Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK

Sagor från Kreta

RSS
 • Fortællinger fra Kreta | 85
  maj 30, 2020

  Sagor från Kreta | 85

  Nu skickar jag stafettpinnen vidare... Efter nästan 2 år av veckoberättelser tycker jag att det nu är dags att tacka nej till dessa berättelser, eller åtminstone ta en längre paus. Nu är det inte för att jag inte har mer...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 84
  maj 22, 2020

  Sagor från Kreta | 84

  Dagens historia är inte alls grekisk utan utgår från något helt annat. Jag stötte på en artikel om åsnor skriven av ordföranden i De Danske Æselavlere, Knud Erik Rasmussen från Sallinge på Midtfyn. Men naturligtvis har min berättelse, som alltid,...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 83
  maj 15, 2020

  Sagor från Kreta | 83

  Jag tror att de allra flesta av oss som älskar Grekland och bara inte kan få nog av den grekiska kulturen, den grekiska mentaliteten, gästfriheten, maten, klimatet och ja, man kan fortsätta så här, alla går i spänd förväntan på...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 82
  maj 8, 2020

  Sagor från Kreta | 82

  Det var egentligen inte min avsikt att jag skulle skriva en berättelse för idag St. Bönens dag, för här i Danmark upprätthåller vi fortfarande St. Bönedagen som officiell helgdag, så jag tar faktiskt ledigt också. Ja, det betyder att det...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 81
  maj 1, 2020

  Sagor från Kreta | 81

  Först och främst vill jag önska alla en riktigt bra månad (Kalo mina) som det heter på grekiska och sedan vill jag önska, både för läsarna som ser den här historien och alla andra, att Corona-viruset som tydligen verkar inte...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 80
  april 24, 2020

  Sagor från Kreta | 80

  Lite sent i fredags med dagens story, men det är nu för att jag ibland kan bli så upphetsad. Kanske är det de omedvetna grekiska generna som kommer fram, eller så är det bara för att jag har umgåtts lite...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 79
  april 17, 2020

  Sagor från Kreta | 79

  Idag är det "helig fredag" i Grekland. Det är helt samma sak som vår "långfredag" och de kommande dagarna här i den grekiska påsken, som är en vecka efter vår, kommer att bära en tydlig prägel av vad påsken egentligen...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 78
  april 3, 2020

  Sagor från Kreta | 78

  Jag undrar om vi är många lite äldre som minns det välkända tv-frågesporten "Vad är det" där författaren och journalisten Piet van Deurs i skicklig slow motion vred och vred på något arkeologiskt föremål mellan fingrarna, medan kameran zoomade in...

  Läs nu
 • Fortællinger fra Kreta | 77
  mars 27, 2020

  Sagor från Kreta | 77

  "När man stänger en dörr öppnas alltid en annan", sa min far. Som barn förstod jag det inte riktigt, men med åren blev jag klokare och lärde mig att det mest var sant. Det han försökte ingjuta i både min...

  Läs nu