Spring til indhold
Elenas.dk er ophørt og dermed lukket ned fra 1. juli 2024.
Elenas.dk er ophørt og dermed lukket ned fra 1. juli 2024.

Balsamico & Eddike

Filtrer (land, mærke, mm.)

Denne kollektion er tom

Se alle produkter

I ethvert Græsk køkken finder man flere slags Balsamico. Det er nemlig altid et spørgsmål om hvilken smag man ønsker, til netop den ret man serverer.
Balsamico der fremstilles af koncentreret druesaft er tykkere i konsistensen, sødere og mere aromatisk end almindelig vineddike og anvendes primært som dressing direkte som topping på salater men også som krydderi til saucer eller som lækker sirup til desserter eller oste.

Det er faktisk kun din fantasi der sætter grænse for hvor du kan bruge den Balsamico som du kan vælge her. 

Balsamico Glace

Balsamico Glace er i princippet en balsamico-eddike, der er kogt ind til en tyk karamelagtig masse. Med andre ord er druesaften kogt ind to gange for at reducere den mest muligt. Den tyktflydende Balsamico Glace er typisk næsten sort og smager fantastisk. Hæld en tynd stribe over grillede grøntsager, en god tomat-mozzarella-salat eller brug den som kreativ dekoration på tallerkenen, som på de fineste restauranter. Prikken over i’et er simpelthen en god Balsamico Glaze 

Balsamico Creme

Man kan sige at Balsamico Creme er sådan lidt både/og…. Den lægger sig mellem den traditionelle Balsamico og Glacen. men er ikke mindre interessant af den grund. Den er cremet og velsmagende og faktisk et af vores bedst sælgende produkter. Hos Elenas finder du flere forskellige smagsvarianter indenfor Balsamico Creme, lige fra de prisbillige udgaver til de dyrere og mere eksklusive.

Prøv f.eks. den særdeles velsmagende Balsamico Creme med appelsin fra Agia Triada klostret på Akrotiri halvøen ved Chania på Kreta. Det er den perfekte lille værtindegave, som med garanti skaber lykke hos modtageren. Med sin både syrlige og søde smag af solmodne appelsiner, er den et suverænt akkompagnement til både salater, oste, is og desserter. Du kan selvfølgelig også bestille to og beholde den ene selv, så bliver det en god dag.