Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Forårsturen (Kreta) 2019

Forårsturen (Kreta) 2019

På Triada klostret (der ligger på Akrotiri  på det nordlige Kreta), et af de vigtigste bygningsværker fra den Kretansiske renæssance, er den ene af de tre kupler der pryder den utrolig smukke overdådige kirke, dedikeret til Zoodochos Pigi (Det livgivende forår) og det er netop hvad vi skal opleve på denne forårstur hvor sneen over Omalos bjerget smelter og stille giver vand og næring til al den vegetation, der ellers står halvtør og vissen sommeren igennem.  Foråret er også utrolig vigtig for de 32 millioner oliventræer der skønnes at være på Kreta, så de kan blomstre og sætte deres frugt af til den fantastisk velsmagende og sunde olivenolie, der er en af kretensernes største indtægtskilder.

Men også de mange citrus træer og druer, skal bruge vandet fra bjergene for at kunne vokse og give udbytte. I starten af maj hvor Forårsturen ligger, kommer vi til at opleve Kreta som ”den grønne ø”, som kretenserne selv kalder Kreta i netop den periode.

Vi kommer selvfølgelig også på en masse udflugter på Forårsturen, der alle har fokus på ”det livgivende forår”, for det er ikke kun vegetationen det handler om. Zoodochos Pigi handler også om lyset og varmen ved foråret, der giver os mennesker kraft og styrke og indgyder os håb og mod for tiden der kommer. Vi kender det godt alle sammen hjemmefra. Foråret er noget helt specielt – man kommer automatisk i godt humør og god stemning og hører man til dem der lider af lidt vinterdepression mærker man tydeligt, at foråret giver energi i rigelige mængder. Måske er det også derfor, at der gennem tiden er skrevet mange flere sange der handler om forår end noget andet.

På forårsturen kommer vi også en tur i den botaniske have på Kreta, hvor alt blomstrer på netop den tid med de mest utrolige farver.

Elenas Grupperejsers forårstur er for alle der nyder at komme af sted inden varmen bliver for voldsom og øen invaderes af solhungrende turister, der mere tænker badeferie end kulturelle og kulinariske oplevelser, selvom man selvfølgelig også sagtens kan bade i maj måned på Kreta. Forårsturen er specielt tilrettelagt for det voksne publikum. Der er ingen børn med på turen og aldersklassen er fra omkring 55 år og op. Det er en lille gruppe på max. 8 deltagere, hvor alle spiser morgenmad og aftensmad sammen (inkluderet i prisen), hygger sig sammen og snakker på kryds og tværs. Nogle gange er det lidt svært for vores danske rejseleder at få et ord indført, fordi deltagerne meget hurtigt kommer i snak med hinanden i en rigtig god stemning.

På hele turen er vores rejseleder med og kan fortælle alt hvad der er værd at vide om de enkelte udflugtsmål. Der er typisk udflugt(er) hver dag som man frit kan vælge mellem, men der er også en dag uden udflugter og halve dage undervejs, hvor man kan gå rundt på egen hånd, hvis man ønsker det og der bliver rig mulighed for at tilfredsstille ens shopping gen, hvis man ikke foretrækker at sidde med en kop græsk kaffe og nyde livet - der er plads til det hele.

Det endelige program for turens udflugter fastlægges først når vi kender gruppens sammensætning, men vil typisk indeholde ture til:

 

Botanisk have
Balos med udsigt over Gramvoussa
Chania gamle by og rundt i det Venitianske og Tyrkiske kvarter
Triada klostret + evt. Gourverneto og Katholiko
Den antikke by Aptera
Vinsmagning
Agia Theodori og Lazaretta (sejltur)
Stavros
 

Vores aftensmåltider der normalt indbefatter 2 retter mad samt drikkevarer, er på skiftende restauranter der alle har kvaliteten og det autentiske græske køkken som fællesnævner. Så er man til kulinariske oplevelser, er både denne og vores andre rejser til Kreta det helt rigtige valg.

Læs mere om rejsen HER