Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!

Elenas Kri Kri tur 2024

6. juni 2024 - 13. juni 2024

P6081434.JPG

Indrømmet….. Det er godt nok en lidt speciel overskrift til denne tur, men har du været på Kreta i områderne omkring Agia Apostoli, Stalos, Agia Marina og Platanias, har du sikkert mange gange undret dig over den lille ø der ligger umiddelbart udenfor. Det er her de såkaldte Kri-Kri geder går og som i dag er et naturreservat, hvor der kun én gang årligt, er adgang for os tobenede skabninger. Det er altid den 8. juni der er offentlig adgang til øen. Der er en af to ubeboede holme ud for kysten på det vestlige Kreta. Den ene hedder Agios Theodoros, også kaldet Thodorou, og holmen nogle meter længere mod nord hedder Mikros Agios Theodoros. Administrativt er de en del af Platanias kommune, i Chania regionen

Med sin vidåbne mund ligger den største af disse ældgamle Akoition (der betyder ubeboede) holme, som et havuhyre med sit lille afkom ved siden, der af guden Posidion blev forvandlet til sten og redede beboerne fra den sikre død. Moderdyret ligger med sin 70 hektar store størrelse og hendes afkom Glaroloula ved siden, hvis navn refererer til de hundredevis af måger der byder dig velkommen, når du nærmer dig. På minoisk tid var Theodorou et helligt asyl og man finder da også et af de helt gamle templer bygget på øen. I den venetianske periode, blev der på øen i 1583 bygget en fæstning på grund af dens dominerende stilling. I 1897 blev den en del af den uafhængige Kretensiske stat og i 1930 blev begge øer fredet og omdannet til Naturpark.

Siden 1935 har der gået de såkaldte Kri-Kri geder på øen. Den første vildged fra Samaria kløften blev sammen med 2 hunner sat ud på den frede ø, så de kunne formere sig uden indblanding og medvirke til at øge standen af Kri Kri gederne i Samaria kløften, der var ved at uddø. Det viste sig imidlertid hurtigt, at gederne blev ”indgifte” hvilket medførte mindre ændringer i den oprindelige art, for at undgå indavl af bestanden på øen.

Kun en dag om året er det tilladt at besøge øen. Det er altid den 8. juni, hvor adskillige præster fra hele den nordlige del af Chania regionen samles omkring det lille tempel opkaldt efter den hellige Sankt Theodore. Her er der så mulighed for at deltage og samtidig se nogle af de planter der kun vokser på Theodorou og måske være heldig at slå følge med en vildged.

I små og mellemstore både sejles det fra tidlig morgen i pendulfart til og fra øen og der er her vi skal med. Så er du naturinteresseret, er denne tur en enestående chance for at opleve noget der kun er muligt én gang om året.

Udover at vi skal besøge Theodorou og se Chaniakysten fra vandsiden, har vi lagt et program ind med flere kulinariske oplevelser, udflugter og overraskelser og selvfølgelig en bytur til den gamle Chania bymidte.

Til denne tur er der helt bevidst ikke, som på vores øvrige ture, lagt en dag for dag beskrivelse, for denne tur er for dem der måske allerede tidlige har været på Kreta og for dem der gerne vil overraskes.

Kri-Kri Ø turen afgår KUN fra Billund..

Afgang Billund Torsdag 6/6-24 kl 15:55 - Ankomst Chania Torsdag 6/6-24 kl. 20:30

Afgang fra Chania Torsdag 13/6-24 kl. 21:15 - Ankomst Billund Torsdag 13/6-24 kl. 23:50

Alle tider er i lokaltider

På hele turen er Michael Halle fra Elenas med som rejseleder.

 

Hvad følger med:

  • Fly (Atlantic Airways) fra Billund 6/6-24 kl. 15:55, håndbagage + 1 stk. indtjekket bagage (15 kg) pr.
  • Direkte transport til/fra hotel fra lufthavn
  • Indkvartering i dobbeltværelser på det 3-stjernede Ideal Hotel Resort, Platanias
  • Stor morgenbuffet og middagsbuffet alle dage
  • Udflugtstur til Theodorou
  • Bytur til Chania med tilhørende frokost (inkl drikkevarer)
  • 1 x festmiddag (inkl. drikkevarer)
  • Yderligere 1 overraskelses udflugt samt 2 frokoster Inkl. drikkevarer) 
  • Dansk rejseleder med på hele turen fra Billund til vi er hjemme igen

Ideal Hotel Resort ligger med direkte adgang til stranden, hvorfra der er frit udsyn til Theodorou. På den dejlige sandstrand findes liggestole og parasoller til fri afbenyttelse for hotellets gæster, Strand og snackbar. Derudover er der på hotellet 2 pools, Fitnescenter, WIfi på værelser og hotelområde samt Restaurant, Bar og Poolbar. 

Se billeder fra Ideal Hotel Resort her (åbner i nye vindue)

Der skulle dermed være alle muligheder for at få en tidlig sommertur til Kreta med sol og 24-25 graders varme, i godt selskab med andre i denne lille grupperejse med højst 20-22 rejsende.

 

Praktiske oplysninger

Nederst under praktiske oplysninger finder du et direkte link til vores medarrangør Apollo Rejser, der står for selve bookingen. Det sikrer at du/I selvfølgelig så også sikret gennem Rejsegarantifonden. Tryk på linket "Bestil rejse her" nederst på siden.

Der skal betales et depositum på 1.400,- kr. pr. rejsende (+ evt. ekstrabestilling af afbestillingsforsikring/rejseforsikring, såfremt dette ønskes). Den resterende del skal betales senest 60 dage inden afrejse. Betalingsspecifikation fremgår ved bestilling.

Der tages forbehold for at aflyse turen og dermed refundere det fuldt indbetalte beløb, hvis turen ikke kan gennemføres på grund af manglende tilmelding, force majeure eller anden udefra indtruffen omstændighed. Eventuel aflysning grundet manglende tilmelding vil ske senest 60 dage før afrejse.

Vi gør opmærksom på at rejsende følger alle eventuelle Corona restriktioner.

Mødetid ved afrejse er senest 2 timer inden afgang.

Som Teknisk rejsearrangør står Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem af Rejsegarantifonden nr. 0830.. 

Hvad koster det?

Prisen for denne tur er fra KUN 9.995,-

(Prisen er pr. person ved 2 personer i samme værelse på samme booking)

Ønskes eneværelse er der et tillæg på 1.995,- pr. person

Rabatkoder til brug ved varekøb hos Elenas kan IKKE benyttes ved bestilling af rejse.

  

 

Inspirations billeder

...Klik på et billede for at forstørre...