Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Fortællinger fra Kreta | 32

Sagor från Kreta | 32

Vår första resa till Kreta i år, med ett riktigt härligt gäng gäster, går nästan mot sitt slut. På lördag kväll åker gästerna hem och på söndag åker jag själv tillbaka till Danmark. Det har varit en fantastisk resa på alla sätt och vis och supertrevligt för mig som reseledare, att återigen ha ett team av glada gäster med mig, som genom de upplevelser jag kan hjälpa till att ge dem, mer eller mindre börja knyta lite nya vänskapsband och band som de kan ta med sig hem i bagaget. Som Troels Kløvedal sa på sin tid: "Allt resor handlar om att komma hem", för oss i Elenas Gruppresor handlar det just om att ha några unika upplevelser här nere som man sedan kan ta med sig hem.

Troels Kløvedal sa också att "lycka är när förväntningarna stämmer överens med verkligheten". Vi lever nog alla med förväntningar på både det ena och det andra, men konsten är att matcha sina förväntningar, vara realistisk och inte höja förväntningarna till det ouppnåeliga. På så sätt kan det omöjliga plötsligt visa sig vara möjligt och därmed överträffar verkligheten ens förväntningar.

En av de mest populära myterna från 1930-talets Tyskland är att humlan inte kan flyga och det omöjliga visade sig trots allt vara möjligt. Å andra sidan finns det så mycket annat som inte är det, där det snarare handlar om att tro att något går att göra, även om det inte är bevisat och omedelbart verkar omöjligt.

Troels Kløvedal rörde sig under hela sitt liv på gränsen till vad som för de flesta inte verkade möjligt, när han seglade världshaven tunt med Nordkaperen och som en bättre upptäcktsresande utforskade platserna han besökte, träffade andra kulturer och människor med respekt för mångfald och livssyn. på livet. Troels Kløvedal var någon jag personligen såg upp till eftersom han var en enstöring inom sitt område. Han vågade gå sin egen väg och kunde kombinera visdom och kunskap med praktisk, mod och erfarenhet, samtidigt med det experimentella. Några utmärkta egenskaper som tillsammans gör att du kan agera på det oväntade och oförutsägbara och ändå manövrera med stor säkerhet.

När några av gästerna jag har med mig här på Kreta häromdagen sa att jag påminde dem om Troels Kløvedal var det ärligt talat något av en gåva. Om de verkligen menade det eller att det bara var på grund av mitt ohanterliga gråa hår vet jag inte. Men jag vet att jag delar många av samma livsåskådningar som Troels Kløvedal hade, och jag är säker på att om du tror tillräckligt på att något kan lyckas för dig, och om du annars har viljan att göra det, så är chansen att nå in vad du ställer dig inför, mycket större än om du bara sätter dig ner och väntar på att något bra ska hända.

I mina ögon är lyckan precis runt hörnet och ibland precis framför dig. Men det är inte alltid man får se det, i sina ansträngningar att hela tiden jaga mer lycka, och då har man, enligt mig, satt sina förväntningar högre än vad verkligheten kan uppfylla.

Enligt de kretensare jag ofta umgås med och mig själv är lycka varken att skapa ett stort företag, en stor förmögenhet, att vinna berömmelse, en stor bil, yacht eller vad man nu kan köpa själv. Lyckan är att vakna upp varje morgon och att kunna vara glad över att du fortfarande finns kvar, och här i början av maj månad är det också naturligt för mig att vara glad över att sommaren nu snart är över oss, eftersom den ljusa dagar och nätter ger så mycket extra energi.

Så det är därför jag vill önska er alla: Kaló mina (bra månad)

Sagor från Kreta | Elena's - Smaken av Grekland

Föregående artikel Sagor från Kreta | 36

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält