Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Fortællinger fra Kreta | 32

Fortællinger fra Kreta | 32

Vores første rejse til Kreta i år, med en virkelig dejlig gruppe af gæster, er så småt ved at nå sin afslutning. Lørdag aften rejser gæsterne hjem og søndag drager jeg selv tilbage til Danmark. Det har på alle måder været en fantastisk rejse og super dejligt for mig som rejseleder, igen at have et hold af glade gæster med, som gennem de oplevelser jeg kan være med til at give dem, mere og mindre begynder at knytte nogle nye venskaber og bånd som de kan tage med sig hjem i bagagen. Som Troels Kløvedal i sin tid sagde: ”Alle rejser handler om at komme hjem”, handler det for os i Elenas Grupperejser netop om, at få nogle unikke oplevelser hernede, som man så kan tage med sig hjem.

Troels Kløvedal sagde også at ”lykke er, når forventningerne svarer til virkeligheden”. Vi lever nok alle med forventninger til både det ene og det andet, men kunsten er at afstemme ens forventninger, være realistiske og ikke skrue forventningerne op til det uopnåelige. På den måde kan det umulige med ét pludselige vise sig at være muligt og dermed overstiger virkeligheden ligefrem ens forventninger.

En af de mest sejlivede myter fra 30’ernes Tyskland går på, at Humlebien ikke kan flyve og det umulige viste sig alligevel at være muligt. Det er der til gengæld så meget andet der ikke er, hvor det mere er et spørgsmål om at tro på at noget kan lade sig gøre, selvom det ikke er bevist og umiddelbart synes umuligt.

Troels Kløvedal bevægede sig gennem hele sit liv på kanten af, hvad der for de fleste ikke syntes muligt, når han med Nordkaperen sejlede verdenshavene tynde og som en bedre opdagelsesrejsende udforskede de steder han besøgte, mødte andre kulturer og mennesker med respekt for forskellighed og livssyn. Troels Kløvedal var en person som jeg personligt så meget op til, fordi han var en ener på sit område. Han turde gå sine egne veje og kunne forene klogskab og viden med saglighed, mod og erfaring, samtidig med det eksperimentelle. Nogle fortræffelige egenskaber der tilsammen gør, at man kan agere på det uventede og uforudsigelige og alligevel manøvrere med stor sikkerhed.

Da nogle af de gæster jeg har med her på Kreta så forleden sagde at jeg mindede dem om Troels Kløvedal, var det ærligt talt noget af en cadeau. Om de virkelig mente det eller det bare var på grund af mit ustyrlige grålige hår ved jeg ikke. Men jeg ved at jeg deler mange af de samme opfattelser til livet som Troels Kløvedal havde, og jeg er sikker på at hvis man tror tilstrækkelig meget på at noget kan lykkes for én, og man ellers har viljen til det, er chancen for at nå i mål med det man nu en gang sætter sig for, langt større end hvis man bare sætter sig og venter på at noget godt skal ske.

I mine øjne ligger lykken lige om hjørnet og nogle gange lige foran dig. Men det er ikke altid man når at se den, i sine bestræbelser på hele tiden at jagte mere lykke, og så har man efter min mening sat sine forventninger højere end virkeligheden kan indfri.

Lykke er ifølge de kretensere jeg ofte omgås og mig selv i øvrigt, hverken at skabe sig en stor forretning, en stor formue, få berømmelse, en stor bil, lystyacht eller hvad man nu kan købe sig til. Lykken er at vågne hver morgen og kunne glædes ved, at man stadig er til, og her ved indgangen til Maj måned, er det for mig også oplagt at glædes over at sommeren nu meget snart er over os, fordi de lyse dage og nætter giver så meget ekstra energi.

Så derfor vil jeg ønske jer alle: Kaló mina (god måned)

Fortællinger fra Kreta | Elenas - Smagen af Grækenland

Forrige artikel Fortællinger fra Kreta | 36

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt