Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+

Iberico

Filtrer (land, mærke, mm.)

  • Original pris 845,00 DKK - Original pris 845,00 DKK
    Original pris
    845,00 DKK
    845,00 DKK - 845,00 DKK
    Nuværende pris 845,00 DKK

    Jamon Serrano m/ Kniv og Stativ ca. 7,5kg

    Snart udsolgt!

    Jamon Serrano m/ Kniv og Stativ ca. 7,5kg er en lækker og velsmagende spansk skinke, der er perfekt til enhver anledning. Denne Jamon Serrano komm...

    Se fulde detaljer
    Original pris 845,00 DKK - Original pris 845,00 DKK
    Original pris
    845,00 DKK
    845,00 DKK - 845,00 DKK
    Nuværende pris 845,00 DKK
  • Original pris 1.659,00 DKK - Original pris 1.659,00 DKK
    Original pris
    1.659,00 DKK
    1.659,00 DKK - 1.659,00 DKK
    Nuværende pris 1.659,00 DKK

    Jamon Serrano Gran Reserve +15 mdr.

    Klar til afsendelse!

    Skinken vejer mindst 6,5 kg, og er lagret i mere end 15 måneder.Gran Reserva Nico Serrano-skinken er en af vores bedste Serrano-skinker, belønnet m...

    Se fulde detaljer
    Original pris 1.659,00 DKK - Original pris 1.659,00 DKK
    Original pris
    1.659,00 DKK
    1.659,00 DKK - 1.659,00 DKK
    Nuværende pris 1.659,00 DKK
  • Original pris 2.495,00 DKK - Original pris 2.495,00 DKK
    Original pris
    2.495,00 DKK
    2.495,00 DKK - 2.495,00 DKK
    Nuværende pris 2.495,00 DKK

    Jamon de Cebo 50% Iberisk Race

    Klar til afsendelse!

    Denne fantastiske, lækre Iberico skinke er en kulinarisk perle i verdensklasse! Den er lagret i mere end 24 måneder, og vejer minimum 7 kg! Det hel...

    Se fulde detaljer
    Original pris 2.495,00 DKK - Original pris 2.495,00 DKK
    Original pris
    2.495,00 DKK
    2.495,00 DKK - 2.495,00 DKK
    Nuværende pris 2.495,00 DKK
  • Original pris 2.995,00 DKK - Original pris 2.995,00 DKK
    Original pris
    2.995,00 DKK
    2.995,00 DKK - 2.995,00 DKK
    Nuværende pris 2.995,00 DKK

    Jamon de Cebo de Campo 50% Iberisk Race

    Klar til afsendelse!

    Her får du den skønneste, hele Iberico landskinke med en vægt på minimum 7 kg. Den er lagret i mere end 27 måneder, og kødet kommer fra 50% iberico...

    Se fulde detaljer
    Original pris 2.995,00 DKK - Original pris 2.995,00 DKK
    Original pris
    2.995,00 DKK
    2.995,00 DKK - 2.995,00 DKK
    Nuværende pris 2.995,00 DKK
  • Original pris 1.595,00 DKK - Original pris 1.595,00 DKK
    Original pris
    1.595,00 DKK
    1.595,00 DKK - 1.595,00 DKK
    Nuværende pris 1.595,00 DKK

    Jamon Cruce Duroc 6,5 - 7,5kg

    Klar til afsendelse!

    Skinken vejer cirka mellem 6,5 og 7,5 kg med en lagring på mere end 12 måneder. Duroc Skinken er den bedste afspejling af en race, der giver skinke...

    Se fulde detaljer
    Original pris 1.595,00 DKK - Original pris 1.595,00 DKK
    Original pris
    1.595,00 DKK
    1.595,00 DKK - 1.595,00 DKK
    Nuværende pris 1.595,00 DKK
  • Original pris 5.595,00 DKK - Original pris 5.595,00 DKK
    Original pris
    5.595,00 DKK
    5.595,00 DKK - 5.595,00 DKK
    Nuværende pris 5.595,00 DKK

    Jamon de Bellota Agernfodret 50% Iberisk Race

    Klar til afsendelse!

    Denne fantastiske, hele Iberico skinke fra Nico Jamones er virkelig en fryd for dine smagsløg! Denne skinke er intet mindre end en kulinarisk juvel...

    Se fulde detaljer
    Original pris 5.595,00 DKK - Original pris 5.595,00 DKK
    Original pris
    5.595,00 DKK
    5.595,00 DKK - 5.595,00 DKK
    Nuværende pris 5.595,00 DKK

Iberico skinke er noget af verdens bedste kvalitet skinke, og det er beskyttet af forskellige regler og reguleringer for at du som forbruger, sikrer dig at du får hvad du betaler for!

Hvad er iberico?

Iberico skinke må kun kaldes det hvis det er lavet af de specielle brune Iberico grise, og den eneste race der er tilladt at blande disse grise med, er Duroc racen. Du kan derfor få skinker der er henholdsvis 50%, 75% eller 100% Iberico.

Iberico grisene kan være fodret med udelukkende agern og andre naturlige foderstoffer de finder på engen (som for eksempel kastanjer og rødder fra træer), eller fodret med supplerende foder, alt efter kvalitet. Det bedste Iberico skinke kommer selvfølgelig fra grise der selv har fået lov at gå og lede efter agern, de finder med trynen i den spanske natur!

Kvaliteten på spanske skinker bedømmes efter et system hvor kvaliteten anvises med farvede strimler omkring hoven på de hele skinker:

  • Det sorte label indikerer at skinken er 100% Iberico af aller højeste kvalitet. Herunder finder du også den eksklusive Pata negra skinke, som kendetegnes ved den kulsorte hov, i modsætning til den typiske lysebrune farve.
  • Herefter kommer det røde label, som er en skinke lavet på grise som har levet på friland og kan være henholdsvis 75% eller 50% Iberico.

  • Det grønne label indikerer at grisene har levet på friland samt har været fodret med supplerende fuldfoder, og kan være henholdsvis 100%, 75% eller 50% Iberico.

  • Sidst men ikke mindst er der Iberico skinke med hvid label, som er en Iberico gris der er fodret med udelukkende fuldfoder. Disse grise kan også være 100%, 75% eller 50% Iberico.

De hele skinker du kan købe, kan enten være fra grisens forben, kaldet Paleta, eller bagbenet, som hedder Jamón.

Iberico skinke er uhyre populært i hele verdenen, og producenterne har svært ved at følge med efterspørgslen. I 2017 blev der i Spanien alene spist 13.000 tons spansk skinke samt dets biprodukter, som tæller op til cirka 4 billioner euro i salgsværdi!

Den store efterspørgsel er med til at sætte de høje priser, sammen med den opmærksomhed og kærlighed det kræver at producere en Iberico skinke der lever op til de strenge krav om smag, fedtprocent og udseende. De mange traditioner overholdes omhyggeligt, og de spanske skinkemagere bliver uddannet i alt fra tørring, lagring og opbevaring til udskæring og servering. Det at skære et perfekt stykke Iberico skinke anses som en kunst, og der følger stor prestige og ære med at være skinkeproducent.

Hvordan spiser man iberico?

Skinkerne placeres på en specielt designet skinkeholder og skæres med en skinkekniv, som er en spids, skarp og aflang kniv. Det er vigtigt at kniven er meget skarp, så der næsten ikke skal bruges kræfter for at skære. Skiverne skæres med langsomme og nænsomme strøg, gerne med korte pauser for at sikre man skærer rigtigt. Mange mener at det gør meget for skinkestykkernes smag om det er skåret i hånden eller på maskine, da de maskinskårne stykker mangler en vis organisk kvalitet og tekstur.

Det er vigtigt at Iberico skinke serveres ved stuetemperatur, da smagen vil være mere intens og fremtræden på denne måde. Skinken serveres typisk på et stort træfad eller en flot tallerken, gerne med nogle stykker af den skønne Manchego ost og spanske oliven ved siden af. Og selvfølgelig et glas spansk vin eller en iskold øl ved siden af! Salud og buen provecho fra alle os hos Elenas!

Spanske skinker & pølser.