Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortællinger fra Kreta | 23

Fortællinger fra Kreta | 23

For nogle år siden spurgte jeg en af mine bekendte på Kreta om, hvad det i grunden var, der var så specielt ved at være Græker? – ”at være Græker” svarede han med undren i stemmen. ”Ja, at være Græker” sagde jeg igen. ”Altså bare det at være Græker” sagde han igen. ”Ja” svarede jeg utålmodigt. – ”Jamen jeg har jo lige sagt det to gange – hvor mange gange skal jeg sige det” sagde han. Først da gik det op for mig, at han udmærket vidste hvad jeg snakkede om og hvad spørgsmålet gik ud på. Men at han jo også allerede havde svaret ”at være Græker”, så det var nok mig der ikke var så hurtig i vendingen, men det er vist ikke så ualmindeligt for mig :-) 

Selvfølgelig havde han ret, for det specielle ved at være Græker, er netop blot at være Græker, og det kan være svært for rigtig mange at forstå. Men efterhånden som man får mere og mere indsigt i den græske mentalitet og grækernes livssyn, forstår man gradvist mere og mere.

Skal jeg nævne bare ét eksempel på hvor den store forskel i grunden ligger, er maden et rigtig godt eksempel. For grækerne er maden ikke bare et måltid der skal indtages. Grækerne bytter ofte om på nogle af de udtryk vi alle sammen kender. De spiser ikke for at leve, men lever for at spise, er der mange der siger. Det daglige måltid er ikke noget der skal overstås i en fart, men et samlingspunkt hvor familien kan sidde sammen, snakke om stort og småt og nyde fællesskabet i ro og mag uden hastværk. Det vi i moderne sprogbrug kalder ”Slow cooking” er blandt den ældre generation ikke noget særligt, men noget man gør hver eneste dag, året rundt. Giver sig god tid til at tilberede maden og putter en stor portion af det efter Grækernes egen mening ypperste krydderi i den, nemlig ”kærlighed”. Putter man en god portion ”kærlighed” i sin mad, bliver alle glade, siger de gamle damer i Grækenland.

Men hvordan gør man så, for at få det til at smage som i Grækenland. Ja, først og fremmest skal man have gode og velsmagende råvarer, og det kan til tider være svært at fremskaffe grøntsager der virkelig smager, som i Grækenland, for vi har ikke de samme vækstbetingelser på vores breddegrader. Men opskrifterne kan vi klare, hvis eller du selv tilsætter ”kærligheden”.

Lige nu har vi faktisk en madskribent og specialist i græsk mad, på vej i sejlbåd fra Italien til nogle af de græske øer, for at samle flere af de uovertrufne autentiske græske madopskrifter, som vil blive lagt op på vores hjemmeside. Vi vil simpelthen give dig mulighed for, selv at kunne lave nogle af de græske retter hjemme hos dig selv efter de helt rigtige opskrifter. Det vil vi glæde os til at kunne gøre inden så længe.

Er der en speciel ret som du gerne vil have opskriften på, så skriv endelig her, så skal vi prøve at finde den til dig.

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt