Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot

Kirken i Centrum 2024

image00119.jpeg

 

Forord af Peter Møller Jensen og Michael Halle

Tidligere var folkekirken et omdrejningspunkt for fællesskab og moral, og præsten var en central og magtfuld figur i lokalsamfundet. I dag kritiseres folkekirken for ikke at følge med tiden, mange melder sig ud, og for endnu flere, spiller kirken kun en rolle som rammen om rituelle begivenheder som bryllup og begravelse. Det er noget af det vi sætter fokus på i vores seminar ”Kirken i Centrum”

Hvorfor holde seminariet på Kreta?

Det gør vi fordi vi gerne vil give deltagerne en oplevelse af den græsk-ortodokse kirke som den manifesterer sig i det kretensiske samfund – specielt i dagene op til kirkeårets største højtid, påsken. Netop dér, hvor kirken spiller med alle musklerne, sker der en rituel og spirituel forbindelse mellem folk og kirke, der knytter varige bånd og giver kirken en betydningsfuld plads i menneskers hjerter.

I den ortodokse kirke bliver det historiske nærværende på mystisk vis – påskeugens drama udspiller sig her og nu, og inddrager det offentlige rum i de liturgiske handlinger, så landsbyens hovedgade bliver Via Dolorosa for en stund, og vandringen hen til den lokale kirke i påskenatten bliver de sørgende kvinders vandring ud til Jesu grav. Forlænger man opholdet med vores traditionsrige Påsketur vil man også opleve kulminationen ved midnatsmessen natten til påskedag, når sætningen Christós Anésti lyder udover en tætpakket folkemængde og fyrværkeriet og de mange tændte lys, bliver et konkret udtryk for påskens ufattelige mysterium, at Kristus er opstanden og skænker os det evige liv!

Vi skal til Kreta for at leve med i alt det – og forhåbentlig vende hjem med inspiration til en fornyelse af Folkekirken, der ikke tager udgangspunkt i tidens strømninger, men som giver tiden evighedskarakter – og lader det ufattelige og mystiske få plads i vore små og store kirker.

Vi glæder os til at se jer til dette seminar på Kreta.

Peter Møller Jensen og Michael Halle

 

”Kirken i Centrum” et studieophold på 7 dage 

Vi tror ikke selv, at vi kan redde Den danske Folkekirke med en studietur som denne (det ville nok være et mirakel uden sidestykke), men vi tror på, at vi gennem dialog, erfaringsdeling og workshops og ikke mindst hele optakten til den græsk-ortodokse påske, på nærmeste hold,  kan høste så megen inspiration, at man i de enkelte sogne, vil begynde at se tingene i et lidt andet perspektiv, og på den måde både knytte stærkere relationer til den faste menigheden og øge mulighederne for at få en fornyelse af menigheden.

Der er ikke nogle egentlige fridage på denne tur. Så er din forventning at det er en ferietur, tager du helt fejl. Vi skal nemlig dagligt arbejde intensivt, for at blive klogere på hvad vi selv kan gøre, og ikke hvad andre kan gøre for os.

Alle er velkomne

”Kirken i Centrum” er en studietur primært målrettet præster, ansatte i folkekirken, medlemmer af menighedsråd og andre med interesse for kirken.

Studieturen er en blanding af workshops, meningsudveksling, konkrete cases, personlig udvikling og alt hvad der kan bidrage til, at vi i sidste ende vil kunne komme hjem til vores respektive sogne med et idékatalog, klar til at implementere i egne kirker.

Med som tovholder under hele ugen er Peter Møller Jensen, der til daglig er sognepræst i Bellahøj-Utterslev Sogn (måske bedre kendt som Pilgrimspræsten fra Bellahøj). Peter har en stor interesse og viden om den Græsk Ortodokse Kirke.

