kreta, en stor viden om livet før og nu på den skønne ø og kender gud og hver mand på specielt den vestlige side af Kreta, som turen går til.

Turen dag for dag

Lørdag

Ved ankomst til Kreta vil du/I blive hentet i lufthavnen af en repræsentant fra Elenas, der vil bringe jer til jeres hotel, hvor du/I bliver tildelt værelser og får mulighed for at pakke ud. Da vi ankommer til Kreta fra 3 forskellige danske lufthavne, har vi ligeledes 3 forskellige ankomst tidspunkter. Derfor vil der først være informationsmøde om turen søndag umiddelbart efter morgenmaden.
Dem der har tidlig ankomst til Kreta, vil få middagsbuffet lørdag aften på hotellet. Ligeledes vil dem der har sen afgang fra Kreta kunne få middagsbuffet inden afgang fra Kreta
.

Søndag

Vi starter dagen med et solidt morgenmåltid i hyggelige samvær, så vi er klar til de første udflugter der venter.
I løbet af formiddagen skal vi på første tur, der bringer os til Drakona, hvor vi helt selvfølgeligt skal spise frokost hos Dounias. Dem der har været der før kender det og elsker det og dem der ikke kender vil få en kulinarisk oplevelse de aldrig glemmer.

Mandag

Afhængig af antallet af gæster kører vi i ét eller to hold på første udflugtsmål. Deles vi i to hold, vil det ene hold køre i bus til kurset: Traditionel Græsk Madlavning” hvor vi skal i en have i Chania og under kyndig vejledning, plukke de frugter og grøntsager, der skal bruges til maden. Herefter skal den tilberedes på traditionel vis for til sidst at blive spist med noget af den gode græske vin til. Er man til væveri, er der også mulighed for at få indblik i de gamle vævemetoder og være med i fremstillingen af de skønne håndvævede tekstiler. Turen varer ca. 7 timer.
Den anden tur (som det andet hold skal på) er en bjergtur i 4-hjulstrækkere helt ud på det vestligste Kreta. Vi skal spise frokost på Milia Mountain Resort, hvor ALT er flere hundrede år bagud. Der er ingen elektricitet og moderne bekvemmeligheder i de omkringliggende hytter man kan leje og alt ånder fred og idyl, når man sidder omgivet af bjerge på alle sider. Det er en uforglemmelig oplevelse både at tage turen op til resortet og ikke mindst nyde en frokost i disse omgivelser. 

Tirsdag

Tirsdagen byder på stort set samme program som mandagens program dog med denne forskel, at de to hold vi måske deles i, skifter, så begge hold oplever både det Traditionelle Græske Madlavningskursus og turen med 4-hulstrækkere til Milia Mountain Resort.
Bliver vi ikke opdelt i to hold, køres den ene tur om mandagen og den anden tur om tirsdagen, så ALLE får mulighed for at deltage i begge ture, der hver især er på ca. 7 timers varighed.
 
Aftenen rundes af med middagsbuffet på hotellet for dem der ønsker det. 

Onsdag

Som sædvanlig starter dagen ved morgenbordet, men det er op til hver især hvornår man vil have morgenmad, for torsdagen er stort set fri til at gøre lige hvad man vil. Det kan være den står på ren afslapning og fordøjelse af de indtryk de forrige dag har givet, en tur i poolen eller langs stranden, eller måske bare en god bog i en liggestol i haven under en palme.
Da mange af vores gæster typisk har besøgt Kreta indtil flere gange, kan der også være steder man gerne vil gense eller personer man vil hilse på. Derfor har vi i Elenas sørget for, at der efter forudgående aftale vil kunne stå en udlejningsbil til rådighed ved hotellet, fra en af vores samarbejdspartnere, til en yderst fornuftig pris, så man kan tage ud på egen hånd og udforske præcis det man ønsker.

Torsdag

Når vi alle har fået morgenmad og er klar, kører bussen os til Chania, hvor vi skal på rundtur i den gamle by med alle dens unikke steder, arkitektoniske forskellighed, på vandretur gennem det tyrkiske og byzantinske kvarter, se på seværdigheder, den flotte Trimatiri Katedral, gennem lædergaden med alle den boder, have mulighed for shopping og måske nyde en frappe eller græsk kaffe på en fortovscafe, inden vi samles til frokost et sted i den gamle by, hvor vi bliver forkælet med adskillige lækre retter fra det kretensiske og græske køkken.
Herefter går turen igen tilbage til hotellet efter endnu en dag med en på opleveren.
Da vi ikke vil have at vores gæster går sultne i seng, er der selvfølgelig igen middagsbuffet på hotellet, hvis det efterhånden er muligt at klemme en bid mere ned.
Ellers er aftenen tiltænkt afslappende fælles hygge for dem der har lyst. 
 

Fredag

Det meste af fredagen er i lighed med onsdagen til fri afbenyttelse og afslapning (det er jo en ferietur😊)
Den sidste aften skal imidlertid sluttes med manér og det bliver den, når vi mødes på Romeos Taverne til et festmåltid med drikkevarer ad libitum til maden.

Lørdag

Lørdag skal vi afsted fra hotellet i 2-3 hold, for at nå de respektive afgange. Dem der har sen afgang, vil kunne deltage i middagsbuffeten om aftenen, inden de skal med bussen.
Vi skal være ude af vores værelser i løbet af formiddagen, men til dem der først skal rejse om aftenen, vil der blive arrangeret værelser til opbevaring, omklædning og bad.

Praktiske oplysninger

Nederst under praktiske oplysninger finder du et direkte link til vores medarrangør Apollo Rejser, der står for selve bookingen. Det sikrer at du/I selvfølgelig så også sikret gennem Rejsegarantifonden. Tryk på linket "Bestil rejse her" nederst på siden.

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Der tages forbehold for at aflyse turen og dermed refundere det fuldt indbetalte beløb, hvis turen ikke kan gennemføres på grund, force majeure eller anden udefra indtruffen omstændighed. 

Vi gør opmærksom på at rejsende følger alle eventuelle Corona restriktioner, hvilket vil blive meddelt i direkte mail til alle rejsende.

Mødetid ved afrejse er senest 2 timer inden afgang.

Som teknisk rejsearrangør står Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830.

Hvad koster det?

Prisen for denne tur er fra 11.995,-
(Prisen er pr. person ved 2 personer i samme værelse på samme booking)

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

  

 

Inspirations billeder

...Klik på et billede for at forstørre...