Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
15 Rigtige | Restauranter på Kreta

15 Rigtige | Restauranter på Kreta

Romeos Family Restaurant

Da Pantelis og Petrula startede Romeos Family Restaurant I 1992, var det en af de første tavernaer der blev bygget som en egentlig restaurant i Agia Marina med udsigt direkte ned mod vandet og langt ude vestpå (8km) i forhold til Chania by. I dag er det sønnen Manthos og hans kone Eleftheria der driver restauranten, men stadig med øje for at det skal være et sted for hele familien. Der er behagelig atmosfære og altid god stemning og betjening. Priserne er meget rimelige og kvaliteten er orden. Det er altid friskt og veltilberedt og der er rigeligt til at man bliver mæt uden at tallerken er overfyldt med mad, som man alligevel ikke kan kæmpe sig igennem. Romeos Family Restaurant er Elenas Grupperejsers mest benyttede spisested.

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 164 anmeldelser

Romeos Family Taverna

 

 

Arhondiko

Mens nogle tavernaer gradvist fornyer deres menukort, og gør det mere moderne, holder andre tavernaer som Arhondiko fast i det traditionelle græske. Hos Arhondiko er der hverken fint eller moderne inventar og der er bestemt ikke gjort noget ud af indretning. Du sidder simpelthen i en have hvor underlaget er mere fasttrampet jord end den græsplæne, det sikkert har været på et tidspunkt, og selvfølgelig sidder du på de klassiske græske træstole med fletsæder, der ikke ligefrem er de mest komfortable, men som bare hører til den slags steder. Men maden, atmosfæren og betjeningen er både autentisk og helt i top, hvilket også tydelig ses på de få katte der velernæret holder til i håbet om at du ”kommer til” at tabe en lille bid på jorden. Er du til T-bone, burger eller finere kulinariske retter, er det et helt forkert sted at indtage din middag. Er du derimod til det gamle Kreta og det traditionsrige køkken, er det fantastisk, hvilket også kan ses på de mange 5-stjernede bedømmelser på TripAdvisor. Faktisk ligger Arhondiko nr. 4 på TripAdvisors liste over spisesteder i Agia Marina. Så besøg endelig Christos, der ejer stedet, hvis du vil sættes 20-25 år tilbage i tiden og have noget fra det traditionelle græske køkken.

Tripadvisor giver 5 stjerner baseret på 484 anmeldelser

 

 

Meraki

Det er ikke så mange år siden Giorges åbnede ”Meraki” der ligger lidt oppe mod det gamle Agia Marina, men i gåafstand fra kystvejen. Her kan man sidde og nyde aftensolen sænke sig bag Rodopou med udsigt over Theodorou til en fortryllende middag. ”Meraki” er kendt for sine særdeles velsmagende kødretter og har blandt meget andet, helstegt lam på menuen hver dag (mod forudbestilling) og levende musik hver onsdag og lørdag. Desuden har ”Meraki” et udsøgt vinkort med spændende lokale vine og en særdeles beleven betjening. Når vi i Elenas Grupperejser har en tur til Kreta, er ”Meraki” et af de steder vi spiser, for det er ganske enkelt i top hver gang.

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 712 anmeldelser

Meraki

 

 

Third Eye

Har man lyst til lidt afveksling og meget atypisk græsk mad, er ”Third Eye” stedet. Ikke mindst hvis man er vegetar, for der er udelukkende vegetarretter på menukortet og de har i de sidste 25 år ikke lavet andet. Hver morgen henter New Zealandske Caroline (der startede ”Third Eye” sammen med sin mand Efhitis) frisk frugt og grønt og begynder i løbet af formiddagen at tilberede de retter der kommer på menukortet senere på dagen og om aftenen. Alt laves i hånden, helt fra bunden og der er rigtig mange grøntsager der hver dag skrælles med en ganske almindelig kartoffelskræller. Men hver eneste dag fremtryller Caroline også den ene spændende velsmagende vegetarret efter den anden. En godt tip (hvis man ikke lige ved man skal vælge) er at lade sønnen Luke, der i dag driver ”Third Eye”, vælge lidt forskelligt for en, så får man det bedste af de bedste.

Tripadvisor giver 4,0 stjerner baseret på 352 anmeldelser  

Third Eye Paleochora

 

 

MeNou Kai Krasi

Et af Grækernes foretrukne fortrukne steder at hygge sig om søndagen eller holde ferie, er strækningen på Nea Chora, der både har en pragtfuld strand og strandpromenade hvor tavernaerne ligger side om side. Det er her du finder nogle af de bedste fiskerestauranter i Chania, hvor fiskerne dagligt kommer og sælger deres fangst direkte til de enkelte tavernaer. Mere frisk kan det næppe blive. MeNou Kai Krasi betyder ”Med sjæl og vin” og det navn lever de rigtig godt op til, uanset om du er til fiskeretter eller andet. Deres lammekoteletter er som regel store, lækre og saftige, og så har de en spicy Kyllingschnitzel som klart kan anbefales. Du kan sidde inde eller ud langs strandpromenaden som det passer dig og nyde stemningen og hver aften med levende musik.

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 447 anmeldelser

MeNou Kai Krasi

 

 

Dounias Taverna

Du skal give dig god til hvis du vil spise hos Dounias i Drakona og du kommer kun derud i bil eller Taxi. Det er også tilrådeligt at tage den direkte vej derud fra Chania, hvis du ikke vil køre på alt for små og næste ufremkommelige veje. Der er klart det letteste at benytte GPS for at finde derud. Der er kun åbent i dagtimerne indtil 18:00, men det er også en fordel at køre tilbage mens det er lyst. Maden og stedet er et kapitel for sig. De har kun slowcooking, så der skal påregnes lidt ventetid, men når først maden kommer, ved man hvorfor det var værd at vente på. Der er hver dag 4 faste menuer at vælge mellem, der alle sammen har simret i lerpotter under åben ild fra om morgenen, og man kan sagtens få 2 halve portioner i stedet for én. Det er nok en af de mest primitive og autentiske restauranter der findes på Kreta og der er intet fint over den. Men maden er til gengæld noget af det bedste der overhovedet findes på Kreta og det er samtidig heller ikke særlig dyrt. På Elenas Grupperejsers ture er det højdepunktet når vi skal derud os spise. En oplevelse man aldrig glemmer.

Tripadvisor giver 5,0 stjerner baseret på 980 anmeldelser 

  Dounias Taverna

 

 

To Xani

Midt inde i den Venitianske del af Chania Gamle bydel, i en baggård med Synagogen som nærmeste nabo finder man To Xani. Dimitris, der ejer stedet, kender du let på at hans grå hår, lille hestehale og som oftest med en blomst eller en dusk persille bag øret. Dimitris gør meget ud af at man skal føle sig hjemme og godt tilpas, når man er der, og det gør man. For hele familien er med i det daglige hos To Xani. Hans kone styrer med hård men kærlig hånd køkkenet, hans søn, hans to døtre, svigerdatter og to svigersønner står for betjeningen hvor intet er overladt til tilfældigheder. Dimitris gør også meget ud af at fortælle, at de retter der serveres alle er gamle Chania retter til forskel for kretensiske retter. Hvor stor forskellen reelt er, må man selv afgøre, men det er umuligt at fremhæve en ret fremfor en anden på menu kortet, for de er alle sammen fantastiske, og skulle man ønske noget der ikke lige står på menu kortet, skal man bare sige det, så gør de hvad de kan for at man får en uforglemmelig oplevelse og får det man ønsker. En idé kan være, at lade Dimitris vælge menuen for dig. Det er ikke uden grund at To Xani rangerer blandt de absolut bedste græske restauranter på Kreta. Bordbestilling nødvendig om aftenen.

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 1874 anmeldelser.

To Xani

 

 

Laganon Fresh Pasta

Selvom man er inkarneret Kreta-elsker og vild med den Græske mad, kan man også en gang imellem få lyst til noget andet som eksempelvis en god gang pasta. Laganon Fresh Pasta er et forholdsvis nyt spisested med speciale i pastaretter, men det er de også virkelig gode til. Det er et moderne spisested hvor man bestiller maden, hvor man selv vælger pasta type, saucer, kød osv. betaler og selv henter, når maden er klar. Det er ikke det store menukort man har, men det der er på kortet, er til gengæld prima. Kan anbefales som både en lækker italiensk dinner eller frokost. Du finder Laganon Fresh Pasta på Daskalogianni Str. Lige i nærheden af lystbådehavnen i Chania. Et meget benyttet spisested for de unge.   

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 510 anmeldelser

Laganon Fresh Pasta

 

 

Veneto-Ristorante Italiano

Adi Nova der ejer Veneto-Ristorante Italiano er hverken græker eller italiener, og skulle han vælge, ville han ubetinget svare ”Italiener”. Han er alt hvad der er italiensk. Han elsker de store italienske operaer, den italienske kunst og kultur, det italienske køkken, italiensk vin, italienske biler og i det hele taget alt hvad der bare har en snert af Italien over sig. Hvad laver han så egentlig på Kreta, kan man spørge sig selv. Jo, han har selvfølgelig en rigtig italiensk restaurant og han er i den grad dedikeret til alt hvad der foregår i restauranten til perfektion. Tag dig god tid hvis du vil besøge Adi og nyd oplevelsen og de sublime italienske retter i fred og ro i en romantisk atmosfære, der leder tankerne hen på Lady og Vagabonden. Prøv f.eks. en stenovnsbagt pizza hos Veneto – det er der ikke noget fastfood over. Den laves fra bunden med friske råvarer, stor passion og en masse kærlighed. Helt som en italiensk pizza skal være.

Tripadvisor giver 4,0 stjerner baseret på 470 anmeldelser

Veneto Ristorante

 

 

The Well of the Turk

Selvfølgelig finder man ”The well of the Turk” i det tyrkiske kvarter i Chania gamle bydel, og ja, det er i den grad veltilberedte og velsmagende Tyrkiske retter der serveres af det meget belevne Tyrkiske personale. Det Græske køkken har af gode grunde været under stor indflydelse af det Tyrkiske, og alligevel er der så utrolig stor forskel. The Well og the Turk har et alsidigt menukort med mange spændende fristelser så her kan det absolut anbefales at dele nogle forskellige retter, så man får smagt lidt af hvert, som kan kan sidde og hygge sig over længe. Er man mere til øl end vin, kan det anbefales at bestille en fadøl, der er en ufiltreret Harma, serveret i et iskoldt glas. 

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 631 anmeldelser

The Well of the Turk

 

 

Tamam Restaurant

Tamam, der er beliggende på Zampeliou 51 (den mest befærdede gågade i Chania) er placeret på det smalleste sted på hele strædet. Derfor er der også kun 2 personers borde udenfor, men hvis man er flere, kan man sidde indenfor. Tamam blev etableret i 1982 af Markos og Eva i en historisk bygning fra 1400 tallet og har siden starten holdt fast ved stilen i deres menuer, der er en blanding af traditionel Græske retter influeret med inspiration fra Mellemøsten. Det er ikke specielt stort menukort de har, men fyldt med den ene lækre ret efter den anden. Til frokost eller forret kan det anbefales at tage en ”Tamam” salat, der er finthakket salat og grøntsager med Guacamole og nødder. Vil du nyde din middag lige midt i mylderet af mennesker, der passerer forbi og er med til at gøre stemningen og oplevelsen fuldendt, så prøv at besøge Tamam (der netop er det tyrkiske ord for fuldendt). Bordbestilling nødvendig alle dage til aftenservering. 

Selv i dagtimerne kan det være svært at få plads udenfor.

