Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Fortælling om Ouzo

Fortælling om Ouzo

For mange år siden i 1856 i den græske region, Tirnavos, fandt en hvis herre ved navn Nikolaos Katsaros en speciel opskrift på noget nyt i Grækenland.
Han besluttede sig at holde opskriften hemmelig, og begyndte hermed at sælge ud af denne nye type drikkelse, som var ukendt verden over.
Denne drik hed Ouzo.
 
Selvom mange tror at Ouzo'en stammer fra Lesvos, så stammer den som nævnt oprindeligt fra Tirnavos. Dette skyldes den store produktion af Ouzo på Lesvos, som også er lokation for de fleste kendte mærker indenfor Ouzo.
 
Tirnavos er den næststørste by i Larissa-regionen efter Larissa, og har en behagelig beliggenhed i nærheden af bjergene.
 
Ouzo er hurtigt blevet anerkendt flere steder som Den Græske Nationaldrik, og selvom der stadig er delte meninger om overstående påstand, så er der ingen tvivl om den unikke smag af Anis.
Ouzo har en bestemt behagelig smag af Anis, hvilket kan sammenlignes lidt med en italiensk Sambuca.
 
Noget af det som Ouzo'en også er kendt for er, at den faktisk skifter farve til helt hvid, hvis man hælder vand i sit glas med Ouzo. Dette er også en yderst populær måde at drikke den på.
Næste artikel Fortællingen om Athen

Kommentarer

kurt holm thomsen - oktober 25, 2021
Hej.

Mit kendskab til Ouzo stammer helt tilbage til Sommeren 1970,da jeg var på Cypern som soldat. Da fik vi, at vide, at det kunne gøre en blind. Jeg faldt for Anissmagen og har nydt denne Græske Gudevand lige siden.(Har pt ikke mistet synet).

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt