Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!

Elenas Påsketur 2024

4. maj 2024 - 11. maj 2024

Lukket for tilmelding

Det er endnu en gang blevet tid til at præsentere dig Elenas efterhånden traditionsrige og eftertragtede Påsketur til Kreta. Denne gang er det Påsketuren 2024 det handler om, og ligesom de sidste gange vi har holdt Påsketur, gælder det om at være hurtig på tasterne, hvis man vil sikre sig plads på turen. 

Da påsken i 2024 falder senere end normalt, har vi mulighed for at tage gæster med fra både Billund og København.

Der vil være afgang fra Billund Lørdag den 4. maj 2024 kl. 16:30 og fra København Lørdag den 4. maj 2024 kl. 07.35

Så uanset om man kommer med fra Billund eller København skulle alle kunne være fremme til midnatstjenesten i Sct. Spyridon Kirke i det gamle Agia Marina, hvor en uge fyldt med oplevelser tager sin begyndelse. 

I lighed med Påsketuren 2023, har vi plads til omkring 34 gæster og også i lighed med turen i 2023, vil Anne og Michael fra Elenas være med som værter og rejseledere.

Påsketuren 2024 er i store træk en gentagelse af Påsketuren 2023. Der er ændret lidt, som det fremgår af turbeskrivelsen nedenfor, men vi vil ikke lave om på alt det som vores gæster synes er rigtig godt, bare for at ændre. Elenas Påsketur er også gået hen og blevet en tradition, og den slags laver man ikke bare sådan alt for meget om på.

De første billetter er allerede forudbestilt af gæster der har været med før.

Hvad følger med:

 • Fly (SAS Charter) fra København 4/5-24 kl. 07:35, håndbagage + 1 stk. indtjekket bagage (20 kg) pr. rejsende, eller
 • Fly (Sunclass Airlines) fra Billund 4/5-24 kl. 16:30, håndbagage (max 6 kg) + 1 stk. Indtjekket bagage (samlet max 20 kg pr. rejsende.
 • Direkte transport til/fra hotel fra lufthavn
 • Indkvartering i dobbeltværelser på det 3-stjernede Hotel Atrion, Agia Marina (se video af hotellet her)
 • Stor morgenbuffet og middagsbuffet alle dage
 • Traditionel græsk påskefrokost med bl.a. helstegt lam (inkl. drikkevarer)
 • 3 x overdådige frokoster (inkl. drikkevarer)
 • 1 x festmiddag (inkl. drikkevarer)
 • Udflugts ture til:                       
  Midnatsmesse og Påske fejring i Agia Marina gamle kirke
  Den antikke by Aptera, Doubiana, Tsivaras, Kalives og Koumos med frokost hos Elena
  Agia Triada Klostret (med tilhørende vinsmagning)
  Bjergtur til Drakona
  Chania gamle by med rig mulighed for shopping

Derudover er der indlagtes ”fridage” hvor man kan slappe af ved poolen, tage ud på egen hånd eller måske bare nyde det med en god bog i skyggen af de store palmetræer der omkranser hotellet.

Lørdag efter middagsbuffeten går turen hjem igen efter en uge fyldt med oplevelser, gode indtryk og måske nye bekendtskaber

Turen dag for dag

Lørdag

Ved ankomst til Kreta vil du/I blive tildelt værelser og have mulighed for at pakke ud og lige få et lille og sikkert tiltrængt hvil og måske en tur i poolen, hvorefter der venter en stor middagsbuffet på hotellet. Rejser du fra Billund ankommer du først på aftenen, så du lige har tid til at pakke ud på hotellet, inden vi alle går samlet til Agia Marinas gamle kirke, hvor vi deltager i Midnatsmessen og den Græsk Ortodokse påskedags fejring, med alle dens snørklede ritualer og traditioner.
Efter turen går vi hjem igen til hotellet for en god nats søvn, så vi er klar til den store påskefrokost søndag. 

Søndag

Vi starter dagen med et solidt morgenmåltid i hyggelige samvær hvorefter der vil væres velkomstmøde hvor vi vil fortælle om ugens program. Derefter vil der være mulighed for at proviantere lidt til at have på værelset, se omgivelserne, eller bare slappe af og nyde tilværelsen.
Hen på eftermiddagen går vi samlet til Arhondiko, der er en lille meget traditionel taverna, hvor ejeren Christos har forberedt den klassiske påskefrokost med blandt andet helstegt lam på spyd, der allerede tidligt på dagen er sat på grillen og har snurret i flere timer.
Efter den gigantiske påskefrokost er der lige lidt tid til at slå mave og måske hvile inden der igen inden middagsbuffeten måske frister dem der ikke har fået nok til frokosten.

Mandag

Efter vores faste morgenbuffet, bliver vi hentet i vores VIP bus, der først tager os til Agia Triada klostret på Akrotiri der blev opført i det 17. århundrede. Her skal vi se det fantastiske kloster indefra og afslutte med en vinsmagning i klostrets kælder mellem kæmpe egefade fyldt med vin, inden vi begiver os videre lidt op i bjergene hvor vi skal opleve noget af det mest autentiske indenfor den græske madkultur. I Drakona skal vi nemlig have frokost hos Dounias, hvor ordene ”fra jord til bord” i den grad kommer til sin rette. Alt laves fra bunden af helt friske økologisk dyrkede råvarer og det kød der serveres, er fra fritgående dyrehold fra Dounias egne arealer i det bjergrige men også frodige område der ligger lige op til tavernaen, hvor lerpotterne udendørs simrer over åben ild, mens duften af de mest velsmagende retter breder sig og pirrer ens smagsløg.
At spise hos Dounias er ikke bare mad – det er en oplevelse man aldrig glemmer.
Er man stadig sulten efter denne tur, er der selvfølgelig buffeten på hotellet, til at afslutte dagen.

