Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Revithia soupa (Kikærtesuppe)

Revithia soupa (Kikærtesuppe)

Denne klassiske, simple og vegetariske kikærtesuppe er en favorit blandt grækerne på kolde vinteraftener! Den er hurtig at forberede, og så skal den bare simre på komfuret. Når duften har bredt sig i hele huset, sidder alle pludseligt sultne ved bordet, klar til at varme sig på en skål lækker, nærende suppe! Serveres helst med et lækkert brød til.

Kikærter er super sunde grundet deres høje indhold af vitaminer og mineraler. De er en god vegetarisk proteinkilde, og så er de tilmed sprængfyldt med kostfibre! Udover det så indeholder de Cholin, som hjælper din hjerne og nervesystem til at fungere optimalt. De indeholder også jern, folinsyre, magnesium og kalium.

Der er masser af gode grunde til at få kikærter ind i hverdagen, og denne suppe er en super nem og velsmagende måde at gøre det på! Hvis det skal gå hurtigt på en hverdagsaften, kan du tilmed bruge kikærter på dåse for hurtigere tilberedningstid, samt du ikke behøver at bløde dem op i vand natten over. Men har du tiden til det, vil tørrede græske kikærter helt klart give den bedste smag. Kali orexi!

Denne opskrift rækker til 4-6 personer.

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:  

  1. Kikærterne ligges i blød aftenen før, den optimale opblødningstid er ca. 18 timer. De skal bare ligges i en skål med koldt vand, og have lov at hygge sig indtil du skal bruge dem.

  2. Når du er klar til at bruge dem, hælder du dem over i en si og skyller dem grundigt et par gange under rindende vand, gnub dem lidt med hænderne også. Opblødningsvandet kasseres.

  3. Put kikærterne i en stor gryde og fyld godt op med koldt vand, til at vandet står ca. 4 cm over kikærterne.

  4. Sæt nu vandet til at koge, og brug en ske til at skumme toppen af gryden imens det koger. Dette trin tager ca. 15 min.

  5. Efter de 15 minutter hældes vandet fra kikærterne igen, de skylles og lægges tilbage i gryden. Der tilsættes nu grøntsagsbouillon og vand, ligeledes til at de er dækket godt af væsken.

  6. Gryden koges op endnu en gang og du kan nu tilsætte olivenolie, løg, hvidløg og krydderier.

  7. Når det koger, skrues der ned indtil gryden blot simrer. Retten skal nu have lov at passe sig selv i 1-2 timer. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt, det må endelig ikke tørre ud!

  8. Tjek undervejs om kikærterne er møre, da tilberedningstiden kan variere. Bruger du kikærter på dåse vil tiden være væsentlig mindre, da de fra dåsen allerede er kogt. I dette tilfælde vil gryden blot skulle simre en halv times tid.

  9. Når suppen er kogt færdig, kan du vælge at tykne den lidt. Hvis du vil det, tilsætter du melet til citronsaften i en lille skål, samt lidt af væsken fra suppen. Dette piskes sammen og hældes gradvist i suppen imens det omrøres. Tilsæt det lidt efter lidt indtil den ønskede konsistens opnås. Ønsker du ikke at tykne den, tilføjer du blot citronsaften alene.

  10. Suppen er nu klar til at blive serveret i dybe skåle med rigeligt brød til, og gerne en skål lækre græske oliven på bordet. Mere klassisk græsk vintermad bliver det ikke!

Velbekomme fra Elenas!

De varmeste græske madhilsner, Maria fra Elenas.dk

Forrige artikel Gigantes Plaki
Næste artikel Græsk Frappe

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt