Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Historien om Mythos

Historien om Mythos

Mythos er en græsk øl, der blev introduceret i 1997 og har sidenhen etableret sig som en af de mest populære ølmærker i Grækenland. Øllet er opkaldt efter "Mythos", der på græsk betyder "myte" eller "legende", hvilket afspejler den historie og kultur, der omgiver Grækenland.

Historien om Mythos-øl begynder med Henninger Hellas S.A., der blev grundlagt i 1961. Henninger Hellas var et græsk bryggeri, der producerede forskellige øltyper. I 1992 blev bryggeriet overtaget af den græske Boutari Group, der ønskede at styrke sin tilstedeværelse på det græske marked.

I 1997 besluttede Boutari Group at lancere en ny øl, der kunne konkurrere med de eksisterende græske øl. De ønskede at skabe en øl, der ikke kun havde en fremragende smag, men også symboliserede Grækenlands rige kulturarv og mytologi. Dette var fødslen af Mythos-øl.

Mythos-øl er kendt for sin lette og forfriskende karakter. Det er en lagerøl af typen "pilsner" og er brygget efter traditionelle bryggemetoder. Øllet fremstilles ved hjælp af fire hovedingredienser: vand, malt, humle og gær. Den nøjagtige opskrift er selvfølgelig en virksomhedsfortrolighed, men Mythos er kendt for sin gyldne farve, friske smag og lette bitterhed.

Navnet Mythos og øllets branding er inspireret af den græske mytologi. Grækenland er kendt for sin rige samling af myter og legender, og Mythos-øl ønskede at indfange denne ånd og stolthed. Flaskens etiket og kapsel viser den genkendelige enhjørning, som er blevet er ikon for den græske øl. I grækernes historier er der beretninger om troen på at enhjørninger findes i nogle dele af indien.

I dag er Mythos-øl blevet et ikonisk græsk mærke og eksporteres til mange lande rundt om i verden. Det er produceret af Olympic Brewery SA, der er en del af Carlsberg Group. Olympic Brewery fortsætter med at brygge øllet i Grækenland og opretholder øllets traditionelle opskrift og kvalitet.

Mythos-øl er blevet en vigtig del af den græske ølkultur og symboliserer både stoltheden over Grækenlands arv og landets moderne identitet. Det er blevet en favorit blandt både grækere og besøgende og tilbyder en smagsoplevelse, der ledsages af historier om gamle myter og legender.

Se vores sortiment af Mythos øl lige her.

Forrige artikel Oplev den Autentiske Græske Gastronomi hos Elenas.dk
Næste artikel Hvad er Pancetta?