Tirsdag

Den første dag uden noget egentligt program andet end der som alle andre dage, er stor morgenbuffet på hotellet. Ellers er dagen fri til at nyde tilværelsen og slappe af, gå ture, tage til en af de nærliggende byer eller hvad man nu lyster. Der er også her der er mulighed for at se eller gense nogle af de andre skønne steder der findes på det vestlige Kreta.
Der vil efter forudgående aftale i begrænset omfang kunne arrangeres mindre guidede ture hvis det ønskes mod særskilt betaling, eller der vil kunne arrangeres leje af bil eller scooter til at komme rundt på egen hånd.
Aftenen rundes af med middagsbuffet på hotellet for dem der ønsker det. 

Onsdag

Efter den fælles morgenbuffet, hentes vi igen af vores VIP bus, der kører os til den antikke by Aptera, 15 km øst for Chania, der med sin betagende placering 200 meter over Souda bugtens indsejling siden 1400 år f.Kr. med åbent udsyn over hele Souda bugten, har kunnet beskytte mod fjenders indtrængen. Når man går rundt i ruinerne og på de smalle stenbelagte veje og stier, får man let tankerne tilbage til oldtiden og det liv der var. En tidsalder og et sted, der på mange måder forbløffer med både dets arkitektur og komfort.
Aptera menes af trække tråde helt tilbage til den Minoiske periode, altså samtidig med Knossos, så efter at have besøgt Aptere, er det meget naturligt at fortsætte til de Douliana på Apokoros, hvor vi skal opleve en af de meget spændende og godt gemte kirker (også kaldet huletempler) der er bygget ind i klipperne og hvor vi på en kort gåtur skal nyde den skønne natur i den frodige dal, der leder os ind til dette magiske sted.
Turen fortsætter til Kalyves hvor vi byder på frokost hos ingen mindre en Elena Taverne. Man kunne fristes til at sige at den har noget med Elenas at gøre, og hvem ved…..
Vi slutter af med et lille smut omkring Koumos, for at de et ægte stenhus, men ikke af den slags men lige forventer, inden turen går tilbage til Atrion hvor middagen venter.

Torsdag

Når vi alle har fået morgenmad og er klar, kører bussen os til Chania, hvor vi skal på rundtur i den gamle by med alle dens unikke steder, arkitektoniske forskellighed, på vandretur gennem det tyrkiske og byzantinske kvarter, se på seværdigheder, den flotte Trimatiri Katedral, gennem lædergaden med alle den boder, have mulighed for shopping og måske nyde en frappe eller græsk kaffe på en fortovscafe, inden vi samles til frokost hos To Xani ved Synagoen, hvor vi bliver forkælet med adskillige lækre retter fra det kretensiske køkken og gamle egentlige Chania delikatesser. To Xani rangerer som et af de absolut bedste spisesteder i Chania.
Herefter går turen igen tilbage til hotellet efter endnu en dag med en på opleveren.
Da vi ikke vil have at vores gæster går sultne i seng, er der selvfølgelig igen middagsbuffet på hotellet, hvis det efterhånden er muligt at klemme en bid mere ned.
Ellers er aftenen tiltænkt afslappende fælles hygge for dem der har lyst.
 

Fredag

Igen mødes vi (som vi nu kommer op) til morgenbuffet, hvorefter det er fridag det meste af dagen.
Eneste bagkant er, at vi mødes om aftenen til den store festmiddag på Romeos Taverna, hvor vil alle går samlet til.

Lørdag

Ovenpå en uge med flere aktiviteter og en masse indtryk og oplevelser, er der formentlig mange der gerne vil nyde den sidste dag i solen og bare slappe af, indtil turen igen går til Billund og København.
Vi skal være ude af vores værelser i løbet af formiddagen, men der vil være mulighed for opbevaring af kufferter, mulighed for bad og toilet, ligesom alle faciliteter på hotellet er til rådighed hele dagen, indtil vi hentes af vores bus og kører retur til Chania lufthavn.

Praktiske oplysninger

Nederst under praktiske oplysninger finder du et direkte link til vores medarrangør Apollo Rejser, der står for selve bookingen (Når du rejser fra København. Det sikrer at du/I selvfølgelig så også sikret gennem Rejsegarantifonden. Tryk på linket "Bestil rejse her" nederst på siden.

Rejser du fra Billund skal du kontakte Elenas direkte på tel. 70231201 eller mail: michael@elenas.dk hvor flybilletten skal bestilles separat. Resten af rejsen (ophold, transfer, mand og udflugter) bliver af Elenas så bestilt hos Apollo, hvortil den del af rejsen skal betales.

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Der tages forbehold for at aflyse turen og dermed refundere det fuldt indbetalte beløb, hvis turen ikke kan gennemføres på grund af manglende tilmelding, force majeure eller anden udefra indtruffen omstændighed. Eventuel aflysning grundet manglende tilmelding vil ske senest 60 dage før afrejse.

Mødetid ved afrejse er senest 2 timer inden afgang.

Som Teknisk rejsearrangør står Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830. 

 

Hvad koster det?

Prisen for denne tur er fra 11.495,- (hvis du rejser fra København) og samlet 12.295,-  (hvis du rejser fra Billund)

(Prisen er pr. person ved 2 personer i samme værelse på samme booking)

Ønskes eneværelse er der et tillæg på 1.995,- pr. person

OBS. Ønskes afgang fra Billund skal rejsen bestilles direkte hos Elenas på 70231201 eller mail: michael@elenas.dk

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse. 

 

 

  

 

Inspirations billeder fra tidligere ture

...Klik på et billede for at forstørre...