Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!

"Kirken i Centrum" Studietur for Præster 2024

Procession Langfredagsnat i Agia Marina

Lukket for tilmelding

Fokus: Den græsk-ortodokse kirke på Kreta

Ledsaget af tunge dybe monotone trommeslag føres Jesus båre i procession gennem landsbyens gader på skuldrene af byens unge mænd. Gaden bliver for en stund forvandlet til Via Dolorosa og vandringen går til den lokale kirke mens langfredagsnatten bliver de sørgende kvinders vandring ud til Jesu grav.  Alt omkring er mørklagt. Enhver butik og taverna med respekt for sig selv er lukket og lyset slukket. Folk stimler sammen omkring båren, kysser den i andægtighed og trækker sig tilbage for at give plads, så skæret af de medbragte stearinlys kan lyse op i nattemørket. Kun de standsede bilers stoplygter og byens eneste trafiklys forstyrrer illusionen, men ikke mere end det er en utrolig stærk gribende, sanselig og smuk oplevelse, at stå midt i det hele, hvor dramaet udspiller sig lige for øjnene af én.

 

En anderledes kirketradition – og dog

I den ortodokse kirke spilles der meget på alle sanser i både det offentlige og kirkelige rum og man inddrages helt automatisk i den rituelle og spirituelle forbindelse der er mellem folk og kirke. På den måde bliver det en samlet sanselig oplevelse, der knytter varige bånd og giver kirken en betydningsfuld plads i menneskers hjerter. Studieturen falder i ugen op til kirkeårets største højtid, påsken. Netop dér, hvor den græsk ortodokse kirke spiller med musklerne og manifesterer sig i samfundet.

Her adskiller den sig markant fra vores hjemlige danske folkekirke, som til sammenligning fremstår ret minimalistisk og – måske – somme tider lidt maskinel. Men vi trækker helt grundlæggende på den samme tradition, og mange herhjemme har de seneste år fået øjnene op for den mulighed, der ligger i at hente inspiration fra den østlige tradition.

 

En studietur – ikke en ferietur

Det skal understreges, at der er tale om en studietur, også selvom den afvikles lige midt i et af de mest turistede områder i Agia Marina på Kreta. Turen er tilrettelagt sådan, at deltagelse i gudstjeneste, klosterbesøg og besøg på bl.a. Aptera (14.-13. århundrede f.Kr., et af de mest interessante arkæologiske steder på det vestlige Kreta), veksler med workshops, meningsudvekslinger på baggrund af konkrete cases. Det forventes derfor af deltagerne, at de på hver deres måde konstruktivt bidrager til, at alle får så meget udbytte af studieturen som muligt. 

 

Vores mål, vores håb

At vi gennem en uges fælles fordybelse, studier og meningsudveksling vil kunne finde inspiration og træk i den græsk ortodokse kirke og tradition, som med god mening – og måske små justeringer vil kunne bruges i vores protestantiske danske folkekirke.

Det er vores håb, at vi kan vende hjem med et inspirations– og idékatalog, som måske – med justeringer og menighedsrådenes accept - kan implementeres i vores hjemlige kirker.

  

Hvem er vi?

Tovholder: Sognepræst Peter Møller Jensen, Bellahøj-Utterslev Sogn (måske bedre kendt som Pilgrimspræsten fra Bellahøj). Peter har en stor interesse og viden om den Græsk Ortodokse Kirke.

Rejseleder: Michael Halle, foredragsholder og mangeårig kirkesanger. Michael har ligesom Peter mangeårig erfaring indenfor kirken. De to er faktisk begge startet i en meget ung alder i Københavns Drengekor og derved nærmest opvokset i kirken.

 

Indkvartering

Du kommer til at bo på det 3-stjernede Hotel Atrion, der ligger 200 meter fra stranden. Som udgangspunkt vil du få eget værelse med separat bad samt balkon eller terrasse. Er I to der rejser sammen og vil dele værelse, sparer man 1.995 kr. pr. billet.

 

Studieturen har afgange fra Billund og København 27/4-24 med hjemkomst 4/5-24 og vi har på denne tur plads til ca. 20 personer.

Afrejse Billund 27/4-24 18:15 Hjemkomst Billund 4/5-24 15:30

Afrejse København 27/4-24 07:35 Hjemkomst København 4/5-24 15:50

Vælg den afgang der passer dig bedst ved af trykke på ”Bestil rejse her” og book din rejse før den bliver udsolgt.

Som Teknisk rejsearrangør står Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830, til hvem der omstilles ved bestilling af rejse. 

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

 

Hvad følger med:

  • Fly fra København eller Billund, inkluderet håndbagage + 1 stk. indtjekket bagage (20 kg) pr. rejsende
  • Direkte transport til/fra hotel fra lufthavn på Kreta
  • Indkvartering i enkeltværelse på det 3-stjernede Hotel Atrion, Agia Marina (se video af hotellet her)
  • Er I to der rejser sammen og vil dele et dobbeltværelse, reduceres prisen med 1.995 kr. pr. person.
  • Besøg i flere kirker
  • Kortere Pilgrimsvandring
  • Bytur til Chania med rundvisning og frokost
  • Stor morgenbuffet og middagsbuffet alle dage
  • 2 x Frokoster og 1 Afslutningsmiddag (inkl. drikkevarer)

 

Hvad koster det?

Prisen for denne tur er 13.995 kr.
(Prisen er pr. person med indkvartering i enkeltværelse)

Ved indkvartering i delt dobbeltværelse reduceres prisen til 12.000 kr. pr. person

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Teknisk rejsearrangør: Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830.

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

Ønsker du at forlænge turen med en uge, og dermed også få Midnatsmessen og Påskefejringen med, skal du kontakte Elenas på 70231201.

 

Skattefradrag/tilskud for deltagelse

Som præst vil du jf. Skat kunne fratrække en del af udgiften til studieturen i din indkomst. I 2023 var bundgrænsen 6.700 kr. og resten er således fradragsberettiget. Læs mere om det på Skat.dk

Derudover vil du som præst have mulighed for at søge om tilskud til en studietur som denne i stiftet/provstiet. Det er imidlertid ikke noget vi kan vejlede i eller være behjælpelig med..

 

Praktiske oplysninger

Nederst herunder finder du et direkte link til vores medarrangør Apollo Rejser, der står for selve bookingen. Det sikrer at du/I selvfølgelig så også sikret gennem Rejsegarantifonden. Tryk på linket "Bestil rejse her" nederst på siden.

Der tages forbehold for at aflyse turen og dermed refundere det fuldt indbetalte beløb, hvis turen ikke kan gennemføres på grund, force majeure eller anden udefra indtruffen omstændighed. 

Vi gør opmærksom på at rejsende følger alle eventuelle Corona restriktioner, hvilket vil blive meddelt i direkte mail til alle rejsende.

Mødetid ved afrejse er senest 2 timer inden afgang.

 

 

Inspirations billeder

...Klik på et billede for at forstørre...