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 4242 anmeldelser

Tamam Chania

 

 

Steki Restaurant Taverna

Generelt er det ikke tilrådeligt at gå ind, der hvor ”Calleren” (den person der står udenfor restauranten) er den mest emsige og har tillært sig nogle få gloser på en masse forskellige sprog. Kommer man forbi Steki, kan man godt risikere at der står en pæn mand udenfor og på pæredansk siger: ”Dav, jeg hedder Johnny. Må jeg vise dig vores menukort?” – og så er det svært at sige nej. Johnny taler faktisk ikke dansk, men det han kan, gør han godt, og så bliver man ”lokket” ind alligevel. Men når det er sagt, er Steki faktisk et rigtig godt bud på en traditionel Græsk restaurant med velsmagende mad, lige i midten af den gamle bydel i Chania, tæt ved alting, og deres Grillet Feta som forret er en perle der varmt kan anbefales.

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 543 anmedelser

Steki Restaurant

 

 

Achilleas Fish Taverna

For enden (den vestlige) af Nea Chora finder man Achilleas Fish Taverna. Om dagen hænger der blæksprutter til tørre på en tørresnor hængt op med gamle tøjklemmer. Om aftenen er der stuvende fuldt af grækere, høj stemning og en masse snak henover bordene. Achillas er indbegrebet af en traditionel græsk fiske taverna og kvaliteten er i top. Også her er det en dyd at tage sig god tid, for der bliver i løbet af en aften langet adskillige tallerkner med forskellige fiskeretter over disken. Det kan specielt som turist synes at være umuligt at få plads, hvis man kommer efter kl. 20:00, men med deres karakteristiske kretensiske gæstfrihed, lykkes det altid alligevel. Så bliver der hentet et bord og sat op et eller andet sted, eller man beder nogle af gæsterne om at rykke sammen, så der er plads til nogle flere. Og bordbestilling? – nej det er ikke noget man bruger hos Achilleas.

Tripadvisor giver 4,5 stjerner baseret på 292 anmeldelser

Achilleas

 

Manousakis Winery

Manousakis som er producenten bag mærket Nostos, som er noget af det absolut bedste kretensiske vin, men også blandt toppen af alle græske vine, er af naturlige årsager mest kendt for deres vin.
Ikke desto mindre har de, de seneste år gjort så meget som muligt ud af at skalere deres vinproduktion i nye og større lokaler, samt skabt de skønneste omgivelser rundt om og på vingården. 
Tager man et besøg ud til dem i Vatolakkos vil du udover at få en vinsmagning på deres udsøgte økologiske vine, kunne spise f.eks. nogle lækre friske dolmas til frokost eller en lækker aftensmad, mens du kan læne dig tilbage i deres helt uimodståelige omgivelser og falde helt til ro på den helt rigtige græske måde.

Tripadvisor giver 5,0 stjerner baseret på 461 anmeldelser

Manousakis Winery Crete

 

To Staxi

De fleste forbinder Kreta med sol, sommer og varme og en dejlig middag på en udendørs restauranter. Men om vinteren, når sneen pakker bjergene ind i en stor hvid dyne, spiser man selvfølgelig indenfor. To Staxi i Katochori er en klassisk familiedrevet indendørs restaurant, med alle de lækre specialiteter man kun får, når man bevæger sig væk fra turistområderne. Det er her kretenserne selv tager hen og får deres søndagsfrokost og mødes med venner og familie, og det er noget af det mest autentiske man kan opleve som turist på Kreta. At maden så også er både overdådig, særdeles velsmagende og meget billig, gør ikke oplevelsen ringere.

Tripadvisor giver 5,0 stjerner baseret på 26 anmeldelser

To Staxi / Stachy Crete

Hvis du blev inspireret til at få smagen af Kreta, så kan du da tag et lille kig på alle vores skønne græske produkter her.

Forrige artikel En Guide til Græsk Spiritus

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt