Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!

Granatæbler Kretensiske

Granatæbler stammer oprindelig fra Mellemøsten, men dyrkes også flere steder i Grækenland. I Elenas henter vi hovedsagelig vores Granatæbler på Kreta, hvor de dekorative og smagfulde frugter sidder på buskagtige træer, der kan blive op til 3-5 meter høje. Skallen kan være gul, grøn eller orange afhængig af sorten men har det tilfælles, at de har facon lidt som et løg.

Granatæblets frugtkerner, der ligner små granater, smager sødt og syrligt og er meget saftige. De kan bruges til salater, pynt til yoghurt, som sund slik, juice, desserter, syltetøj og meget andet, men er også fortrinlige som topping til stegt kød, kogt og stegt fisk. Du kan også indkoge saften og lave en skøn sirup af den.

Granatæbler bruges også som dekoration (specielt ved juletid) hvor de holder sig flotter i flere uger ved stuetemperatur. Ved den opbevaring tørrer frugtkødet og gør frugten uspiselig.

Granatæbler har højt indhold af vitaminer med næsten 40 gange som mange antioxidanter som et almindeligt æble. Derfor siges det også at Granatæbler styrker immunforsvaret og er med til at sænke blodtrykket og kolesteroltallet.

Klik her og se hvordan du skræller et Granatæble

 

Opbevaring og holdbarhed:
Ved modtagelse bør du gennemgå de modtagne frugter, og kontrollere at Granatæblerne er intakte og hele. Såfremt du finder Granatæbler der er revnede i skallen, råder vi til at du benytter disse først, da de kan være stødte og derved har kortere holdbarhed.

Da der er tale om naturlige frugter, kan vi selvfølgelig ikke love eller garantere nogle former for holdbarhed. Dog råder vi til, at man opbevarer sine Granatæbler i lufttæt emballage mørkt og køligt (helst køleskab). Det vil give det bedste resultat, og giver for nogle, flere ugers holdbarhed. Dog bør man sørge for løbende at se frugterne efter og fjerne evt. dårlige, så de ikke viderefører det til de øvrige frugter.

Har du modtaget frugt og grønt som ved levering eller indenfor 2 dage fra leveringen er dårlig, bedes du sende os et billede på mail til elenas@elenas.dk og notere dit ordrenummer.