På sidelinjen er vores egen rejseleder Michael Halle med til at det praktiske. Michael har ligesom Peter mangeårig erfaring indenfor kirken. De to er faktisk begge startet i en meget ung alder i Københavns Drengekor og derved nærmest opvokset i kirken.

Der er er ingen egentlig agenda for seminariet. Forløbet vil udformes i takt med og efter de forskellige tanker/idéer/erfaring den enkelte deltager kommer med. Der vil ugen igennem være gruppeprojekter, fælles fremlægninger og oplæg, for at få den bedste vidensdeling, som man kan gøre brug af i de enkelte sogne.

             

Skattefradrag/tilskud for deltagelse

Som præst vil du jf. Skat kunne fratrække en del af udgiften til studieturen i din indkomst. I 2023 var bundgrænsen 6.700 kr. og resten er således fradragsberettiget. Læs mere om det på Skat.dk

Hvorvidt du som præst, ansat ved folkekirken eller medlem af Menighedsråd, vil kunne søge andre tilskud vil du selv skulle undersøge ved dit Provsti eller Menighedsråd.

Indkvartering

Du kommer til at bo på det 3-stjernede Hotel Atrion, der ligger 200 meter fra stranden. Som udgangspunkt vil du få eget værelse med separat bad samt balkon eller terrasse. Er I to der rejser sammen og vil dele værelse, sparer man 1.995 kr. pr. billet.

 

Højskoleturen har afgange fra Billund og København 20/4-23 med hjemkomst 27/4-23 og vi har på denne tur plads til ca. 20 personer.

Afrejse Billund 27/4-24 18:15 Hjemkomst Billund 4/5-24 15:30

Afrejse København 27/4-24 07:35 Hjemkomst København 4/5-24 15:50

Vælg den afgang der passer dig bedst ved af trykke på ”Bestil rejse her” og book din rejse før den bliver udsolgt.

Som Teknisk rejsearrangør står Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830, til hvem der omstilles ved bestilling af rejse. 

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

 

Hvad følger med:

  • Fly fra København eller Billund, inkluderet håndbagage + 1 stk. indtjekket bagage (20 kg) pr. rejsende
  • Direkte transport til/fra hotel fra lufthavn på Kreta
  • Indkvartering i enkeltværelse på det 3-stjernede Hotel Atrion, Agia Marina (se video af hotellet her)
  • Er I to der rejser sammen og vil dele et dobbeltværelse, reduceres prisen med 1.995 kr. pr. person.
  • Besøg i flere kirker
  • Kortere Pilgrimsvandring
  • Bytur til Chania med rundvisning og frokost
  • Stor morgenbuffet og middagsbuffet alle dage
  • 2 x Frokoster og 1 Afslutningsmiddag (inkl. drikkevarer)

 

Hvad koster det?

Prisen for denne tur er 13.995 kr.
(Prisen er pr. person med indkvartering i enkeltværelse)

Ved indkvartering i delt dobbeltværelse reduceres prisen til 12.000 kr. pr. person

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Teknisk rejsearrangør: Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830.

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

Ønsker du at forlænge turen med en uge, og dermed også få Midnatsmessen og Påskefejringen med, skal du kontakte Elenas på 70231201.

Praktiske oplysninger

Nederst herunder finder du et direkte link til vores medarrangør Apollo Rejser, der står for selve bookingen. Det sikrer at du/I selvfølgelig så også sikret gennem Rejsegarantifonden. Tryk på linket "Bestil rejse her" nederst på siden.

Der tages forbehold for at aflyse turen og dermed refundere det fuldt indbetalte beløb, hvis turen ikke kan gennemføres på grund, force majeure eller anden udefra indtruffen omstændighed. 

Vi gør opmærksom på at rejsende følger alle eventuelle Corona restriktioner, hvilket vil blive meddelt i direkte mail til alle rejsende.

Mødetid ved afrejse er senest 2 timer inden afgang.

 

  

 

Inspirations billeder

...Klik på et billede for at forstørre...